Growatt batterij: advies en voordelen

Maak kennis met innovatieve wereld van de Growatt batterij en hun toonaangevende thuisbatterijen voor intelligente energieopslag. Lees verder om te ontdekken hoe deze geavanceerde technologie je energiebeheer kan transformeren.

Ontvang een prijs op maat

Wie of wat is Growatt? 

Growatt is een vooraanstaande speler op wereldwijd niveau in de sector van intelligente energieoplossingen. Deze producent heeft zijn stempel gedrukt als fabrikant van zowel stringomvormers als batterijomvormers.

Als pionier op het gebied van slim energieverbruik heeft Growatt zich tevens de laatste jaren toegespitst op een holistisch systeem voor intelligente energiebeheer, waarin de geavanceerde thuisbatterijen van het merk een essentiële rol spelen.

Growatt

Is Growatt een goed merk?

Growatt heeft een prominente positie in Nederland, waar het veel wordt ingezet. Het bedrijg geniet van een bekendheid vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een bijkomend teken van betrouwbaarheid is de robuuste garantie van 10 jaar op Growatt-omvormers, een langere garantie dan veel bekende merken. 

Is een Growatt batterij interessant? 

Overweeg je een Growatt-batterij? Zeker de moeite waard. Deze batterijen werken naadloos samen met PV-systemen om energie op te slaan voor tijden waarin zonnepanelen niet actief zijn. Ze zijn geschikt voor verschillende projecten, van klein tot groot, dankzij diverse vermogensniveaus.

De Growatt ARK-accu heeft een modulair ontwerp, waardoor capaciteit eenvoudig uitgebreid kan worden door het stapelen van extra batterijen. Ze is uitgerust met een geavanceerd Batterij Management Systeem (BMS) voor prestaties en veiligheid.

Een eenvoudige installatie door één persoon is mogelijk dankzij het stapelbare ontwerp en automatische moduleherkenning. Ook buiteninstallatie kan met IP65-certificering. Voor installatie op een vloer is echter de Growatt ARK Base vereist.

Met een kobaltvrije LiFePO4-batterij biedt Growatt bovendien hoge cyclische stabiliteit, lange levensduur en zachte start om piekbelastingen te vermijden. Dit alles wordt ondersteund door volledige systeemgarantie en goede after sale service.

Vraag gerust extra advies aan een expert

Kan ik off-grid gaan met Growatt thuisbatterij?

Dankzij de Growatt thuisbatterijen kunnen zowel residentiële als commerciële projecten zelfs volledig off-grid opereren, waardoor aansluiting op het elektriciteitsnet overbodig wordt. Net als de Growatt-omvormers bieden deze batterijen een hoogwaardige en kosteneffectieve optie.

slimme thuisbatterij

Welke Growatt omvormer heb ik nodig?

Om de juiste Growatt omvormer te kiezen, is het belangrijk om te bepalen welk type systeem je hebt en welk vermogen je nodig hebt. Hier zijn enkele richtlijnen:

  1. Eenfase omvormers: deze zijn ideaal voor kleinschalige residentiële zonne-energiesystemen. Als je een kleiner huishouden hebt en je zonnepanelen wilt aansluiten, kun je overwegen een eenfase omvormer te kiezen met een vermogen dat geschikt is voor je panelen (tot 10 kW).
  2. Driefase omvormers: deze zijn geschikt voor grotere residentiële systemen en ook voor commerciële toepassingen. Als je een groter huishouden hebt of als je een bedrijf runt, kan een driefase omvormer met een vermogen dat varieert tot 100 kW geschikt zijn. Ze bieden ook flexibiliteit voor on- en off-grid toepassingen.
  3. Hybride omvormers: als je geïnteresseerd bent in het opslaan van energie met batterijen en het optimaliseren van je energiegebruik, zijn hybride omvormers geschikt. Deze kunnen samenwerken met accu’s voor energieopslag en helpen bij het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
  4. Off-grid omvormers: als je volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet wilt opereren, bijvoorbeeld in afgelegen gebieden, dan zijn off-grid omvormers geschikt. Deze zijn ontworpen om te werken zonder aansluiting op het netwerk en kunnen helpen bij het genereren en opslaan van je eigen energie.

Het is essentieel om nauwkeurig te bepalen welke capaciteit je zonnepanelen hebben en welke energiebehoeften je hebt. Overleg eventueel met een professionele installateur om de optimale keuze voor jouw specifieke situatie te maken.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Alle voordelen van Growatt thuisbatterij op een rijtje

De Growatt thuisbatterij heeft verschillende voordelen:

  • Gemakkelijke installatie door één persoon, dankzij modulair ontwerp en automatische herkenning van modules. Geschikt voor buiteninstallatie (IP65).
  • Verbeterde veiligheid en betrouwbaarheid met kobaltvrije LiFePO4-batterij, lange levensduur en zachte start tegen piekbelastingen. Volledige systeemgarantie.
  • Slimme werking met automatische activering bij ondervoltage en mogelijkheid voor diagnose en externe upgrades.
  • Compatibel met Growatt MIN-XH omvormers voor efficiënte werking.
  • Flexibele capaciteitsopties (5.12 kWh tot 17.92 kWh) om aan je behoeften te voldoen.
  • Eenvoudige installatie door stapelbaar ontwerp en mogelijkheid voor firmware-upgrades op afstand.
thuisaccu

Lithium-ijzer-fosfaat

De Growatt ARK-serie gebruikt kobaltvrije lithium-ijzerfosfaatbatterijen (LiFePO4), waardoor de kosten lager zijn en de accu meer dan 6000 cycli meegaat.

Growatt kiest voor lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) in hun batterijen, een van de meest betrouwbare, veilige en duurzame technologieën. Voordelen ten opzichte van loodzuur en andere batterijen zijn onder meer een langere levensduur, weinig onderhoud, hoge veiligheid, lichtgewicht, verbeterde ontlading en efficiëntere oplaadprocessen.

Growatt thuisbatterij

Growatt batterij kopen: vergelijk prijzen en offertes

Overweeg je om een Growatt-batterij aan te schaffen? Dan ben je op de juiste weg naar duurzame energieopslag en kostenbesparing. Om de beste deal te vinden, is het verstandig om via ons offerteformulier gratis en vrijblijvend prijzen en offertes te vergelijken.

Door verschillende opties te verkennen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de oplossing kiezen die het beste bij jouw behoeften en budget past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.