Offerte thuisbatterij: vergelijk tot 5 gratis offertes

Ben je op zoek naar leveranciers die thuisbatterijen installeren? Vraag dan hier je offerte voor een thuisbatterij aan. Via onderstaand formulier kan je al je vragen stellen en kom je direct in contact met meerdere installateurs. Zo kan je direct prijzen vergelijken. Handig, toch?

💲Aantal offertesTot 5 offertes
🏆Beste prijsVergelijk gratis
📍RegioHeel België
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hoe offertes voor thuisbatterij vergelijken?

Je wilt natuurlijk de beste thuisbatterij vinden die aan al je verwachtingen voldoet. Controleer daarom goed of de offerte afgestemd is op jouw situatie en verbruik. Er zijn namelijk verschillende soorten thuisbatterijen met diverse vermogens. 

Ook het merk zal een verschil maken. Sommige thuisbatterij merken hebben een langere levensduur dan anderen, maar zijn dan weer duurder. Weet je nog niet zeker of een thuisbatterij interessant is voor jou? Lees dan nog even verder.

thuisbatterij

Tips bij het vergelijken van thuisbatterij offertes

We geven je enkele tips die je best in het achterhoofd houdt als je offertes voor thuisbatterijen vergelijkt.

Tip 1: Welk merk thuisbatterij?

Informeer je over het merk thuisbatterij dat de installateur voorstelt. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn sommige thuisbatterijen enkel compatibel met een omvormer van het eigen merk. Een installateur kan je hiermee helpen.

Tip 2: Welke garanties?

De meeste installateurs geven tot 10 jaar garantie. Bij andere installateurs kan de duur van de garantie wel verschillen. Dit is belangrijk, want de garantie op een thuisbatterij heeft een grote invloed op de rendabiliteit van de thuisbatterij. Kijk dit dus goed na.

Premie/subsidie batterij aanvragen

Begin 2023 werd echter beslist te stoppen met deze premie.

Tip 3: Vraag naar referenties van thuisbatterij installateurs

Referenties zijn het visitekaartje van installateurs. Het is handig om te vragen of te zoeken naar referenties, om zo de beste installateur te vinden. Zijn er veel negatieve ervaringen met de installateur? Dan is het misschien niet zo interessant om ermee samen te werken.

Tip 4: Vergelijk prijzen

Vergelijk offertes van meerdere installateurs. De prijzen kunnen sterk verschillen, dus het is mooi meegenomen om ze te vergelijken en zo een goede prijs te vinden.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kan de geproduceerde zonne-energie die van de zonnepanelen afkomstig is opslaan, zodat je die energie kan gebruiken wanneer je zonnepanelen installatie niet voldoende energie kan opwekken. Het is dus niet zo dat de geproduceerde energie onmiddellijk verbruikt moet worden. Je kan de energie van de panelen ook gebruiken wanneer er bijvoorbeeld geen zon is. Belangrijk is wel dat de energie van de zonnepanelen eerst via een hybride omvormer wordt gestuurd, zodat de energie wordt omgezet in bruikbare stroom.

Als je geen thuisbatterij hebt en de panelen produceren geen energie, zal je stroom van het energienet moeten halen. Bij een thuisbatterij zal je eerst de stroom afkomstig van de batterij kunnen gebruiken. Als die leeg is, dan pas begin je stroom van het net te halen. Een thuisbatterij zal er dus voor zorgen dat je elektriciteitsrekening minder hoog zal zijn en je kan een premie aanvragen.

Omvormer zonnepanelen gebruiken voor thuisbatterij?

De bestaande omvormer die bij de zonnepanelen hoort, is meestal niet geschikt voor een thuisbatterij. Je kan de omvormer vervangen door een hybride omvormer.

Hoeveel vermogen moet mijn batterij hebben?

De opslagcapaciteit van thuisbatterijen kan variëren van 2,2 kWh tot 14 kWh. Het is belangrijk dat het vermogen van de batterij overeenkomt met je verbruik en de productie van de zonnepanelen.

