Bliq ervaringen: hoe werkt het? Is het een goede investering?

In dit artikel gaan we dieper in op Bliq, een innovatieve energiemonitoringsoplossing. We zullen onderzoeken hoe Bliq werkt, wat de functies en voordelen ervan zijn en of het een verstandige investering is voor huiseigenaren en bedrijven.

Op zoek naar een expert?

Wie of wat is Bliq?

Bliq is een revolutionaire speler op het gebied van slimme energieoplossingen. Met de focus op het optimaliseren van thuisenergiegebruik, biedt Bliq geavanceerde technologieën en systemen om huiseigenaren en bedrijven te helpen bij het beheren en maximaliseren van hun energie-efficiëntie.

Een van de opvallende producten van Bliq is hun slimme thuisbatterij, die de manier waarop energie wordt opgeslagen en gebruikt, transformeert.

Hoe werkt de omvorming naar een slimme batterij?

Het hart van hun aanpak is de slimme omvormer. Deze omvormer is verbonden met de thuisbatterij en fungeert als het brein van het systeem. Hij houdt continu de stroominvoer, energieopslag en stroomafgifte in de gaten en regelt deze in realtime.

Met behulp van geavanceerde algoritmen en slimme technologieën kan de omvormer automatische beslissingen nemen om het energieverbruik te optimaliseren. Denk hierbij aan het gebruik van zelfopgewekte zonne-energie, het inschakelen van de batterij tijdens piekuren en het leveren van energie aan het net wanneer de tarieven gunstig zijn.

thuisbatterij garage

Wat bieden ze aan?

Bij Bliq draait alles om het bieden van slimme oplossingen voor energiebeheer. Ze leveren verschillende diensten die gericht zijn op het optimaliseren van je energieverbruik en het efficiënt benutten van je thuisbatterij.

Meer weten?

Thuisbatterij met slimme sturing

Een van de kernaanbiedingen is de mogelijkheid om je thuisbatterij intelligent aan te sturen. Dit houdt in dat de batterij automatisch wordt aangepast aan de veranderende energiebehoeften van je huis.

Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en realtime gegevens, kan de batterij energie opslaan wanneer de tarieven laag zijn en energie leveren wanneer de vraag hoog is.

Dit zorgt niet alleen voor een optimaal gebruik van je zelfopgewekte zonne-energie, maar ook voor kostenbesparingen op je energierekening.

Slim aansturingspakket op bestaande installatie

Voor degenen die al een bestaande thuisbatterij hebben geïnstalleerd, biedt Bliq een slim sturingspakket aan. Dit pakket voegt de intelligentie van Bliq toe aan je huidige systeem, waardoor je de voordelen van slim energiebeheer kunt benutten zonder de noodzaak van een volledige vervanging.

Wat is de Bliq vanger?

Een essentieel onderdeel van de Bliq-ervaring is de “Bliq-vanger”. Dit is een datalogger die de communicatie verzorgt tussen je slimme meter, de thuisbatterij en de Bliq-software. Door informatie uit te lezen en commando’s naar de omvormer te sturen, zorgt de Bliq-vanger ervoor dat het energiebeheer soepel en efficiënt verloopt. Het is een integraal onderdeel van het Bliq-systeem dat zorgt voor de naadloze coördinatie van alle componenten.

thuisbatterij aan de muur

Wat kost het?

Het Bliq-abonnement zelf heeft een maandelijkse prijs van slechts € 7,- en kan op elk moment worden opgezegd. De volledige opbrengst die voortvloeit uit jouw thuisbatterij, komt rechtstreeks ten goede aan jou. De Bliq-vanger is uitgerust met een ingebouwde simkaart inclusief dataplan, dat actief blijft zolang je een actief Bliq-abonnement hebt.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Ervaringen van Bliq

Besparingen

Volgens gebruikersrapporten hebben huishoudens met Bliq’s slimme energiebeheerdiensten een aanzienlijke vermindering van hun energiekosten ervaren. Gemiddeld rapporteren Bliq-gebruikers besparingen tussen € 42 en € 124 per maand op hun energierekeningen.

Snellere terugverdientijd

Een van de opmerkelijke voordelen van Bliq’s slimme energieoplossingen is de aanzienlijk snellere terugverdientijd voor investeringen in zonne-energie en thuisbatterijen. Door de intelligente aansturing en optimalisatie van energiegebruik en -opslag, kunnen huiseigenaren hun initiële investeringen sneller terugverdienen dan met traditionele systemen.

Contacteer vrijblijvend een installateur, krijg offertes en bespaar kosten

Wil je ook profiteren van de voordelen van een slimme thuisbatterij zoals die van Bliq? Neem dan nu vrijblijvend contact op met een ervaren installateur via ons platform. Ontvang op maat gemaakte offertes en ontdek hoe je kunt besparen op energiekosten terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst. De overstap naar slimme energieopslag was nog nooit zo eenvoudig.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.