Huawei thuisbatterij: modellen, prijs en advies

Ontdek in dit artikel hoe Huawei thuisbatterijen huishoudens helpt energie op te slaan en te gebruiken op cruciale momenten. Leer hier meer over beschikbare modellen en prijzen in België.

Vraag gratis en vrijblijvend advies aan een expert in jouw buurt

Wie of wat is Huawei?

Huawei is een Chinese multinational en wereldwijd bekend technologiebedrijf. Het staat vooral bekend om zijn toonaangevende positie op het gebied van telecommunicatieapparatuur, mobiele telefoons en andere technologische oplossingen.

De laatste jaren heeft het bedrijf ook zijn interesse uitgebreid naar duurzame energieopslag, met name thuisbatterijen. De Huawei thuisbatterijen zijn ontworpen om hernieuwbare energie toegankelijk te maken en huishoudens in staat te stellen energie op te slaan en te gebruiken op latere momenten, wanneer de vraag hoog is of wanneer de zon niet schijnt.

Huawei

Is Huawei batterij goed?

De Huawei thuisbatterijen hebben zich als betrouwbare en efficiënte energieopslagoplossingen geprofileerd. Ze worden over het algemeen beschouwd als goed presterende batterijen met geavanceerde technologieën die bijdragen aan een duurzamer en efficiënter energiegebruik thuis.

Veel gebruikers hebben positieve ervaringen gedeeld over de prestaties en betrouwbaarheid van Huawei batterijen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en wees zeker van de beste prijs!

Hoeveel en welke soorten Huawei thuisbatterij modellen bestaan er in België?

Er zijn vier verschillende types thuisbatterijen van Huawei beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken:

 1. Huawei LUNA2000 5 kWh: deze batterij heeft een opslagcapaciteit van 5 kilowattuur (kWh), waardoor het een geschikte optie is voor huishoudens met gemiddelde energiebehoeften.
 2. Huawei LUNA2000 10 kWh: met een opslagcapaciteit van 10 kWh biedt deze batterij meer energieopslag, waardoor het ideaal is voor huishoudens met hogere energieverbruiken.
 3. Huawei LUNA2000 15 kWh: deze batterij biedt een royale opslagcapaciteit van 15 kWh, waardoor het een geschikte keuze is voor grotere huishoudens of diegenen die veel energie willen opslaan.
 4. Huawei LUNA2000 – Power Module: dit type is mogelijk een uitbreidingsmodule of aanvullende eenheid om de opslagcapaciteit van bestaande Huawei LUNA2000 batterijen te vergroten, waardoor huishoudens flexibiliteit hebben bij het aanpassen van hun energiebehoeften.
thuisaccu.jpg

Prijs thuisbatterij van Huawei

De prijzen variëren per type thuisbatterij van Huawei. Hier zijn de richtprijzen (incl. btw) voor elk type:

Een batterij van 5 kWh, 10 kWh of 15 kWh

Type thuisbatterij van HuaweiRichtprijs (incl. btw)
Huawei LUNA2000 5 kWh€ 3.235 per kWh
Huawei LUNA2000 10 kWh€ 7.500 per kWh
Huawei LUNA2000 15 kWh€ 10.500 per kWh

Houd er rekening mee dat de kosten variëren afhankelijk van het gekozen model en de opslagcapaciteit.

Heb ik recht op een premie? 

Voor een meer aantrekkelijke totale investering, voorziet de Vlaamse overheid een premie voor de aanschaf en installatie van een thuisbatterij. Deze premie is vastgesteld op 150 euro per kWh, maar is van toepassing uitsluitend op batterijen die vóór 31 maart 2023 een AREI-keuringsattest hebben ontvangen. Vanaf 1 april 2023 zijn er geen premies meer beschikbaar voor thuisbatterijen. 

Recht op garantie?

De Huawei thuisbatterij wordt geleverd met een garantie van 10 jaar. Dit betekent dat Huawei zich inzet voor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van hun product over een periode van een decennium.

