Simulator thuisbatterij: nut van accu’s vergelijken

Thuisbatterijen bieden een uitstekende manier om energie op te slaan en het gebruik te verminderen. Met deze technologie kunnen mensen hun energiekosten verlagen door het opwekken van stroom wanneer de zon schijnt en deze op te slaan voor latere gebruik. Met de simulator thuisbatterij kunnen mensen de mogelijke besparingen vergelijken door verschillende energiebronnen en accu’s te vergelijken.

Vraag advies aan een expert in jouw buurt

Nut van simulator voor thuisbatterij

Met een thuisbatterij simulator kan je eenvoudig een schatting maken van het zelfverbruik en de terugverdientijd van een batterij. Voer enkele gegevens in over je energieverbruik en zonnepanelen om te zien of een thuisbatterij voor jou interessant is.

De simulator is ook uitgebreid om grotere verbruikers zoals warmtepompen en elektrische voertuigen mee te nemen. Het resultaat van de simulatie ontvang je via e-mail en biedt een eerste indicatie van de potentiële rendabiliteit, zodat je eventueel verdere detailberekeningen kan uitvoeren.

Simulator met capaciteitstarief

Met behulp van de simulator met capaciteitstarief kan een installateur een thuisbatterij instellen om bij te springen wanneer veel stroom van het net wordt gevraagd, waardoor maandelijkse pieken worden afgevlakt.

Dit kan resulteren in een verlaagd capaciteitstarief, aangezien de belasting op het distributienet wordt verminderd. Hierdoor kunnen gebruikers mogelijk profiteren van besparingen op hun energiekosten.

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Hoeveel kost een thuisbatterij gemiddeld?

Op dit moment varieert de kostprijs van een kwalitatieve thuisbatterij inclusief plaatsing in België tussen de € 4.500 en € 10.000, afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Deze prijs is aanzienlijk gedaald ten opzichte van enkele jaren geleden, terwijl de kwaliteit van de batterijen enorm is verbeterd.

grote thuisbatterijen in de garage

Wat kost een batterij met zonnepanelen?

Een accu voor zonnepanelen heeft gemiddeld een prijs van ongeveer € 1.000 per kWh (excl. btw, incl. plaatsing). De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de accu, de kwaliteit, het merk, enzovoort.

Terugverdientijd en levensduur accu

De huidige terugverdientijd van een thuisbatterij ligt gemiddeld op ongeveer 6 jaar. Met een levensduur van ongeveer 25 jaar voor de batterij en de verwachte stijging van energieprijzen, is de investering zeker de moeite waard.

Kostprijs van de nieuwste soort thuisbatterij?

De prijzen van thuisbatterijen zullen naar verwachting in de toekomst verder dalen en de kwaliteit zal verbeteren, aangezien steeds meer technologiebedrijven zich op de ontwikkeling ervan richten.

Momenteel kunnen de prijzen echter wat hoger uitvallen door stijgende grondstof- en transportkosten. Een thuisbatterij van 14 kWh kan bijvoorbeeld rond de € 10.000 kosten.

Slimme thuisbatterij

Thuisbatterij is niet rendabel zonder zonnepaneleninstallatie

De kosten van een thuisbatterij kunnen aanzienlijk zijn, en de besparingen die een gemiddeld gezin hieruit kan halen, zijn vaak niet genoeg om de initiële investering op een redelijke termijn terug te verdienen.

Een thuisbatterij kan echter wel zeer waardevol zijn voor zonnepaneeleigenaars, omdat het hen in staat stelt om de opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer de zon niet schijnt.

Hun zelfvoorziening wordt vergroot en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wordt verminderd. Met een zonnepaneleninstallatie kan de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij een aanzienlijke impact hebben op de energiekosten en het milieu.

zonnepanelen op dak

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan! Vergelijk de prijzen en bespaar kosten

Vergelijk hier gratis en vrijblijvend offertes voor thuisbatterijen. Ontvang meerdere prijsvoorstellen van erkende installateurs en kies de beste optie die past bij jouw budget en behoeften. Bespaar kosten en maak een weloverwogen keuze voor een rendabele investering in duurzame energieopslag.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.