Huawei Luna 2000 als thuisbatterij: hoe werkt het? Wat zijn de kosten?

Thuisbatterijen worden alsmaar populairder. Met zo’n batterij kun je je overtollige stroom opslaan en deze op latere momenten gebruiken. Ook Huawei, de bekende telefoonproducent, maakt thuisbatterijen. Een van hun modellen is de Huawei Luna 2000. Met dit model monitor je eenvoudig je elektriciteitsverbruik en verlaag je je energiekosten. In dit artikel zullen we je laten zien hoe de Huawei Luna 2000 werkt, wat de kosten zijn en geven we een overzicht van alle voor- en nadelen!

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Is de batterij van Huawei een goede investering?

Batterijen van Hauwei zijn kwaliteitsvolle batterijen die je helpen om het meeste uit je zonnepanelen te halen. Omdat de batterij volledig ontladen kan worden, haal je een hoog rendement uit je batterij.

Een thuisbatterij krikt jouw zelfverbruik op van 30 naar 75 procent, waardoor je al snel veel uitspaart op je elektriciteitsrekening. Daarnaast is de batterij voorzien van energie-optimalisatie en een mobiele app waarmee je je verbruik monitort.

Omwille van die toepassingen, wordt de batterij al snel een goede investering. Daarnaast is de LUNA2000 een goede keuze wanneer je graag een apparaat hebt dat niet te veel weegt en je batterij graag snel na de installatie in gebruik neemt.

Huawei

Kenmerken van het merk

De Chinese multinational staat voor velen in de eerste plaats bekend voor de productie van telefoons. Sinds enkele jaren produceert Huawei echter meer en meer thuisbatterijen. Het Chinese IT bedrijf staat gekend omwille van zijn innovatie op vlak van technologie die ook gereflecteerd wordt in hun batterijen. Met een Huawei batterij heb je namelijk een veilige en betrouwbare batterij in huis.

Vraag gratis advies aan specialisten in jouw buurt!

Werking Huawei Luna 2000

De Luna 2000 is een lithiumbatterij met een opslagcapaciteit tussen de 5 en 15 kWh door de modulaire opbouw. De batterij is zowel geschikt voor een enkelfasig als een 3-fasig elektriciteitsnetwerk. Een LUNA 2000 batterij van 5 kWh heeft een ontladingsvermogen van 2,5 kWh.

De systemen met een capaciteit van 10 kWh en 15 kWh hebben elk een ontladingsvermogen van 5 kWh. De batterij is zowel geschikt voor zakelijk als particulier gebruik en kan tijdens zijn levensduur meer dan 6.000 laadcycli aan.

Verder start de batterij automatisch opnieuw op na onderspanning, waardoor je je nooit zorgen moet maken over stroomuitval. De andere specificaties van het model LUNA 2000 kan je hieronder vinden: 

  • Opslagcapaciteit: 5 kWh /10 kWh / 15 kWh.
  • Ontlading: 100%.
  • Aantal oplaadcycli: meer dan 6.000.
  • Gewicht: 63,8 kg / 113,8 kg / 163,8 kg.
  • Afmetingen: 670 x 600 mm /  670 x 960 mm / 670 x 1320 mm.

Modulaire opbouw mogelijk

Een Huawei batterij bestaat uit twee onderdelen: een controle-unit en de batterijmodules. Eén batterijmodule is 5 kWh en er kunnen er maximum drie modules aan elkaar geschakeld worden. De modules kunnen zowel op de vloer opgesteld worden als opgehangen worden.

Welke omvormer werkt met de huawei thuisbatterij?

Een Huawei batterij is enkel compatibel met omvormers van hetzelfde merk. Als je dus reeds zonnepanelen hebt die aangesloten zijn op een omvormer van een ander merk, is het niet mogelijk om een Huawei thuisbatterij aan te sluiten.

Vergelijk prijzen en offertes

Wat kost de Huawei thuisbatterij?

De prijs van de Huawei LUNA2000 thuisbatterij verschilt naarmate de capaciteit. De prijs van de power module is 1.080,57 euro. De power module wordt dan aangevuld met modules van 5 kWh die rond 3.235 euro kost.

Grootte van de thuisbatterijRichtprijs (incl. btw)
Huawei LUNA2000 5 kWh€ 3.235 
Huawei LUNA2000 10 kWh€ 7.500 
Huawei LUNA2000 15 kWh€ 10.500

Terugverdientijd

Wat de terugverdientijd is hangt af van verschillende factoren zoals jouw verbruiksprofiel en de opbrengst van je zonnepanelen. De batterij is alvast een ideale thuisbatterij om je energie optimaal te benutten. De batterij heeft bijvoorbeeld een ingebouwde energie-optimizer waardoor je alles haalt uit je zonnepanelen.

Daarnaast is de thuisbatterij een zogenaamde ‘slimme batterij’. Via de app op je mobiele telefoon heb je een volledig overzicht van je verbruik en de hoeveelheid opgewekte energie in de batterij zodat je dit kan monitoren en het gebruik van zonne-energie kan optimaliseren.

Garantie

Je geniet met een thuisbatterij van Huawei van 10 jaar garantie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke defecten die de rendabiliteit van jouw batterij zouden terugdringen. Daarnaast is de batterij van een hoge beschermingsklasse en worden defecte cellen gedetecteerd en geïsoleerd!

energie opslaan met thuisbatterij

Voor- en nadelen op een rijtje: schematisch

Er zijn verschillende voor- en nadelen aan een Huawei thuisbatterij. Hieronder geven we een schematisch overzicht!

 Voordelen Nadelen
 Je krikt je zelfverbruik op Een van de duurdere batterijen 
 Een licht ontwerp Enkel compatibel met Huawei omvormers
 Volledige ontlading mogelijk 
 Snelle ingebruikname 
 Veilig en betrouwbaar 
 Kwaliteitsvol 
 Automatische heropstart na stroomuitval 
 Automatische detectie van defecten 
 Handig overzicht via je GSM zodat je je verbruik kan monitoren  
 Ingebouwde energie optimizers  
 Modulaire opbouw 
One-fits-all oplossing 
Pylontech vs Huawei Thuisbatterij

Interesse in een thuisbatterij? Contacteer gratis en vrijblijvend erkende installateurs en krijg advies

Geïnteresseerd in een thuisbatterij? Wil je graag meer info over de Luna 2000? Via onderstaande form vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo kom je in contact met specialisten in jouw buurt, die advies op maat geven en een oplossing zoeken voor jouw situatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.