LG Chem: prijs, soorten en voordelen

LG Chem is een van de grootste chemische bedrijven ter wereld. Het bedrijf biedt een uitgebreid scala aan producten voor zowel consumenten als bedrijven. Van lithium-ion batterijen tot chemicaliën voor de farmaceutische industrie, LG Chem heeft het allemaal. In dit artikel bespreken we de prijs, soorten en voordelen van LG Chem thuisbatterijen.

Per kWh opslagcapaciteit zijn ze goedkoper dan de modellen van hun grote concurrent Tesla. Lokale installatiebedrijven werken daarom graag met LG thuisbatterijen.

Vraag direct advies en prijzen op maat

Wie of wat is LG Chem?

LG Chem is een groot Zuid-Koreaans chemisch bedrijf dat deel uitmaakt van de LG Group. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende chemische producten, waaronder batterijen en energieopslagsystemen. Je kunt ze zien als experts op het gebied van lithium-ionbatterijen, die veel worden gebruikt in elektrische auto’s, gadgets en energieopslagsystemen voor huizen en bedrijven.

LG Chem

Wat kost een LG thuisbatterij?

Het is het jaar 2024 en LG blijft een geliefde keuze voor thuisbatterijen vanwege de bewezen betrouwbaarheid, uitstekende veiligheidskenmerken en efficiënte prestaties van hun producten. Deze eigenschappen maken LG Chem een vooraanstaande speler in de markt van energieopslagoplossingen voor huishoudens.

Laten we dieper ingaan op de prijzen en kosten van verschillende modellen LG Chem thuisbatterijen in dit lopende jaar:

 • LG Chem RESU 3.3 kWh: met een prijs van ongeveer € 2.400 biedt dit model een opslagcapaciteit van 3.3 kWh, wat neerkomt op een gemiddelde prijs van ongeveer € 725 per kWh.
 • LG Chem RESU 6.5 kWh: met een grotere opslagcapaciteit van 6.5 kWh komt dit model op een prijspunt van ongeveer € 3.600, wat overeenkomt met een effectieve prijs van ongeveer € 550 per kWh.
 • LG Chem RESU 10 kWh: voor wie nog meer opslagcapaciteit nodig heeft, biedt dit model 10 kWh en kost het ongeveer € 4.800, wat resulteert in een concurrerende prijs van ongeveer € 480 per kWh.
 • LG Chem RESU 13 kWh: voor nog grotere energiebehoeften is er het model met 13 kWh opslagcapaciteit, dat geprijsd is op ongeveer € 5.700, wat overeenkomt met een kostprijs van ongeveer € 440 per kWh.
 • LG Chem RESU 7 kWh: met een opslagcapaciteit van 7 kWh heeft dit model een prijs van ongeveer € 4.400, wat resulteert in een gemiddelde prijs van ongeveer € 630 per kWh.

Hier is een schematisch overzicht van de prijsstructuur voor de verschillende modellen LG Chem thuisbatterijen in 2024:

Type LG ThuisbatterijGeschatte Prijs (€)
LG Chem RESU 3.3 kWh€ 2.400
LG Chem RESU 6.5 kWh€ 3.600
LG Chem RESU 10 kWh€ 4.800
LG Chem RESU 13 kWh€ 5.700
LG Chem RESU 7 kWh€ 4.400

Thuisbatterij premie

Vanaf maart 2023 is er geen premie meer beschikbaar voor thuisbatterijen in Vlaanderen. Dit betekent dat huishoudens geen financiële ondersteuning meer ontvangen van de Vlaamse overheid bij de aanschaf van een thuisbatterij. De premieregeling kan veranderen vanwege budgettaire overwegingen, beleidsverschuivingen of andere factoren.

Terugverdientijd thuisbatterij

De terugverdientijd van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de prijs van de batterij, de opslagcapaciteit, de energieprijzen, de hoeveelheid zelf opgewekte zonne-energie, het verbruikspatroon van het huishouden en eventuele financiële stimuleringsmaatregelen.

In het geval van een LG 10 kWh thuisbatterij voor een gemiddeld huishouden in Vlaanderen dat ongeveer 9,6 kWh per dag aan stroom verbruikt en opwekt, kan de terugverdientijd binnen 8 jaar liggen. Dit betekent dat na ongeveer 8 jaar de besparingen op energiekosten de initiële investering in de batterij kunnen evenaren.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Soorten LG Chem batterij

LG Chem biedt een scala aan verschillende soorten thuisbatterijen om aan de uiteenlopende behoeften van consumenten te voldoen. Hier zijn enkele van de opmerkelijke varianten die LG Chem aanbiedt:

 1. LG Chem RESU 48V-serie: deze serie omvat thuisbatterijen met een nominale spanning van 48 volt, wat een veelvoorkomende spanning is in residentiële zonne-energiesystemen. Binnen deze serie vind je verschillende modellen met variërende opslagcapaciteiten, zoals de LG Chem RESU 3.3 kWh, RESU 6.5 kWh, RESU 10 kWh, RESU 13 kWh en RESU 7 kWh. Deze batterijen zijn ontworpen om naadloos te integreren met zonnepaneleninstallaties en kunnen de opgewekte energie opslaan voor later gebruik, waardoor huiseigenaren hun energieverbruik kunnen optimaliseren.
 2. LG Chem RESU 400V-serie: voor huishoudens met een hogere energiebehoefte biedt LG Chem de RESU 400V-serie aan. Deze serie omvat batterijen met een nominale spanning van 400 volt en is geschikt voor grotere energieopslagbehoeften. Deze modellen worden geleverd met vergelijkbare opslagcapaciteiten als de 48V-serie, maar zijn geoptimaliseerd voor situaties waarin meer vermogen en opslagcapaciteit vereist zijn.
 3. LG Chem RESU Prime: de RESU Prime is een recente toevoeging aan het assortiment van LG Chem en komt in twee varianten: 10 kWh en 16 kWh. Wat deze serie onderscheidt, is de mogelijkheid om de capaciteit te verdubbelen door eenvoudig twee batterijen van hetzelfde type te combineren. De RESU Prime wordt geleverd met een ingebouwde omvormer en kan worden aangesloten op SolarEdge- en SMA-omvormers. Met de capaciteit voor maximale ontlading en een garantie van 10 jaar is dit een veelzijdige optie voor energieopslag.

