Enphase Encharge 10T: werking, eigenschappen en prijs

Om zonne-energie optimaal te gebruiken is een thuisbatterij een ideaal hulpmiddel. Gemiddeld wordt 30% van de zonnestroom zelf verbruikt. Met een thuisbatterij kan je dit verhogen naar wel 80%. Enphase, het merk dat bekend werd dankzij micro-omvormers voor zonnepanelen, brengt sinds enkele jaren ook thuisbatterijen op de markt. Hun batterij met de meeste capaciteit, Enphase Encharge 10T, zijn veel geprezen accu’s. Lees het artikel verder en ontdek waar ze hun goede reputatie aan verdienen. 

Contacteer gratis experten in jouw buurt

Wat is de Enphase Encharge 10T?

De Enphase Encharge 10 T is een opslagsysteem, ontworpen om zonne-energie handig in op te slaan. Het zijn betrouwbare, veilige en efficiënte batterijen. De batterij biedt een back-up capaciteit wat jou veilig en comfortabel door stroompannes heen haalt. De plug-and-play installatie heeft een makkelijke installatie en kan aangesloten worden op de standaard huishoudelijke AC-bekabeling

Thuisbatterij

Hoe werkt de Enphase batterij?

Het Enphase energiesysteem maakt het mogelijk zelf opgewekte stroom op te slaan en te gebruiken. Dankzij de slimme technologie van de batterij zijn de onderdelen allemaal efficiënt op elkaar afgestemd.

Zo heeft de batterij een geïntegreerde modem, communicatiekit en micro-omvormers. Daarnaast werd de MyEnlighten app ontwikkeld om alle gegevens vlot te kunnen monitoren.

Geïntegreerde IQ omvormers 

Toen het merk dat bekend werd om z’n micro-omvormers batterijen ging uitbrengen was het te verwachten dat ze hun technologie hierin gingen opnemen.

De Enphase Encharge 3T heeft 4 ingebouwde IQ8X micro-omvormers met een vermogen van 1,28 kWh. De Encharge 10 T bestaat uit 3 opslageenheden van het type 3T en heeft daarmee 12 geïntegreerde micro-omvormers

Vraag advies en vergelijk offertes

Eigenschappen van de Enphase Encharge 10T

De Enphase Encharge 10 T is een alles-in-één opslagsysteem. De batterij werd ontworpen voor huishoudens met een bovengemiddeld verbruik of professionals. Dankzij het modulair systeem kan de opslagcapaciteit makkelijk uitgebreid worden als het onvoldoende blijkt te zijn. 

Batterijtype

De batterij maakt gebruik van lithiumtechnologie, wat heel wat voordelen met zich meebrengt vergeleken met de loodbatterij. Lithiumbatterijen hebben een hogere efficiëntie, langere levensduur en zijn daarbovenop minder schadelijk voor het milieu. 

Ontladen

De batterij heeft een ontladingsdiepte van 80%. Dat wil zeggen dat 80% van de opgeslagen energie gebruikt kan worden en de batterij steeds voor 20% gevuld moet blijven. Daarnaast is de batterij een DC-retourefficiëntie (wisselstroom) van 96% en een AC-retourefficiëntie (gelijkstroom) van 89%

Afmetingen en gewicht

De IQ batterij 10 T is 128,3 cm breed, 18,8 cm lang en 77,5 cm hoog. Het systeem weegt 143,6 kg, inclusief montagebeugel en bekabeling.

Opslagcapaciteit

De Enphase Encharge 10 T heeft een totale bruikbare energiecapaciteit van 10,5 kWh met een totaal vermogen van 3,84 kW.

Levensduur en productgarantie 

Er is een productgarantie van 15 jaar met een vermogensgarantie van > 70% gedurende deze periode. De productgarantie is in vergelijking met veel andere batterijproducenten hoog.

De meeste fabrikanten geven slechts 10 jaar garantie. De 15 jaar die Enphase biedt maakt de batterij een stuk rendabeler.

De garantie kan naast de 15 verstreken jaren nog op 2 andere manieren eindigen namelijk: na 3.600 laadcycli of na 2,8 MWh doorgevoerde energie per kWh van de mogelijke capaciteit. 

Thuisbatterij Enphase Encharge

Wat kost de Enphase IQ batterij?

De aankoopprijs van de gemiddelde thuisbatterij is vandaag de dag nog te hoog om er rendement uit te halen. Doordat je de prijs van jouw batterij moet terugverdienen voor de batterij stuk gaat is dat een moeilijke opgave voor batterijen met een productgarantie van 10 jaar.

De lange levensduur van de Enphase batterij maakt dit haalbaarder. De batterijen van Enphase zijn een goede investering omdat ze naast de langere garantie ook prijzen onder het gemiddelde hebben.

Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten

Prijs 10T

De IQ batterij 10 T kan je al vinden voor 6.600 euro exclusief btw en plaatsing. Dit valt onder de gemiddelde prijs van 8.000 euro voor een batterij van 10 kWh.

Prijs 3T

De Enphase Encharge 3T start aan 2.500 euro exclusief btw en plaatsing. Deze komt in verhouding met de grotere 10 T duurder uit. Kom je toe met de opslagcapaciteit van deze kleinste batterij dan is het niet interessant te investeren in de grote 10 T en zal dit je veel duurder uitkomen.

slimme thuisbatterij

Contacteer gratis een expert en ontdek welke batterij het beste past bij jouw situatie

Om de Enphase Encharge IQ batterij te mogen installeren moet de installateur een opleiding volgen via Enphase University. Na het afronden van deze onlinetraining krijgt de installateur een certificaat.

Vul onderstaand offerteformulier in en kom gratis in contact met een gelicentieerd expert. Zo ben je zeker van een professionele, veilige plaatsing van de batterij. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.