Gedurende deze tijd ben je gedekt tegen eventuele defecten of problemen met de batterij. De garantie van 10 jaar benadrukt het vertrouwen van Huawei in de kwaliteit van hun thuisbatterij en biedt jou als gebruiker gemoedsrust in de wetenschap dat het product langdurige prestaties zal leveren.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Waarom kiezen voor Huawei?

Voordelen 

 • Meer bruikbare energie: de Huawei LUNA batterij biedt een diepere ontlading, waardoor je meer bruikbare energie kunt opslaan en maximaliseren.
 • Lichtgewicht ontwerp: de batterij heeft een lichtgewicht ontwerp, waardoor het gemakkelijker is om te installeren en te plaatsen.
 • 100% ontlading: met een ontlading van 100% kun je elke druppel opgeslagen energie benutten, wat leidt tot optimale prestaties.
 • Snelle inbedrijfstelling: de batterij kan snel en eenvoudig in gebruik worden genomen, wat resulteert in een vlotte installatie.
 • Veilig & betrouwbaar: Huawei staat bekend om zijn betrouwbare technologie, wat bijdraagt aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de LUNA batterij.
 • Perfecte compatibiliteit: de LUNA batterij is speciaal ontworpen om naadloos te werken met Huawei omvormers, wat zorgt voor een efficiënte en geoptimaliseerde energieopslag.
 • Geen zorgen over stroomuitval: met de LUNA batterij ben je voorbereid op stroomuitval en blijven essentiële apparaten in huis actief.
 • One-fits-all oplossing: de LUNA batterij biedt een alles-in-één oplossing voor energieopslag, wat het gemakkelijk maakt voor zonnepaneleneigenaren.

Nadelen

 • Enkel compatibel met Huawei omvormers: de LUNA batterij is uitsluitend compatibel met Huawei omvormers, wat beperkingen kan opleggen aan je keuze voor omvormermerken.
 • Duurdere batterij: de initiële kosten van de LUNA batterij kunnen hoger zijn in vergelijking met sommige andere opties op de markt.
slimme thuisbatterij

Review: Huawei LUNA2000 

Huawei’s bekendste eigen batterijopslagsysteem is de LUNA2000. De Luna2000 is een lithiumbatterij. Dit systeem bestaat uit een power module en minstens één batterij module. De LUNA2000 bestaat uit drie modellen: 5, 10 en 15 kWh.

Huawei biedt een one-fits-all oplossing, dit wil zeggen dat ze met een optimizer werken die past op de meeste poly- en mono-PV modules waarmee je het rendement van de batterij eenvoudig verhoogt. Zo vormt dit model de ideale thuisbatterij.

Wat zijn de kenmerken? 

Opslagcapaciteit

Beschikbaar in 5 kWh, 10 kWh en 15 kWh varianten voor verschillende energiebehoeften.

Ontladingsdiepte

 De batterij biedt 100% ontlading, wat betekent dat je alle opgeslagen energie kunt gebruiken.

Levensduur

De batterij heeft een lange levensduur met meer dan 6.000 oplaadcycli.

Vermogen

Variërend van 5 kW tot 15 kW, afhankelijk van het gekozen model.

Gewicht en afmetingen

Weegt 63,8 kg, 113,8 kg of 163,8 kg, afhankelijk van de capaciteit, wat invloed kan hebben op de installatie.

De afmetingen variëren afhankelijk van het model: 670 x 600 mm, 670 x 960 mm of 670 x 1320 mm.

Omvormers

Compatibel met zowel de enkelvoudige als de driefasige residentiële omvormers van Huawei.

thuisbatterij installatie

Huawei thuisbatterij kopen: vergelijk prijzen en modellen

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een Huawei thuisbatterij, is het raadzaam om verschillende modellen en prijzen met elkaar te vergelijken. Dit kan door ons online offerteformulier in te vullen. Zo kom je in contact met specialisten bij jou in de buurt en kan je gratis en vrijblijvend advies en offertes op maat aanvragen. Door grondig onderzoek te doen naar de beschikbare modellen, hun specificaties en prijzen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die aansluit bij jouw energiebehoeften en budget. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.