Thuisbatterij merken

Wat zijn vandaag de bekendste thuisbatterij merken op de markt? Tesla, IKEA, LG … In dit handige overzicht vergelijk je ze snel en eenvoudig. Ben je op zoek naar een installateur van thuisbatterijen? Kom direct in contact met experts in zonnepanelen en thuisaccu’s via onze offertepagina.

Vraag direct advies en prijzen op maat

Thuisbatterij merken en modellen

thuisbatterij merken

Het aanbod aan thuisbatterij merken en modellen wordt elk jaar ruimer. De aanschafprijs wordt vooral bepaald door de opslagcapaciteit van de accu en de kwaliteit van de individuele cellen.

De opslagcapaciteit van de huidige generatie thuisbatterijen ligt tussen 2,2 kWh en 14 kWh. Er zijn modellen voor laagspanning of hoogspanning, en met of zonder ingebouwde omvormer.

Welk type thuisbatterij interessant?

Belangrijk is dat je de capaciteit van je thuisbatterij afstemt op het vermogen van je zonnepanelen en je stroomverbruik. Voor de dimensionering van de thuisbatterij vraag je best advies aan een erkende installateur.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Thuisbatterij merken: wat kiezen?

In offertes van lokale installateurs worden vaak exemplaren van LG en Tesla aangeboden. Deze twee thuisbatterij merken bieden momenteel de beste verhouding tussen prijs, opslagcapaciteit en het aantal oplaadcycli (levensduur). Thuisaccu’s van LG en Tesla zijn ook relatief eenvoudig te plaatsen, zodat de totaalprijs voordelig uitpakt.

LG thuisbatterij

LG ofwel LG Chem is marktleider in België voor lithium-ion thuisbatterijen. Het Zuid-Koreaanse thuisbatterij merk biedt momenteel vier modellen voor laagspanningsystemen, waarvan de opslagcapaciteit begint bij 3,3 kWh en oploopt tot 13 kWh. LG heeft ook twee thuisbatterijen (7 kWh en 10 kWh) voor hoogspanningsystemen.

Zo vind je altijd een LG thuisbatterij die optimaal aansluit bij het vermogen en het voltage van je zonnepanelensysteem. De accu’s werken prima met haast alle merken omvormers en gaan gemiddeld 20 jaar mee (meer dan 6.000 oplaadcycli).

LG thuisbatterij

Tesla thuisbatterij

Bij Tesla houden ze het aanbod aan thuisbatterijen graag helder. De Tesla Powerwall 2 is momenteel (januari 2022) het enige model dat wordt geproduceerd. De thuisaccu heeft een energiecapaciteit van 13,5 kWh en wordt gebouwd volgens het all-in-one principe.

Je hoeft dus geen externe omvormer te kopen om een Tesla Powerwall 2 te installeren tussen je zonnepanelen en digitale meter. Heb je meer dan 13,5 kWh opslagvermogen nodig voor je woning? Dan laat je simpelweg twee of meer Powerwalls aan elkaar koppelen.

In totaal kunnen tien van deze thuisbatterijen in serie worden geschakeld, met een oplopende capaciteit tot 135 kWh. De Tesla Powerwall 2 weegt 114 kilogram en kan tegen de muur bevestigd of op de grond geplaatst worden.

Tesla thuisbatterij

IKEA thuisbatterij

Woonwarenhuis IKEA begint zich steeds meer te mengen op de markt voor producten die met duurzaam energieverbruik te maken hebben. Na slimme IKEA ledlampen en IKEA zonnepanelen biedt het Zweedse merk sinds enkele jaren ook thuisbatterijen aan.

Net als bij de zonnepanelen vervaardigt IKEA de thuisbatterijen niet zelf, maar levert het hoogwaardige producten van het Britse bedrijf Solarcentury. Dit bedrijf gebruikt op zijn beurt de lithium-ion technologie van LG.

Thuisbatterijen van IKEA bieden dus nagenoeg dezelfde kwaliteit, rentabiliteit en levensduur als modellen van LG.

