Solis batterijomvormer: een noodzakelijk element om zonne-energie op te slaan

In het streven naar een duurzame en onafhankelijke wereld is het opslaan van zonne-energie essentieel. Solis batterijomvormers helpen dit mogelijk maken. Ze helpen je makkelijk zonnestroom te gebruiken en opslaan te slaan. Deze stroom gebruik je later wanneer jij het nodig hebt. Solis biedt verschillende modellen aan die zorgen voor een innovatieve energieopslag. Ontdek hier waarom Solis batterijomvormers een belangrijke schakel zijn voor jouw groene energie.

Contacteer gratis een zonne-expert

Solis bracht nog geen thuisbatterij op de markt

Solis bracht zelf nog geen batterij op de markt, maar werk nauw samen met verschillende batterijfabrikanten over heel de wereld. Dit doen ze om de compatibiliteit te testen en hun systeem stabieler en veiliger te maken. Ze zijn compatibel met meer dan 15 thuisbatterijen waaronder BYD, Pylontech en JA Solar.

Solis werkt samen met batterij fabrikanten

Beschikbare omvormers van Solis

Solis is een grote speler in de omvormerindustrie. Ze hebben een uitgebreid assortiment van omvormers voor zonne-energiesystemen. Van eenfase omvormers die ideaal zijn als residentiële oplossing, tot driefase omvormers die krachtig genoeg zijn om ook commerciële installaties te ondersteunen.

Daarnaast hebben ze hybride omvormers in hun aanbod. Deze zorgen dankzij hun innovatieve karakter voor extra flexibiliteit en duurzaamheid in de wereld van hernieuwbare energie.

Eenfase omvormer

Het merk heeft eenfase omvormers beschikbaar met een vermogen variërend van 2,5 kW tot 8 kW. Ze hebben een maximale efficiëntie van minstens 97,7 %.

Eenfase omvormers kunnen aangesloten worden op een eenfase netwerk, maar werken ook wanneer je ze aansluit op een driefase net. Omvorming van eenfase netwerk naar driefase netwerk is meestal mogelijk. De verzwaring van het net zal ongeveer tussen 250 euro en 300 euro kosten.

Driefase omvormer

Solis bracht wel 12 verschillende driefase omvormers op de markt. Ze gaan van 3 kW tot 255 maximaal kW. Ze zijn geschikt voor residentiële tot grote commerciële toepassingen.

De driefase omvormer kan enkel verbonden worden met een driefase netwerk. Met een driefase aansluiting is een hoger maximaal laadvermogen mogelijk dan bij een eenfase aansluiting.

Omvormer voor energieopslag

Solis biedt naast de eenfase en driefase omvormers ook omvormers aan voor energieopslag zoals hybride omvormers.

De omvormers zijn compatibel met zowel lithium- als loodzuurbatterijen. Ze bieden handige mogelijkheden zoals volledig autonoom werken. De verschillende toepassingen verbeteren het energiebeheer en zorgen voor maximale duurzaamheid en efficiëntie.

Contacteer een expert en ontdek welke omvormer bij jou past

Handig kenmerken

Off-grid en back-up

De omvormer is zo ontworpen dat het zowel on- als off- grid werkt en dus volledig autonoom kan werken. Bij een stroompanne zal de back-up functie in werking treden. Sommige modellen schakelen in minder dan 20 ms naar de back-up voeding

Geluidloos ontwerp zonder ventilator

De omvormer heeft een koelingssysteem zonder ventilator. Dankzij de natuurlijke convectie is de omvormer bijna geluidsloos en draagt het bij aan een stille leefomgeving. 

Geschikt voor minder zonnige landen

Door de lage opstartspanning van 180 V heb je zelf met weinig zonlicht al energie beschikbaar. Dat is ideaal in een land als België.

Off-grid omvormer en zonnepanelen

Wat is de prijs van een Solis omvormer?

De prijs varieert sterk door de grote verscheidenheid aan beschikbare soorten en vermogens. De goedkoopste omvormers starten aan een prijs van 500 euro. De duurdere modellen met meer capaciteit gaan al snel richting 2.000 euro.

Ontvang gratis offertes en bespaar zo kosten

Ook interessant voor jou:

Is solis een goed merk van omvormers?

Het merk heeft een goede reputatie opgebouwd wereldwijd als speler in de zonne-energie. De Solis omvormers zijn krachtige, betrouwbare oplossingen. 

Waar worden de omvormers van Solaris gemaakt?

Zowel het hoofdkantoor als de productiefaciliteiten van Solis zijn gevestigd in China

Wat heb je nodig om een thuisbatterij te laden met netstroom?

Heb je geen zonnepanelen en wil je de thuisbatterij enkel laden met stroom van het net? Dan kan je deze in principe rechtstreeks op het net aansluiten zonder het gebruik van een omvormer. Om de stroom van de batterij te gebruiken voor jouw elektrische apparaten komt er meestal wel een omvormer bij kijken. 

Vul onderstaand offerteformulier in en kom gratis in contact met experten

Ontdek welke Solis oplossing het beste past bij jou. Contacteer gratis en vrijblijvend onze deskundige professionals. Zij maken samen met jou een energieplan dat perfect bij jouw behoeften past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.