Groepsaankoop thuisbatterij blijven populair

Het organiseren van een groepsaankoop van thuisbatterijen blijft populair onder consumenten in België. De laatste jaren is er een toenemende vraag naar thuisbatterijen, waardoor er steeds meer groepsaankopen worden georganiseerd. Door middel van een groepsaankoop kunnen consumenten genieten van scherpere prijzen, waardoor de aanschaf van een thuisbatterij betaalbaar wordt voor de meeste mensen. In dit artikel leer je alles over de voordelen van een groepsaankoop voor thuisbatterijen, de interessante mogelijkheden van zonne-energie en hoe je kunt deelnemen aan groepsaankopen.

Vraag gratis en vrijblijvend advies aan een vakman in jouw buurt

Groepsaankoop thuisbatterij: voordelig of niet?

Een groepsaankoop voor een thuisbatterij kan zeer voordelig zijn, vooral in het huidige energielandschap. Door de stijgende energieprijzen en de groeiende vraag naar duurzame energiebronnen, worden zonnepanelen en thuisbatterijen steeds interessanter voor huishoudens en bedrijven.

Het plaatsen van zonnepanelen biedt de mogelijkheid om je eigen groene stroom op te wekken en daarmee je afhankelijkheid van conventionele energieleveranciers te verminderen. De toevoeging van een thuisbatterij aan het systeem biedt extra voordelen.

De thuisbatterij slaat overtollige energie op die gedurende de dag wordt opgewekt, maar niet direct wordt verbruikt. Hierdoor kan je ‘s avonds en ‘s nachts je eigen opgeslagen energie gebruiken, waardoor je minder elektriciteit van het net hoeft te betrekken en je energiefactuur verder verlaagt. Bovendien fungeert de thuisbatterij als een energiereserve tijdens stroomuitval, wat extra gemoedsrust kan bieden.

groepsaankoop thuisbatterij

Is het interessant? 

Het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij biedt diverse voordelen die het zeer interessant maken:

 1. Kostenbesparing op energierekening: door zelf groene stroom op te wekken en meer van je eigen energie te gebruiken, kan je je energiekosten aanzienlijk verlagen. Op lange termijn kan dit leiden tot aanzienlijke besparingen.
 2. Milieuvriendelijkheid: het gebruik van zonne-energie vermindert de uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst en minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
 3. Energieonafhankelijkheid: met zonnepanelen en een thuisbatterij ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en stijgende energieprijzen.
 4. Energiereserve bij stroomuitval: een thuisbatterij kan als back-up dienen tijdens stroomuitval, waardoor bepaalde essentiële apparaten blijven functioneren.
 5. Korte terugverdientijd: door de stijgende energieprijzen en mogelijke premies is de terugverdientijd voor zonnepanelen en thuisbatterijen momenteel relatief kort.
 6. Positief imago: investeren in groene energie toont betrokkenheid bij duurzaamheid en draagt bij aan een positief imago van huishoudens en bedrijven.

Wie kan meedoen? 

In principe kan iedereen met een geschikt dakoppervlak en interesse in groene energie deelnemen aan een groepsaankoop voor zonnepanelen en een thuisbatterij. Hoewel groepsaankopen vaak per provincie worden georganiseerd, kunnen sommige initiatieven ook landelijke dekking hebben.

Het is dus raadzaam om de beschikbaarheid en voorwaarden te controleren op de website van de betreffende groepsaankooporganisatie, zoals samensterker.

Particulieren en bedrijven kunnen in aanmerking komen om deel te nemen aan groepsaankopen. Zowel huiseigenaren als huurders kunnen profiteren van zonne-energie en een thuisbatterij, afhankelijk van hun specifieke situatie en mogelijkheden.

Het is essentieel om te onthouden dat elk geval uniek is, en het loont om individuele omstandigheden te laten beoordelen om de meest optimale oplossing te vinden.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en wees zeker van de beste prijs!

Hoe werkt een groepsaankoop voor thuisbatterijen?

Een nieuwe groepsaankoop voor thuisbatterijen verloopt meestal in verschillende stappen:

 1. Inschrijving: geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van de groepsaankoop. Hier geef je aan dat je interesse hebt in het plaatsen van een thuisbatterij. Meestal kan je ook aangeven of je geïnteresseerd bent in zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen.
 2. Offertes aanvragen: na de inschrijving zal de groepsaankooporganisatie, zoals samensterker, offertes aanvragen bij betrouwbare partners die thuisbatterijen aanbieden. Deze partners worden zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit en service te waarborgen. De offertes zullen nu ook de elektrische keuring, inclusief de plaatsing van de thuisbatterij, omvatten.
 3. Objectieve informatie: de deelnemers ontvangen objectieve informatie over de verschillende offertes en mogelijkheden. Hierbij wordt rekening gehouden met je energieverbruik, de beschikbare ruimte op je dak, en andere relevante factoren om een passend aanbod te kunnen doen.
 4. Scherpere prijs: doordat de groepsaankoop de vraag bundelt, kunnen leveranciers vaak scherpere prijzen aanbieden. Dit kan leiden tot extra besparingen voor de deelnemers.
 5. Definitieve offerte: op basis van het plaatsbezoek en de elektrische keuring ontvangen de deelnemers een definitieve offerte op maat. Hierin wordt alles duidelijk gespecificeerd, inclusief de totale kosten en de geschatte terugverdientijd van de investering.
 6. Akkoord gaan: na ontvangst van de definitieve offerte kunnen de deelnemers beslissen of ze willen ingaan op het aanbod. Als ze akkoord gaan, wordt de installatie van de thuisbatterij ingepland.
 7. Genieten van je batterij: na de installatie kunnen de deelnemers genieten van de voordelen van hun thuisbatterij. Ze kunnen nu meer van hun eigen opgewekte zonne-energie zelf gebruiken, wat hun energierekening verlaagt en hun energieonafhankelijkheid vergroot. Bovendien fungeert de thuisbatterij als een back-up bij stroomuitval, waardoor essentiële apparaten blijven werken.
groepsaankoop thuisbatterij voordelig

Zijn er in 2024 groepsaankopen voor zonnepanelen en batterijen in Oost- en West-Vlaanderen

In 2024 worden er vier keer per jaar groepsaankopen voor zonnepanelen en thuisbatterijen georganiseerd in Oost-Vlaanderen.

Inwoners met een eigen dak, huurders met toestemming van de eigenaar, en bedrijven kunnen deelnemen aan deze groepsaankoop. Het aanbod omvat een compleet zonnepanelensysteem met installatie en elektrische keuring.

In West-Vlaanderen is er ook een groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterijen, waar inwoners kunnen profiteren van een korting van 21% op zonnepanelen en 14% op de thuisbatterij.

De groepsaankopen in beide provincies bieden een aantrekkelijke mogelijkheid om duurzame energieopwekking te bevorderen en tegelijkertijd te besparen op energiekosten.

groepsaankoop thuisbatterij

Thuisbatterijen vergelijken in jouw provincie? Vergelijk gratis meerdere offertes tegelijk!

Op zoek naar de beste thuisbatterij voor jouw behoeften in jouw provincie? Wil je verschillende opties vergelijken om de juiste keuze te maken? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor thuisbatterijen in jouw regio.

Vergelijk meerdere offertes tegelijk en ontdek welke thuisbatterij het beste past bij jouw energieverbruik en budget. Zo kan je zorgeloos genieten van je eigen opgewekte groene energie en je zelfconsumptie optimaliseren. Bespaar op je energiekosten en draag bij aan een duurzamere toekomst met een slimme en efficiënte thuisbatterij!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.