SMA batterijomvormer: het alternatief op de hybride omvormer

De SMA batterijomvormer is een innovatief alternatief op de hybride omvormer. Het maakt het mogelijk om thuis energie op te slaan, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Met de SMA batterij heb je meer controle over je energieverbruik, waardoor je energiekosten kunt verlagen.

Vraag direct advies en prijzen op maat

SMA batterij-opslagsysteem

Na een installatie van zonnepanelen in je woning, is het installeren van een thuisbatterij een logische tweede aankoop. Door gebruik te maken van het SMA batterij-opslagsysteem kan je genieten van opgeslagen energie wanneer jij maar wilt. Aangezien je zonnepanelen soms meer opleveren dan je nodig hebt, is het een energiezuinige oplossing en kan het zorgen voor een enorme daling op je energiefactuur. 

Omvormer

SMA batterijomvormer

Een batterijomvormer is essentieel wanneer je overtollige energie wilt opslaan en gebruiken op een later tijdstip. Bij SMA-systemen wordt het batterijsysteem apart van de zonne-omvormer geïnstalleerd.

Het merk SMA bracht drie verschillende omvormers op de markt: de Sunny Boy Storage 2.5, de Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0 en de Sunny Island 4.4M/6.0H/8.0H. Je kan de batterijomvormers makkelijk installeren op zowel nieuwe als bestaande installaties

Zonnepanelen en zonne-omvormer

Omvormers voor je zonnepanelen zijn, zoals je weet, essentieel. Het merk SMA biedt zonne-omvormers voor alle types zonnepanelen. Het biedt een duurzame oplossing voor zowel je woning als commerciële panden.

Het aanbod van SMA varieert sterk: of je nu veel of weinig verbruikt, bij SMA vind je de perfecte zonne-omvormer voor jouw specifieke situatie. 

Sunny Home Manager of SMA Energy Meter

De Sunny Home Manager beheert letterlijk alle energiestromen in je huis. Bovendien identificeert het automatisch besparingsmogelijkheden en maakt het efficiënt gebruik van zonne-energie. Met de Energy Meter toont je via zijn handige app jouw verbruiksgewoonten. Dat is de eerste stap om je energierekening te verlagen en ecologisch bewuster te denken. 

Compatibele accu voor opslag zonne-energie

SMA biedt geen batterijen aan. Toch zijn er een aantal batterijen die compatibel zijn met het systeem. Je vindt ze helemaal onderaan van deze pagina.

Meer weten?

Welke omvormers bracht SMA op de markt?

Het merk SMA bracht drie verschillende omvormers op de markt: de Sunny Boy Storage 2.5, de Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0 en de Sunny Island 4.4M/6.0H/8.0H. 

Sunny Boy Storage 2.5

De Sunny Boy Storage 2.5 kan je gebruiken om je eigenverbruik te verhogen. Door zijn ladings- en ontladingsvermogen van 2,5 kWh is hij zeer geschikt om te voorzien in elektriciteitsbehoefte van een particulier gezin. Het is dé oplossing voor mensen die hun huis onafhankelijk willen maken van conventionele elektriciteitsleveranciers en de razend stijgende energieprijzen.

Het systeem is bovendien erg gebruiksvriendelijk. De installatie van de Sunny Boy Storage 2.5 gebeurt zeer snel en is ongecompliceerd dankzij het gewicht van 9 kg.

Sunny Boy Storage 3.7 / 5.0 / 6.0

Deze batterijomvormer heeft een vermogen van 3,7 kWh, 5 kWh of 6 kWh. Met dit systeem kan je makkelijk grotere opslagsystemen implementeren en zelfs uitbreiden met in totaal drie batterij-aansluitingen.

Zo kan je naargelang je behoefte het systeem makkelijk uitbreiden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een nieuwe elektrische wagen koopt en vanaf dan meer gaat verbruiken. Verder heeft deze Sunny Boy de mogelijkheid om de noodstroomfunctie te voorzien op een apart AC-circuit.

Bij uitval van het publieke elektriciteitsnet zal het huis losgeschakeld worden en zal het systeem een lokaal elektriciteitsnet aanmaken. Net zoals de Sunny Boy Storage 2.5 heeft dit systeem een eenvoudige installatie en bediening.

Sunny Island 4.4 M / 6.0H / 8.0H

Het nieuwste systeem van SMA is een batterijomvormer die het eigenverbruik kan verhogen en als back-up kan functioneren in combinatie met een ENWItec omschakelkast. Bovendien kan hij ingezet worden volledig los van het publiek elektriciteitsnet: volledig off-grid.

De Sunny Island van SMA werd wereldwijd al zo’n 120.000 keer geïnstalleerd. Het merk profileert het systeem als nog gebruiksvriendelijker en een nog snellere installatie. Doordat er minder onderdelen in de Sunny Island zitten, zijn er lagere systeemkosten. 

Ontvang gratis advies van een expert

Waarom is een hybride omvormer niet altijd een goed idee?

Doordat hybride omvormers vandaag de dag nog verschillende nadelen hebben, werkt het merk SMA met AC-gekoppelde batterijsystemen. Wat zijn nu de nadelen van hybride omvormers? 

  • Het is duurder dan normale omvormers.
  • Het is niet rendabel als je meer stroom verbruikt dan dat je het opwekt.
  • Deze systemen hebben meer onderhoud nodig dan normale omvormers.
  • De hybride omvormers zijn vaak groter qua afmetingen.
Omvormer-installatie

Welke thuisbatterij is compatibel met de SMA batterijomvormer?

Aangezien SMA zelf geen batterijen aanbiedt, moet je op zoek gaan naar een thuisbatterij van een ander merk. Maar welke zijn nu compatibel met SMA?

  • Battery-Box H 5.1-10.2 (BYD Company Limited).
  • Battery-Box Premium HVS 5.1-10.21 (BYD Company Limited).
  • RESU 7H / EH111063P3S3 Type C (LG Energy Solution).
  • RESU 10H / 15563P3SDLT Type C (LG Energy Solution).

Meer informatie nodig? Contacteer dan gratis en vrijblijvend zonne-experten

Op zoek naar meer informatie over de batterijomvormers van SMA? Of ben je al helemaal overtuigd en daarom op zoek naar een installateur bij jou in de buurt? Door onderstaand formulier in te vullen, kan je in een mum van tijd tal van offertes vergelijken. Zo vind je de perfecte match voor jouw project. Werk steeds samen met een expert. Zij helpen je met al jouw vragen en bezorgdheden over je nieuw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.