Solarwatt batterij: soorten, prijs en voordelen

In dit artikel gaan we dieper in op Solarwatt batterijen, waarbij we verschillende soorten batterijen bespreken, hun prijsaspecten onderzoeken en de voordelen ervan belichten.

Vraag direct advies en prijzen op maat

Wie of wat is SOLARWATT? 

Solarwatt is een toonaangevend Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in mogelijk zonne-energie systemen en geavanceerde energieopslagoplossingen. Het werd opgericht in 1993 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de zonne-energie-industrie.

Solarwatt is bekend om zijn hoogwaardige zonnepanelen, innovatieve batterijopslagtechnologieën en geïntegreerde energiebeheersystemen.

Is een SOLARWATT batterij interessant?

Een Solarwatt batterij is interessant voor diegenen die hun zonnepanelenoptimalisatie willen versterken en energie willen opslaan voor later gebruik. Het is vooral aantrekkelijk voor huiseigenaren die streven naar meer zelfvoorziening en een lagere energierekening.

SOLARWATT vestigingen

Solarwatt heeft vestigingen in diverse landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en meer. Deze internationale aanwezigheid benadrukt de wereldwijde acceptatie en groei van het merk, met toewijding aan duurzame energieoplossingen.

thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen

Hoe zit de MyReserve in elkaar?

De Solarwatt MyReserve is een geavanceerd energie-opslagsysteem en een ijzersterke accu. Het bestaat uit hoogwaardige lithium-ionbatterijen, slimme besturingseenheden en geavanceerde software. Deze componenten werken samen om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan, energiepieken te beheersen en optimale energiebesparingen te realiseren. 

Het systeem biedt flexibiliteit, betrouwbaarheid en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke gebruiker, waardoor het een krachtige aanvulling is op zonne-energie-installaties.

Ontvang gratis advies van een expert

Hoeveel en welke soorten SOLARWATT thuisbatterijen bestaan er in België?

In België zijn er diverse Solarwatt thuisbatterijmodellen beschikbaar, elk met verschillende opslagruimte om aan de energieopslagbehoeften van huishoudens te voldoen. Hier is een schematisch overzicht van de beschikbare modellen en hun opslagcapaciteiten:

ModelCapaciteit (kWh)
MyReserve 500 – 2.2 kWh2.2
MyReserve 500 – 4.4 kWh4.4
MyReserve 800 – 4.4 kWh4.4
MyReserve 800 – 6.6 kWh6.6
MyReserve 800 – 8.8 kWh8.8
MyReserve Command 12 kWh12.0
MyReserve Command 14.4 kWh14.4
MyReserve Command 19.2 kWh19.2
MyReserve Command 2.4 kWh2.4
MyReserve Command 21.6 kWh21.6
MyReserve Command 248 kWh248.0
MyReserve Command 28.8 kWh28.8
MyReserve Command 36 kWh36.0
MyReserve Command 38.4 kWh38.4
MyReserve Command 4.8 kWh4.8
MyReserve Command 60 kWh60.0
MyReserve Command 7.2 kWh7.2
MyReserve Command 9.6 kWh9.6

Elk model biedt een specifieke opslagcapaciteit, variërend van compacte opties voor kleinere installaties tot krachtigere batterijen voor huishoudens met hogere energiebehoeften.

Deze Solarwatt thuisbatterijen stellen huiseigenaren in staat om overcapaciteit op te slaan en te gebruiken wanneer dat het meest efficiënt is, waardoor hun energieonafhankelijkheid wordt vergroot en de elektriciteitsrekening wordt verlaagd.

Wat mag ik verwachten van het Battery Flex systeem? 

Het Battery Flex systeem van Solarwatt is een geavanceerde thuisbatterijoplossing die ontworpen is om jouw energie-efficiëntie te verbeteren en een duurzamere levensstijl te ondersteunen. Dit innovatieve systeem biedt verschillende voordelen, kenmerken en technologieën die samenwerken om een betrouwbare, flexibele en krachtige energieopslag te leveren. 

