Thuisbatterij leasen: slimme idee? 

Het leasen van een thuisbatterij kan een slimme oplossing zijn als je zoekt naar manieren om energie te besparen en je energiekosten te verlagen. Door een batterijsysteem te leasen, krijg je beter grip op je energieverbruik en kun je je kosten verminderen. De keuze voor het leasen van een batterij heeft diverse voordelen, waaronder lagere energiekosten, verbeterde prestaties en een verlengde levensduur van het batterijsysteem.

Ontvang gratis advies van een expert

Is het mogelijk om een thuisbatterij leasen? 

Het is mogelijk om een batterij te leasen, zeker in België. Meerdere bedrijven, zoals BlauHoff, bieden lease-opties aan voor thuisbatterijen.

Hierbij hoef je niet in één keer de kosten te betalen, maar verdeel je het bedrag maandelijks over een vastgestelde periode. Het voordeel van leasen is dat je de aanvankelijk hoge kosten vermijdt en toch gebruikmaakt van de voordelen van een batterij, zoals besparingen op je energierekening en verhoogde onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

leasen thuisbatterij

Heb ik recht op premie en subsidie? 

In Vlaanderen kunnen particulieren mogelijk aanspraak maken op een premie bij de installatie van een batterij, op voorwaarde dat ze eigenaar zijn van een decentrale energie-opwekkende installatie of de installatie leasen. Je moet de premieaanvraag indienen binnen een termijn van 9 maanden na de installatiedatum van de batterij. Het batterijsysteem moet voldoen aan de AREI-normen en uitgerust zijn met een tweerichtingscommunicatie-interface.

Jammer genoeg zijn er vanaf 2023 geen premies meer beschikbaar voor batterijsystemen. Het is echter belangrijk om de relevante instanties te raadplegen voor de meest actuele informatie over subsidies en regelgeving.

Prijs thuisbatterij leasen versus kopen

Een batterij kan een slimme investering zijn voor wie energiekosten wil verminderen en minder afhankelijk wil zijn van het net. In het jaar 2024 variëren de gemiddelde prijzen van een batterij, exclusief btw en inclusief de installatie, van ongeveer € 4.000 tot € 10.000, afhankelijk van de capaciteit en het merk.

Voor wie de kosten liever spreidt, heeft BlauHoff verschillende lease-opties. Je kunt al een batterij met een capaciteit van 5,12 kWh leasen voor € 38 per maand, terwijl een versie met 10,24 kWh beschikbaar is voor € 74 per maand. Als je de batterij combineert met een hybride omvormer, zijn er verschillende leasepakketten beschikbaar, variërend van € 65 tot € 102 per maand, met zelfs zwaardere opties tot 136 kWh.

Het leasen van een batterij kan aantrekkelijk zijn voor wie de initiële investering wil spreiden en toch wil profiteren van opgewekte energie.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Is een thuisbatterij leasen rendabel in 2024?

Leasen in 2024 kan voordelig zijn voor woningeigenaren die niet in staat zijn om de volledige kosten upfront te betalen. Het stelt hen in staat om de voordelen van een batterijsysteem te benutten zonder een grote initiële uitgave. In plaats daarvan betalen ze regelmatig een leasingbedrag aan de leverancier gedurende een afgesproken periode, meestal 10 jaar.

Het leasen van een batterij kan vooral rendabel zijn als de woningeigenaar een hoog eigenverbruik heeft van opgewekte energie, gunstige leasevoorwaarden geniet en er premies en subsidies beschikbaar zijn om de totale kosten te verlagen en het rendement te optimaliseren.

Het is cruciaal voor woningeigenaren om een grondige analyse te maken van hun energiebehoefte, verbruikspatroon en de beschikbare lease-opties voordat ze beslissen om een batterij te leasen.

Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij een betrouwbare leverancier, zoals MR Solar, om te bepalen welke batterij-oplossing het meest geschikt is voor hun situatie.

Slimme thuisbatterij

Conclusie: thuisbatterij leasen of kopen? 

Het leasen van een batterij in 2024 biedt een aantrekkelijke keuze voor woningeigenaren die willen profiteren van opgewekte energie zonder de hoge initiële kosten. Hoewel er vanaf 2023 geen premies meer beschikbaar zijn voor batterijsystemen, kunnen gunstige leasevoorwaarden en een hoog eigenverbruik bijdragen aan de rendabiliteit van het leasen.

Het is echter van groot belang dat woningeigenaren zorgvuldig hun verbruikspatroon en de beschikbare lease-opties evalueren en eventueel advies inwinnen bij een betrouwbare leverancier om de meest geschikte batterij-oplossing te selecteren. Al met al kan het leasen van een batterij een slimme en duurzame keuze zijn voor wie wil besparen op de energiekosten en meer onafhankelijkheid wil van het elektriciteitsnet.

Meer weten over leasing van thuisbatterij? Stel je vragen en ontvang gratis advies op maat!

Ben je geïnteresseerd in meer details over het leasen van een batterij en wil je ontdekken hoe je kunt profiteren van opgewekte energie zonder aanzienlijke investeringen? Via onderstaand formulier kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en gepersonaliseerd advies ontvangen over het leasen van een batterij.

Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het maken van een weloverwogen beslissing die aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.