SAJ thuisbatterij: beschikbare soorten en prijzen

Ontdek de wereld van SAJ thuisbatterijen en omvormers in dit artikel met hun soorten en kenmerken. Vul ons gratis en vrijblijvend offerteformulier in voor persoonlijk advies.

Op zoek naar advies op maat?

SAJ batterij: soorten en kenmerken

B2 serie

De SAJ B2-serie batterij is een LiFePO4 batterij zonder kobalt zonder geïntegreerde omvormer. Hiervan is low voltage of high voltage beschikbaar.

Met een plaatstalen behuizing kan deze batterij eenvoudig aan de wand worden gemonteerd of gestapeld. Het systeem bestaat uit batterijmodules en een BMS-controller.

Gebruikers kunnen flexibel het aantal modules aanpassen aan hun stroombehoefte, met maximaal 5 modules (25,0 kWh) voor zowel de hoge als lage spanning B2 LV-serie. Deze serie biedt een aanpasbare energieopslagoplossing voor diverse installatievereisten.

H2S serie

De HS2-serie is een krachtige batterij met geïntegreerde omvormer voor nieuwe energieopslagsystemen. De batterijcapaciteit kan worden uitgebreid tot 25,0 kWh, terwijl de hoge prestaties, snelle laad- en ontlaadmogelijkheden en ondersteuning voor verschillende PV-modules zorgen voor flexibel energiebeheer. Met AFCI, UPS en RSD functies biedt de HS2-serie een veilige en betrouwbare energieopslagervaring voor gebruikers.

Meer info en advies nodig?

Prijs SAJ thuisbatterij

SAJ batterijen variëren in prijs afhankelijk van factoren zoals capaciteit en type. De kost start vanaf € 2.595 (exclusief btw) voor een batterij van 5,1 kWh. Houd er rekening mee dat prijzen kunnen variëren per regio en andere factoren. Voor exacte prijsinformatie, vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan. 

slimme thuisbatterij

Goede omvormers van SAJ 

SAJ’s hybride omvormers, zoals de H2 en H1 series, bieden geavanceerde oplossingen voor energieopslag in residentiële omgevingen.

De H2 Hybrid Residential Energy Storage Inverter is beschikbaar in verschillende vermogensvarianten, variërend van 3 kW tot 20 kW. Deze serie biedt drie slimme gebruiksmodi om afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen en kan worden beheerd via het eSAJ digitale platform.

De H1 Hybrid Residential Energy Storage Inverter (3 kW tot 6 kW) is speciaal ontworpen voor residentiële energieopslag, met drie eenvoudige instellingen voor gebruik, 24-uurs belastingmonitoring en nul-exportoplossingen.

Daarnaast biedt SAJ ook commerciële hybride omvormers, zoals de CH2 Hybrid Solar Inverter.

De CH2 omvormer biedt ondersteuning voor hoge stroomsterktes (22.5A string high current support), meerdere Maximum Power Point Trackers (MPPT) en 200% DC overmatching.

Hiermee voldoet het aan de behoeften van klanten met hoge capaciteitsverhoudingen en verhoogt het de opbrengst van elektriciteitsverbruik.

De CH2 omvormer kan bovendien voldoen aan het 0.5C opladen en ontladen van batterijen met een capaciteit van 280Ah. 

SAJ biedt betrouwbare omvormers, zoals de R5 Residential Solar Inverter, voor residentiële zonnepaneelinstallaties. Met vermogensoutput van 0.7~12 kW en eenvoudige installatie, past R5 zich aan verschillende PV-panelen aan en werkt geruisloos in geluidsgevoelige omgevingen.

Voor woningen en commerciële daken biedt de R6 Residential Energy Storage Inverter een veilige, slimme en efficiënte energieomzetting. Met vermogensoutput tussen 3~50 kW en een nieuw industrieel ontwerp met LED-ring voor belangrijke informatie, biedt de R6 serie een concurrerende oplossing met optionele AFCI-functie.

De off-grid omvormers, zoals de E5 Series High Frequency Off-Grid Inverter van SAJ, helpen elektriciteit te regelen wanneer je niet verbonden bent met het reguliere stroomnet. Deze omvormers zorgen voor stabiele stroom van zonnepanelen of batterijen en kunnen samenwerken met andere omvormers.

Ze kunnen een maximaal voltage van 500V aan. Met eSAJ Wi-Fi Monitoring kun je je stroomproductie en verbruik volgen en beheren. SAJ’s off-grid omvormers zijn praktische oplossingen voor onafhankelijke stroomvoorziening.

De M2 Micro-Inverter van SAJ is een nieuwe toevoeging aan het assortiment in 2024. Met een compact ontwerp levert de M2 micro-omvormer een maximale uitgangsvermogen van 2.200W, wat geschikt is voor algemeen dagelijks gebruik. Zijn IP67-bescherming zorgt ervoor dat de M2 ook in zware weersomstandigheden goed presteert, waardoor betrouwbare prestaties worden gegarandeerd.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Ook interessant om te weten:

Is een thuisbatterij rendabel?

De rendabiliteit van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, zoals de lokale energieprijzen, netvergoedingen, de omvang van je zonnepanelensysteem en je energieverbruikspatroon.

Hoewel een thuisbatterij kan helpen om zelf opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer de zon niet schijnt, is het belangrijk om een grondige kosten-batenanalyse uit te voeren om te bepalen of het in jouw situatie voordelig is.

Factoren zoals initiële investeringskosten, levensduur van de batterij en potentiële besparingen spelen een rol bij het beoordelen van de rendabiliteit.

Wat is de beste batterij voor zonnepanelen?

De “beste” batterij voor zonnepanelen kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en omstandigheden. Er zijn verschillende batterijtechnologieën beschikbaar, zoals lithium-ion, loodzuur en flowbatterijen, elk met hun eigen voordelen en nadelen.

Populaire keuzes omvatten lithium-ionbatterijen vanwege hun hoge energiedichtheid en snelle laad- en ontlaadmogelijkheden. Merken zoals Tesla Powerwall, LG Chem, Enphase en SAJ bieden betrouwbare opties.

De keuze hangt af van factoren zoals gewenste capaciteit, prijs, levensduur, technische specificaties en beschikbaarheid in jouw regio.

Wat kost een batterij van 10 kWh gemiddeld?

Een batterij van 10 kWh kan in prijs variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit, de technologie en regio. Gemiddeld kun je verwachten dat de prijzen ergens tussen de € 5.000 en € 12.000 liggen, inclusief installatie.

Houd er rekening mee dat dit een algemene schatting is en dat prijzen kunnen variëren op basis van specifieke omstandigheden en marktfactoren. 

Thuisbatterij

Vul gratis en vrijblijvend onderstaand offerteformulier in en krijg advies

Ontvang deskundig advies op maat door eenvoudig en vrijblijvend het onderstaande offerteformulier in te vullen. We helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

Vergeet niet dat professionele installatie altijd een meerwaarde biedt en voordelen heeft, zodat je optimaal kunt profiteren van jouw systeem. Waar wacht je nog op? Neem de eerste stap naar een slimme energieoplossing!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.