Thuisbatterij 15 kWh

Kenmerken Battery Flex

Hieronder zullen we elk aspect van het Battery Flex systeem bespreken om je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten.

BMW Batterijcellen

Solarwatt maakt gebruik van hoogwaardige BMW batterijcellen, wat een garantie is voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze batterijcellen zijn getest en bewezen op het gebied van duurzaamheid en prestaties, wat resulteert in een lange levensduur van het systeem.

Opslagcapaciteit

Het Battery Flex systeem biedt verschillende modellen met uiteenlopende opslagcapaciteiten. Van kleinere capaciteiten, geschikt voor huishoudens met lagere energiebehoeften, tot grotere capaciteiten voor woningen met hogere energieverbruiken. Dit maakt het systeem flexibel en schaalbaar, zodat het perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Levensduur

De Solarwatt batterijen zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze behouden hun prestaties gedurende vele jaren, wat betekent dat je kunt genieten van de voordelen van het systeem voor een lange periode zonder zorgen over vervanging of verminderde opslagcapaciteit.

Soort batterij

Het Battery Flex systeem maakt gebruik van lithium-ion batterijtechnologie, wat een beproefde en betrouwbare technologie is voor energieopslag. Deze batterijen zijn efficiënt, compact en hebben een hoge energiedichtheid, waardoor ze ideaal zijn voor thuisgebruik.

Meer weten?

Prijs Battery Flex 2024

De kosten bedragen doorgaans ongeveer 1.000 euro per kWh opslagcapaciteit. Solarwatt biedt echter op maat gemaakte oplossingen aan. Voor een precieze prijs kun je het beste contact opnemen met een erkende installateur.

Voordelen

  • Ontzettend korte reactiesnelheid: het systeem reageert opvallend snel en heeft maar slechts 0,35 seconden nodig voor een respons. Andere batterijen hebben vaak veel meer tijd nodig om op te starten en de maximale stroomoutput te leveren.
  • Garantie: je ontvangt een garantie van 15 jaar op je Battery Flex energieopslagsysteem, plus 10 jaar garantie op een bruikbare capaciteit van 80 procent.
  • Intelligent Energiebeheer: met de Solarwatt EnergyManager heb je volledige controle over je energieverbruik. Het zorgt ervoor dat de prestaties optimaal zijn afgestemd op jouw gebruik en biedt een duidelijk overzicht van alle onderdelen van je energiesysteem.
  • Veiligheid: de Battery Flex kan veilig buiten geïnstalleerd worden als je binnen geen geschikte ruimte hebt voor je thuisbatterij.

Ook interessant voor jou:

Hoe goed zijn SOLARWATT zonnepanelen?

Diverse studies beoordelen Solarwatt zonnepanelen als van “uitstekende kwaliteit”.

Wat kost een 1000 kwh accu?

Houd in gedachten dat batterijopslag aanzienlijk prijzig is, variërend van ongeveer € 500,- tot € 1.000,- per kWh voor kleinere toepassingen.

Wat kost een batterij van 10 kwh?

De geschatte kosten voor een thuisbatterij met een capaciteit van 3 kWh bedragen ongeveer € 4.000. Voor een thuisbatterij van 8 kWh ligt de geschatte prijs tussen € 5.000 en € 8.000.

Een thuisbatterij van 10 kWh wordt geschat op ongeveer € 8.000, terwijl de prijs voor een 14 kWh thuisbatterij rond de € 10.000 ligt.

Meer weten over SOLARWATT batterijen? Raadpleeg specialisten in je buurt

Wil je meer weten over de Solarwatt batterijen en ontdekken hoe ze jouw energiehuishouding kunnen optimaliseren? Aarzel niet en neem contact op met erkende specialisten in je buurt. Zij kunnen je voorzien van deskundig advies, gepersonaliseerde offertes en alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen voor jouw persoonlijke behoeften.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.