IZEN thuisbatterij: voordelen en ideaal in combinatie met zonnepanelen 

Ben jij op zoek naar een manier om je energiekosten te beperken? Een IZEN thuisbatterij helpt je besparen en zorgt dat jij op een ecologische en duurzame manier energie kan gebruiken. Als je meer informatie wil over of advies op maat voor jouw woning of werkplek, kan je altijd een specialist contacteren. 

Snel en gratis offertes vergelijken?

Wie zijn IZEN? 

Steeds meer bedrijven zetten tegenwoordig in op duurzame energie, waaronder IZEN Energy Systems. Hun oogmerk is ecologische en hernieuwbare energietechnologieën creëren die zeer rendabel zijn en het energieverbruik sterk doen dalen. Werk, wonen en mobiliteit willen ze volledig doen functioneren op slimme energie. 

Dat doen ze door bedrijven, particulieren, overheden etc. te introduceren aan innovatieve technologieën die ze kunnen toepassen om energie duurzaam te maken en hun ecologische voetafdruk een stuk kleiner te maken. 

Met veel ervaring en expertise werkt IZEN nu aan grote projecten en construeert enorme zonparken, dakopstellingen en solar carports. Ze verspreiden hun innovatieve creaties tegenwoordig op grote schaal en maken deel uit van VINCI Energies Belgium, het grootste bouwbedrijf ter wereld.

Door methodes voor hernieuwbare energie te verspreiden en toegankelijk te maken voor iedereen, zet IZEN grote stappen naar een duurzame en klimaatneutrale toekomst. Bij de creatie van hun innovatieve technologieën wordt er veel aandacht besteed aan efficiëntie en kwaliteit.  

Meer weten over thuisbatterijen?

De voordelen van energie opslaan met een IZEN thuisbatterij 

Één van IZEN’s ecologische creaties is de IZEN thuisbatterij. Dat is een zeer nuttige en efficiënte methode om opgewekte energie op een later moment te gebruiken en het verbruik en ook je kosten te verminderen. Zeker in combinatie met zonnepanelen is een IZEN batterij aanschaffen een verstandige keuze.

1. Counter het capaciteitstarief 

Gemiddeld verbruikt een gezin 30% van de opgewekte energie door de zon via zonnepanelen. Een IZEN thuisbatterij zorgt ervoor dat een gezin ongeveer 60 – 70% van die energie kan consumeren. Dat percentage verhoogt aanzienlijk omdat deze batterij de overige stroom die overdag door de zon geproduceerd is bewaart. Met deze ecologisch techniek kan je dus elektriciteit opslaan voor later gebruik en je energieverbruik beperken. 

2. Vlak maandpieken af 

Een tweede manier om energie te besparen is de maandpieken afvlakken zodat het er minder druk valt op het distributienetwerk. Zo kan je uiteindelijk je capaciteitstarief verlagen

De netvergoeding is dit jaar namelijk aangepast. Nu is naast het totale verbruik ook het maximale vermogen belangrijk. Elke maand meet de digitale meter het kwartier waarin het meeste energie gebruikt wordt. 

Een IZEN thuisbatterij zorgt voor een compensatie tijdens de pieken en springt bij op die momenten zodat de piek minder hoog is. Het capaciteitstarief dat je uiteindelijk moet betalen is afhankelijk van het totaal van die 12 maandpieken.

geavanceerde thuisbatterij

Rechtstreekse aansluiting op de Solis hybride omvormer 

Als je van plan bent een thuisbatterij aan te kopen, is er een belangrijk onderdeel dat noodzakelijk is voor de installatie en waarmee je op voorhand rekening moet houden.

Enkel via een Solis Hybride omvormer kan een thuisbatterij rechtstreeks verbonden worden. Het is aangeraden om je te informeren bij een specialist zodat je de juiste hybride omvormer kan kopen en je zo ecologisch en economisch mogelijk energie kan verbruiken.

IZEN installeert al 8 jaar lang kwaliteitsvolle omvormers bij duizenden zonne-installaties waarvan vrijwel iedereen tevreden is. 

Vraag direct advies en prijzen op maat

Een IZEN thuisbatterij met zonnepanelen: de beste combinatie 

Zonnepanelen zijn zeer ecologisch want ze werken volledig op groene energie. De combinatie van zonnepanelen met een IZEN thuisbatterij is echter nog voordeliger.

Bij zonnepanelen wordt er namelijk enkel overdag energie opgewekt wanneer de zon schijnt. Op heel zonnige dagen kan het zijn dat het elektriciteitsnet wat overbelast wordt. Om dat te vermijden, zorgt de IZEN thuisbatterij ervoor dat de energie die overdag wordt opgewekt maar niet gebruikt, teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet.

Die stroom wordt bewaard voor momenten waarop er geen stroom opgewekt kan worden zoals ‘s avonds en ‘s nachts. Zo ben je veel onafhankelijker van het net en kan je een deel gratis zonne-energie gebruiken.

Ook betaalt je leverancier je een vergoeding voor de teruglevering van de overige elektriciteit.

De combinatie van zonnepanelen met een thuisbatterij is dus een zeer groene en slimme oplossing. Zo kan je op een duurzame manier met energie omgaan.

Een thuisbatterij en zonnepanelen vormen uiteraard een serieuze investering en hebben een hoge prijs. Om zo veel mogelijk te besparen, is het aangeraden om de Vlaamse premie voor je thuisbatterij met de premie voor je zonnepanelen te combineren.

Let op: De premies voor thuisbatterijen zijn sinds april 2023 afgeschaft.

zonnepanelen en thuisbatterij combo

De prijs voor de nieuwste IZEN thuisbatterij kennen? Ontvang meerdere prijsvoorstellen via het offerteformulier of kom in contact met IZEN

Hier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor IZEN thuisbatterijen of een specialist contacteren voor specifieker advies. Die kan jouw situatie bekijken en met zijn expertise de ideale oplossing voor jouw woning vinden.

Zo kan je een systeem op maat kiezen en is de installatie van de batterij in goede handen. Op die manier kan je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.