IKEA thuisbatterij

Andere thuisbatterij merken

Op webwinkels kan je ook thuisbatterijen kopen van topmerken als Solarwatt, Samsung, Philips en Fenecon. In offertes van installateurs kan je deze thuisbatterij merken eveneens tegenkomen. Ze zijn meestal wat duurder per kWh dan modellen van LG, Tesla en IKEA, maar deze thuisbatterijen bieden dezelfde voordelen in combinatie met zonnepanelen.

Goedkopere merken thuisbatterijen uit China zijn vooralsnog af te raden. Omdat de energiecapaciteit sneller afneemt over de levensduur. Bijgevolg kosten ze je op termijn juist meer.

Thuisbatterij prijs per merk

Wat betreft de thuisbatterijen prijs zijn LG Chem en Tesla op dit moment de best betaalbare kwaliteitsmodellen op de Belgische markt. Voor een thuisbatterij van LG en Tesla, installatie en btw niet inbegrepen, betaal je vandaag:

  • LG Chem RESU, 3.3 kWh: ca. € 2.400
  • LG Chem RESU, 6.5 kWh: ca. € 3.600
  • LG Chem RESU, 13 kWh: ca. € 5.700
  • Tesla Powerwall 2, 13,5 kWh (all-in-one): ca. € 6.500

De IKEA thuisbatterij biedt ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Minpunt, de accu wordt in principe alleen verkocht in combinatie met IKEA zonnepanelen. Omdat hij minder goed werkt met andere merken zonnepanelen.

Een set IKEA zonnepanelen met een vermogen van 6 kWh plus een IKEA thuisbatterij met een opslagcapaciteit van 6 kWh kost je ongeveer € 7.000, exclusief installatie en btw.

Ontvang prijzen op maat

Thuisbatterij premie

De Vlaamse overheid biedt al enkele jaren een premie om de aankoop van een thuisbatterij interessanter te maken. Tussen 2022 en 2025 wordt de thuisbatterij premie wel geleidelijk afgebouwd naar nul. Tot 31 december 2022 geldt het volgende:

  • € 225 premie voor de eerste 4 kWh opslagcapaciteit van de accu
  • € 187,5 premie voor 4 tot 6 kWh opslagcapaciteit
  • € 150 premie voor 6 tot 9 kWh opslagcapaciteit
  • Geen premie voor een opslagcapaciteit boven 9 kWh

Zo loopt de premie voor een thuisbatterij met een opslagvermogen van 9 kWh op tot € 1.725 (4 x € 225, 2 x € 187,5 en 3 x € 150). Voor modellen met een groter vermogen, zoals de Tesla Powerwall 2 (13,5 kWh) ontvang je dus de maximumpremie van € 1.725.

Kosten thuisbatterij installatie en BTW

De installatiekosten voor een thuisbatterij variëren afhankelijk van de installateur en welk systeem je kiest. De kosten voor de dimensionering, de plaatsing en het afstellen van een thuisaccu schommelen tussen 500 en 1.000 euro.

Met een woning van 10 jaar of ouder betaal je momenteel 6 % btw op de totaalprijs (prijs thuisbatterij + prijs omvormer + installatiekosten). Plaats je een thuisbatterij ineen nieuwe woning, dan betaal je 21% BTW op de totaalprijs.

Thuisbatterij merken: vraag en vergelijk offertes

Om de Vlaamse thuisbatterij premie te ontvangen moet je batterij geplaatst worden door een erkende installateur. Maar ook voor de deugdelijkheid, (brand) veiligheid en duurzaamheid van de installatie is het beter om een vakman in te schakelen.

Via onderstaand offerteformulier kan je heel makkelijk verschillende prijsoffertes tegelijk vergelijken. Op die manier bespaar je voor een kleine thuisbatterij met gemak honderden euro’s. Voor een grotere klus kan je met een simpele vergelijking meer dan duizend euro minder betalen voor dezelfde batterij en installatie.

Bekijk nu gratis en vrijblijvend de thuisbatterij offertes van meerdere professionele installateurs in je regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.