Alpha ESS thuisbatterij: een interessante investering?

De thuisbatterijen van Alpha ESS zijn bekend om hun betrouwbaarheid, lange levensduur en energie-efficiëntie. Maar is de batterij een interessante investering voor jou? In dit artikel gaan we in op alle aspecten van de Alpha ESS thuisbatterijen, zoals de kenmerken, prijs en voor- en nadelen!

Vraag direct advies en prijzen op maat

Waarom kiezen voor de thuisbatterijen van Alpha ESS?

Alpha ESS staat bekend om zijn innovatie op vlak van energieopslag en heeft zich gevestigd als een pionier in de markt van thuisbatterijen. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor de producten van Alpha ESS.

Allereerst bezitten hun batterijsystemen geavanceerde technologieën die zorgen voor een vlotte energievoorziening. De batterijen zijn zowel geschikt voor industriële toepassingen als voor particulier gebruik en met meer dan 60.000 exemplaren in 60 landen is het bedrijf uitgegroeid tot een echte expert in batterijen.

Thuisbatterij 3 fase

Het merk

Het merk Alpha ESS heeft een goede reputatie opgebouwd als speler in de sector van energieopslagindustrie. Het bedrijf staat bekend om zijn focus op innovatie en kwaliteitsvolle producten.

Alpha ESS levert met hun Duitse technologieën zoals het eigen slim energiebeheersysteem een bijdrage aan een groenere toekomst en duurzame oplossingen voor iedereen.

De slimme thuisbatterij

Een van de meest innovatieve aspecten van de Alpha ESS thuisbatterijen is de integratie van geavanceerde slimme technologie.

Deze slimme thuisbatterijen gaan verder dan alleen het opslaan van energie; ze fungeren als een hulpmiddel om gebruikers hun energieverbruik te laten monitoren en hun energieverbruik te laten optimaliseren.

De thuisbatterijen zijn namelijk voorzien van geavanceerde monitoring- en beheerssystemen die mensen staat stellen om de informatie over hun energieverbruik van dichtbij op te volgen.

Hierdoor kunnen gebruikers hun energieconsumptie afstellen op hun energieproductie en zoveel mogelijk van de zelfopgewekte groene energie verbruiken.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Kenmerken van de batterij

De thuisbatterijen van Alpha ESS bezitten heel wat kenmerken die bijdragen aan hun effectiviteit en betrouwbaarheid. Deze omvatten een hoge energieopslagcapaciteit, een lange levensduur, snelle laad- en ontlaadprestaties en hoge compatibiliteit met zowel zonne-energiesystemen als het elektriciteitsnet.

De batterijen kunnen tot wel meer dan 10.000 laadcycli mee en hebben een ‘nuttige bruikbaarheid’ van 95 procent. Bovendien hebben Alpha ESS batterijen toepassingen zoals overspanningsbeveiliging en temperatuurregeling, waardoor ze ook nog eens enorm veilig zijn.

Wat is de beste omvormer voor de thuisbatterij?

De SMILE B3 is het meest compacte batterijsysteem van AlphaESS en fungeert eveneens als omvormer. Dit systeem is speciaal ontworpen voor kleinere en energiezuinige woningen, en het is geschikt voor huishoudens met zonnepanelen die op zoek zijn naar een oplossing voor energieopslag.

Met een capaciteit van 3 kW kan het SMILE B3 systeem stroom leveren aan verschillende elektrische apparaten. Standaard wordt dit systeem geleverd met een ingebouwde batterij met een opslagcapaciteit van 2,9 kWh. Het is echter mogelijk om deze basis opslagcapaciteit modulair uit te breiden tot wel 17,4 kWh, afhankelijk van de specifieke verbruiksprofiel van het huishouden.

Een nuttige eigenschap van de SMILE B3 is de compatibiliteit met het zogenaamde Jabba energieplatform, waardoor gebruikers kunnen profiteren van slimme energiemanagementfuncties en de mogelijkheid om hun opbrengst en -verbruik nauwkeurig te volgen en te beheren.

Dit maakt de SMILE B3 een nuttige keuze als omvormer en als batterij en zorgt deze ervoor dat je alles haalt uit de energie die je zonnepanelen opwekken!

Snel en gratis offertes vergelijken?

Prijs van de Alpha ESS thuisbatterij

Niet onbelangrijk is natuurlijk de prijs van de installatie. De kosten voor deze batterijen variëren op basis van het model en de capaciteit. Afhankelijk van de grootte variëren de prijzen van Alpha ESS batterijen tussen de € 4.047 en € 10.074. Om te weten welke grootte van batterij bij jou past, doe je best beroep op een specialist. Zo zal je batterij het meest rendabel zijn!

geld groene energie

Wat is de levensduur?

De levensduur van de batterij is een belangrijke factor in de rendabiliteit van de batterij. Hoe langer de batterij meegaat, hoe rendabeler deze zal zijn. De meeste lithium-ionbatterij, zoals de Alpha ESS er ook eentje is, hebben een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar.

Daarnaast hangt de levensduur van de batterij ook nog eens af van factoren zoals jouw verbruik en het onderhoud dat de batterij krijgt. In de Alpha ESS zitten echter wel geavanceerde technologieën die de levensduur van de batterij optimaliseren en ervoor zorgen dat de batterij goede prestaties levert.

Zijn de batterijen rendabel?

Hoe rendabel de batterij is hangt af van jouw situatie. De meeste batterijen zijn terugverdiend in een periode van ongeveer 15 tot 20 jaar. Hoe snel de batterij in jouw situatie terugverdiend zal zijn, hangt af van verschillende factoren zoals jouw zelfverbruik en de opbrengst van jouw zonnepanelen.

Hoe dan ook is de Alpha ESS een goede keuze voor jouw thuisbatterij. Hoewel de initiële kosten hoog lijken, gaat het om een kwaliteitsvolle batterij waarvan de levensduur geoptimaliseerd is en de werking optimaal is. De kostenefficiëntie zit dus goed voor deze batterij.  

Hoe dan ook bespaar je met een thuisbatterij op je energiefactuur en haal je het maximum uit je zelf opgewekte, groene stroom. Daarnaast heeft een thuisbatterij nog heel wat andere voordelen zoals de back-up die het vormt wanneer er een stroompanne plaatsvindt. Om te weten of een thuisbatterij rendabel is in jouw situatie en welke batterij bij jou past, neem je best contact op met een specialist!

Contacteer experten en ontvang gratis en vrijblijvend advies

Ben je geïntrigeerd geraakt door de vele voordelen van de Alpha ESS batterij en overweeg je om een thuisbatterij aan te schaffen om je eigen energieverbruik te optimaliseren? Het nemen van de stap naar het investeren in een thuisbatterij is een belangrijke beslissing, en het is essentieel om deskundig advies in te winnen. Door te vertrouwen op het advies van een ervaren expert, kun je er zeker van zijn dat je een weloverwogen keuze maakt die nauw aansluit bij jouw specifieke verbruiksprofiel. 

Om het proces nog eenvoudiger te maken, bieden wij jou de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het onderstaande formulier. Hierdoor kun je gemakkelijk in contact komen met gespecialiseerde professionals en hun aanbiedingen vergelijken. Dit stelt je in staat om niet alleen deskundig advies in te winnen, maar ook om de beste prijzen en oplossingen te vinden die perfect passen bij jouw behoeften en budget. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.