BYD thuisbatterij: soorten, voordelen en installatie

Op zoek naar batterijen die elektriciteit kunnen opslaan voor een later gebruik? Dan is de BYD-thuisbatterij misschien wel iets voor jou. De batterijen maken gebruik van fotovoltaïsche panelen om zo energie op te slaan. Ze worden steeds populairder omdat ze op een handige manier de strijd aangaan tegen de klimaatopwarming. Bovendien is het een goede manier om energie te besparen. In dit artikel kijken we naar de verschillende soorten BYD-thuisbatterijen, de voordelen ervan en hoe de installatie in elkaar zit.

Op zoek naar advies op maat?

Wie of wat is BYD?

BYD is gespecialiseerd in het vinden van nieuwe energieoplossingen. Het merk is wereldwijd bekend en ze zijn toegewijd in het bouwen van een nulemissie ecosysteem. BYD profileert zich als zeer duurzaam.

Zo streven ze naar een duurzame toekomst en willen ze de wereld opnieuw verbinden met de natuur. BYD is wereldleider in het produceren van oplaadbare batterijen.

Thuisbatterij

Is een BYD thuisbatterij interessant? 

De thuisbatterij van BYD zijn zeker interessant voor thuisgebruik. Met zijn flexibele en makkelijke installatie kan je in een mum van tijd genieten van je opgeslagen energie.

De batterijen zijn van hoge kwaliteit en worden beschouwd als één van de beste op de markt. Bovendien hebben de batterijen een lange levensduur met weinig onderhoudskosten.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Hoeveel en welke soorten BYD thuisbatterijen bestaan er in België?

De BYD thuisbatterijen worden gemaakt in China en zijn van hoge kwaliteit. Er bestaan veel verschillende soorten: we sommen de belangrijkste voor je op.

B-Box HVS en LVS

De B-Box HVS en LVS bestaan uit batterij modules die geïnstalleerd worden in een batterijhouder. Er bestaan twee verschillende modellen: de high voltage model en de low voltage model. Het high voltage model heeft een enkele batterij en capaciteit van 112 kWh.

Bovendien kunnen er tussen de 5 en 9 batterijen aan elkaar gelinkt worden. Dat wil zeggen dat je een capaciteit van 5.6 tot 10 kWh bereikt. De low voltage batterijen daarentegen kan je vinden in 3,5 kWh, 7.0 kWh, 10.5 kWh en 14.0 kWh. 

B-Box Pro

Deze batterij is een 48 volt batterij met een minimum capaciteit van 2,56 kWh. Je kan 8 units parallel aan elkaar koppelen.

B-Plus

De B-Plus heeft een minimum capaciteit van 3,5 kWh. Een enkele unit kan tot de 14 kWh uitgebreid worden en zo kunnen er 3 units aan elkaar gelinkt worden. Dit model wordt grotendeels gebruikt voor commerciële en industriële doeleinden

Battery-Box Premium LVS en HVS

Dit type model batterij behoort tot de nieuwste generatie van BYD. Het is één van de beste opslagsystemen voor eigen gebruik. Ook hier heb je twee soorten: de low voltage en de high voltage. 

 • Low voltage: 3.8 kWh, 7.7 kWh, 11.5 kWh, 15.4 kWh, 19.2 kWh en 23.0 kWh. Je kan ze ook uitbreiden tot wel 245 kWh door ze parallel te schakelen.
 • High Voltage: 5.1 kWh, 7.7 kWh, 10.2 kWh en 12.8 kWh. Ook dit model kan je verruimen tot een capaciteit van 38.4 kWh door 3 installaties parallel te schakelen.

BYD thuisbatterij prijs 

De prijzen van een BYD thuisbatterij variëren heel sterk per model en per kWh. Wil je te weten komen welk model het beste past bij jou en je woning? Vraag dan zeker gratis en snel offertes aan via dit platform. Zo vermijd je de foute aankoop en kom je tot de beste deal.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat zijn de voordelen en nadelen van de BYD batterijen? 

Voordat je over gaat naar de aankoop van je gloednieuwe BYD thuisbatterij, check je eerst best de voor- en nadelen

Voordelen 

 • Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Er is dus voor ieder wat wils.
 • De installatie verloopt makkelijk, snel en flexibel. 
 • Je hebt 10 jaar garantie.
 • De batterijen zijn veilig en betrouwbaar.
 • De batterijen kunnen uitgebreid worden wanneer je nood hebt aan meer stroom.
 • Ze kunnen functioneren in -10°C en +50°C.

Nadelen

 • De prijs kan snel oplopen indien je de batterijen wil uitbreiden.
 • De BYD batterijen kunnen enkel binnen geïnstalleerd worden. 
 • Ze kunnen niet opgehangen worden.
 • De batterijen zijn vrij zwaar.
thuisbatterij installateur

Hoe BYD thuisbatterij installeren?

Desondanks het zware gewicht van de BYD batterijen, verloopt de installatie makkelijk en snel. Je kan zelfs kiezen om de kast waarin de batterijen geïnstalleerd worden, op wieltjes te plaatsen. Zo verbetert de mobiliteit van de batterijen.

Het is zeer aangeraden om de installatie van je BYD thuisbatterij over te laten aan een erkende specialist. Niemand wil een foute installatie.

BYD thuisbatterij kopen in België: vergelijk prijzen en offertes

Helemaal overtuigd? Of wil je meer informatie over de BYD thuisbatterijen? Vul onderstaand formulier in en vergelijk zo tal van offertes. Zo vermijd je een foute aankoop en kom je tot de beste deal bij een installateur bij jou in de buurt. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.