Bekendste model: LG Chem RESU

Een van de meest bekende en populaire modellen van LG Chem is de LG Chem RESU. Dit model wordt aangeboden door Belgian Solar en heeft verschillende opslagcapaciteiten. 

Wat zijn de kenmerken? 

Enkele kenmerken van de LG Chem RESU zijn:

 • Opslagcapaciteit: de opslagcapaciteit varieert afhankelijk van het model, bijvoorbeeld van 3.3 kWh tot 13 kWh. Dit bepaalt hoeveel energie de batterij kan opslaan voor later gebruik.
 • Ontlading: de batterijen bieden een garantie op een hoge ontlading tot wel 90%. Dit betekent dat een groot deel van de opgeslagen energie kan worden benut.
 • Aantal oplaadcycli: LG Chem batterijen hebben een lange levensduur met meer dan 6000 oplaadcycli. Dat resulteert in een geschatte levensduur van ongeveer 20 jaar.
 • Uitgangsvermogen: het uitgangsvermogen varieert per model, bijvoorbeeld tot 4.200 W, wat aangeeft hoeveel energie tegelijkertijd kan worden afgegeven.
 • Gewicht en afmetingen: de batterijen zijn relatief lichtgewicht en hebben compacte afmetingen, wat installatie en plaatsing vergemakkelijkt.
 • Rendement: het rendement van de batterijen varieert afhankelijk van de temperatuur, maar ze kunnen zeer effectief werken bij optimale omstandigheden.
 • Garantie: LG biedt een garantie van 10 jaar op hun producten.

Nieuwste model: LG RESU Prime

In 2021 heeft LG de vernieuwende LG RESU PRIME batterij geïntroduceerd, beschikbaar in 10 kWh en 16 kWh varianten. Een opvallend kenmerk is de mogelijkheid om de capaciteit te verdubbelen door twee van deze batterijen te installeren, waardoor tot 32 kWh opslag bereikt kan worden.

Beide versies bieden een volledige Diepte van Ontlading (DoD) van 100%, werken harmonieus samen met hybride omvormers zoals SolarEdge en SMA, en hebben een ingebouwde omvormer voor maximaal 5 kW ontladingsvermogen.

De garantie is consistent met andere modellen, 10 jaar, en de batterij is opgesplitst in twee delen voor handigere installatie en koeling, met aanbevolen vrije ruimte van respectievelijk 30 cm aan beide zijden en 50 cm boven de batterij.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Alle voordelen en nadelen van de LG Chem op een rijtje 

Voordelen 

 1. Betrouwbaarheid en Veiligheid: LG staat bekend om zijn betrouwbare en veilige batterijtechnologie. Ze vervaardigen hun thuisbatterijen volgens strenge kwaliteitsnormen, wat de veiligheid en duurzaamheid garandeert.
 2. Efficiënt Energiebeheer: een LG thuisbatterij stelt huiseigenaren in staat om de overtollige energie die door zonnepanelen wordt opgewekt op te slaan en later te gebruiken wanneer de vraag hoog is. Dit optimaliseert het energiegebruik en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
 3. Flexibiliteit in Capaciteit: LG biedt een verscheidenheid aan modellen met verschillende opslagcapaciteiten, waardoor consumenten kunnen kiezen voor de batterij die het beste past bij hun energiebehoeften.
 4. Lange Levensduur: de thuisbatterijen van LG hebben een lange levensduur, met een geschatte levensduur van 20 jaar of meer. Dit maakt het een kosteneffectieve investering op de lange termijn.
 5. Compatibiliteit met Omvormers: LG batterijen zijn compatibel met een breed scala aan omvormers, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in bestaande zonne-energiesystemen.
LG Chem thuisbatterij

Nadelen

 1. Kostprijs: de initiële investering voor een LG thuisbatterij kan hoog zijn, inclusief zowel de kosten van de batterij zelf als de installatiekosten.
 2. Afhankelijkheid van Installateurs: hoewel er voordelen zijn aan het laten installeren van de batterij door een erkende professional, kan dit ook leiden tot hogere installatiekosten en afhankelijkheid van beschikbare installateurs.
 3. Beperkte Terugverdientijd: hoewel de batterijen kunnen bijdragen aan besparingen op de energierekening, kan de volledige terugverdientijd langer zijn dan sommige consumenten verwachten, afhankelijk van de energieprijzen en het gebruikspatroon.
 4. Extra Uitrusting Nodig: in sommige gevallen kan extra uitrusting, zoals een omvormer of accessoires voor het combineren van batterijen, nodig zijn, wat de totale kosten kan verhogen.

LG Chem thuisbatterij installeren: vraag en vergelijk offertes

Ben je van plan om een LG thuisbatterij te installeren en wil je de beste deal vinden? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende installateurs.

Door offertes te vergelijken, krijg je inzicht in de kosten, services en mogelijkheden van verschillende professionals. Op deze manier kan je een weloverwogen beslissing nemen en de juiste installateur kiezen voor de installatie van je LG thuisbatterij.

Begin vandaag nog en ontvang offertes op maat voor een succesvolle en efficiënte energieopslagoplossing in jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.