Solar edge batterij: eigenschappen, voordelen en prijs

Een Solar Edge batterij is een van de meest innovatieve oplossing voor het opslaan van zonne-energie. Deze batterijen hebben een aantal unieke eigenschappen die zorgen voor een hoog rendement en een lange levensduur. Daarnaast bieden ze ook een aantal voordelen ten opzichte van traditionele batterijoplossingen. In dit artikel worden de eigenschappen en prijs van Solar Edge batterijen besproken.

Ontvang gratis advies van een zonne-expert

Wie of wat is SolarEdge? 

SolarEdge is een Israëlische multinational die bekend staat om zijn hoogwaardige omvormers voor zonnepanelen. Naast omvormers produceert het bedrijf ook thuisbatterijen, zoals de SolarEdge Energy Bank Battery.

Ze bieden een slim energiemanagementsysteem (EMS) aan dat de productie, het verbruik en de opslag van groene stroom beheert, monitort en optimaliseert.

Het SolarEdge Home-systeem integreert omvormers, thuisbatterijen en andere componenten om een efficiënt gebruik van zonne-energie mogelijk te maken.

solar edge batterij

Wat zijn de eigenschappen van een SolarEdge batterij?

De SolarEdge thuisbatterij, genaamd de SolarEdge Energy Bank Battery, biedt indrukwekkende specificaties en eigenschappen die je zonne-energieopslag naar een hoger niveau tillen:

  • Geavanceerde Batterij Technologie: de batterij maakt gebruik van lithium-ion technologie, vergelijkbaar met gerenommeerde merken zoals Tesla en LG. Deze technologie biedt een grote opslagcapaciteit en heeft een geschatte levensduur van ongeveer 20 jaar.
  • Uitbreidbare Opslag: met een opslagcapaciteit van 10 kWh ben je al voorzien van een royale energiereserve. Bovendien is het systeem ontworpen om uitbreidbaar te zijn. Je kunt meerdere SolarEdge thuisbatterijen aan elkaar koppelen om de totale capaciteit verder te vergroten.
  • Slimme Compatibiliteit: de SolarEdge Energy Bank Battery integreert naadloos met intelligente SolarEdge omvormers. Dit betekent dat je één enkele omvormer kunt gebruiken voor zowel je zonnepanelen als je energie-opslag, wat de installatie vereenvoudigt en ruimte bespaart.
  • Maximale Energiebenutting: met een ontladingsdiepte van bijna 100% kun je optimaal profiteren van de energie die is opgeslagen in de batterij. Dit maximaliseert je mogelijkheid om groene energie te gebruiken, ongeacht het tijdstip van de dag.
  • Compact en Robuust Ontwerp: de batterij is ontworpen met afmetingen van ongeveer 79 cm breed, 118 cm hoog en 25 cm diep. Ondanks zijn compacte formaat biedt hij een aanzienlijke opslagcapaciteit. Met een gewicht van iets meer dan 100 kg en een IP55-beschermingsklasse is de batterij geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, waarbij hij bestand is tegen stof en water.
  • Slim Beheer via App: de mySolarEdge app is je hub voor het monitoren en beheren van je zonne-energieproductie, verbruik en opslag. Met deze app kun je real-time gegevens volgen, je energie efficiënt beheren en zelfs je energiestromen aanpassen om optimaal te profiteren van je groene energie.

Wat kost een SolarEdge thuisbatterij?

In 2024 kost een SolarEdge thuisbatterij met een opslagcapaciteit van 10 kWh gemiddeld ongeveer 8.000 euro, exclusief btw en inclusief plaatsing.

De uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de installateur en de complexiteit van de installatie. Het wordt aanbevolen om offertes van meerdere installateurs aan te vragen om een nauwkeurige prijsinschatting te krijgen.

Vraag direct advies en prijzen op maat

Slim energiebeheer met SolarEdge Home

Een efficiënt energiemanagementsysteem is essentieel voor het maximaliseren van je groene stroomproductie en -verbruik. Met SolarEdge Home heb je de sleutel tot slim energiebeheer in handen. Dit geavanceerde systeem integreert verschillende componenten om je zonnepanelen en thuisbatterij optimaal te benutten. Laten we eens kijken naar de belangrijke elementen van dit systeem.

Omvormer

De SolarEdge omvormer is het hart van je zonne-energiesysteem. Het converteert de gelijkstroom die wordt opgewekt door je zonnepanelen naar bruikbare wisselstroom voor je huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet.

Wat SolarEdge uniek maakt, is de mogelijkheid om de omvormer te koppelen aan je thuisbatterij. Hierdoor wordt overtollige energie opgeslagen voor later gebruik, waardoor je zelfverbruik wordt gemaximaliseerd en je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet.

Meer weten?

Optimizers

SolarEdge optimizers voegen een intelligent en efficiënt element toe aan je zonnepanelen. Deze kleine apparaten, die op elk afzonderlijk paneel worden geïnstalleerd, optimaliseren de prestaties van elk paneel afzonderlijk. Dit betekent dat zelfs als één paneel wordt belemmerd door schaduw of vuil, de rest van de panelen nog steeds op volle kracht kan werken. Dit maximaliseert je totale opbrengst aan groene stroom.

App

De mySolarEdge app biedt je volledige controle over je zonne-energiesysteem. Met deze intuïtieve app kun je de productie van je zonnepanelen en het verbruik van je thuisbatterij in realtime volgen. Dit stelt je in staat om je energieverbruik te optimaliseren, overtollige energie op te slaan en te gebruiken wanneer dat het meest gunstig is, en zelfs stroomuitval te overbruggen met de opgeslagen energie in je batterij.

solar edge batterij prijs

Kan ik zonnepanelen combineren met SolarEdge? 

Absoluut! SolarEdge biedt de perfecte synergie tussen zonnepanelen en hun slimme energieoplossingen. Je kunt je bestaande of nieuwe zonnepanelen eenvoudig combineren met SolarEdge omvormers en optimizers. Hierdoor wordt niet alleen de energieopbrengst van je zonnepanelen gemaximaliseerd, maar kun je ook profiteren van een geavanceerd energiemanagementsysteem met een thuisbatterij.

Deze naadloze integratie stelt je in staat om je groene stroomproductie te verbeteren, je zelfverbruik te optimaliseren en je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Meer weten over SolarEdge accu’s? Stel je vragen aan specialisten en ontvang advies op maat!

Wil je graag meer informatie over SolarEdge accu’s? Heb je specifieke vragen of wil je advies op maat ontvangen? Onze specialisten staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van gedegen advies. Of het nu gaat om de werking, voordelen, prijzen of installatiemogelijkheden van SolarEdge accu’s, wij helpen je graag verder.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang snel en kosteloos advies van experts in het veld. Maak vandaag nog een weloverwogen beslissing over het gebruik van SolarEdge accu’s voor jouw energiebehoeften.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.