Een gemiddeld gezin (4 personen) gebruikt ongeveer 10 kWh per dag. Voor een gemiddelde zonnepaneleninstallatie van 4 kWp, voorzie je dus beter een thuisbatterij met een capaciteit van 4 à 6 kWh.

Slimme thuisbatterij

Is een thuisbatterij iets voor mij?

Met de komst van de digitale meter, is de terugdraaiende teller verleden tijd. Daarom is een thuisbatterij zeker interessant. Als je zonnepanelen combineert met een thuisbatterij, kan je de energie opslaan in de batterij en later gebruiken. Je kan de groene energie zelfs gebruiken als de zon niet schijnt. Als je een thuisbatterij installeert, kan je het eigen verbruik tot wel 60 à 70% doen stijgen.

Ontvang gratis advies van experts

Voordelen thuisbatterij

Er zijn heel wat voordelen aan het installeren van een thuisbatterij:

  • De opgewekte energie kan je opslaan voor later gebruik, waardoor die niet onmiddelijk verbruikt moet worden.
  • Sommige thuisbatterijen kunnen als noodstroomvoorziening werken: als er een stroompanne is, heb je een thuisbatterij als back-up.
  • Volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet: je voorziet je stroom grotendeels zelf.
  • Lagere elektriciteitsrekening.

Ben je met een thuisbatterij onafhankelijk van het energienet?

Volledig onafhankelijk zijn van het energienet, ben je dankzij een thuisbatterij nog net niet. Het grote probleem is dat in de wintermaanden de zon net iets te weinig schijnt, om de gemiddelde installatie van zonnepanelen voldoende energie te laten produceren. Je zal in deze donkere maanden meer stroom van het energienet moeten gaan halen.

grote thuisbatterijen in de garage

Hoeveel bespaar je met een thuisbatterij in België?

Met een thuisbatterij verhoog je je eigen verbruik. Met een kleine thuisbatterij van 800 kWh/jaar kan je daardoor tot wel 200 euro besparen. De prijs hangt af van het kWh van de batterij. Hieronder een overzicht.

Aantal kWh thuisbatterijBesparing
800 kWh/jaar€ 200
1.200 kWh/jaar€ 300
1.600 kWh/ jaar€ 400

Wat is de prijs van een thuisbatterij?

De prijs van een thuisbatterij is 4.500 à 10.000 euro. De prijs is afhankelijk van het model en de capaciteit van de batterij. Het is daarom interessant om een vakman in te schakelen, die weet welke batterij geschikt is voor jouw situatie. In onderstaande tabel sommen we de prijzen van enkele thuisbatterijen op.

Capaciteit batterij Prijs incl. plaatsing, excl. btwPrijs incl. plaatsing en 6% btw
3kWh€ 4.000 € 4.240 
4 kWh€ 4.150 € 4.400
8 kWh€ 5.000 – € 8.000€ 5.300 – € 8.480
8 kWh€ 10.000€ 10.600 

Is een thuisbatterij veilig?

Een thuisbatterij is veilig. Dit komt doordat de meeste thuisbatterijen gebruik maken van lithium-ion technologie. Lithium-ion batterijen hebben dezelfde technologie als batterijen van smartphones. De batterijen worden ook uitgebreid getest door ENGIE (energielabo).

De installatie van de batterij gebeurt ook door erkende installateurs en moet vervolgens goedgekeurd worden.

Tip: Breng de brandverzekering op de hoogte als je een batterij installeert. Je zal geen extra verzekeringspremie moeten betalen, aangezien een thuisbatterij bij veilige technologie hoort.

Offerte thuisbatterij aanvragen? Vergelijk prijzen

Zoals we al een paar keer hebben aangehaald, is het belangrijk om prijzen en offertes te vergelijken. Wil je een thuisbatterij installeren? Dan kan je via het offerteformulier prijsvoorstellen en advies ontvangen van experten. Vergelijk offertes en dienstverlening. Krijg op die manier de beste deal en begin met het gebruiken van groene energie.

Vergelijk gratis offertes thuisbatterij