Pylontech vs Huawei: hoe kies je ertussen?

In dit artikel onderzoeken we de belangrijke keuze tussen Pylontech en Huawei als leveranciers van energieopslagsystemen. Je krijgt inzicht in de unieke eigenschappen, voordelen en nadelen van beide merken en leert welke factoren je moet overwegen bij het maken van deze cruciale beslissing voor jouw energiebehoeften.

Vraag gratis en vrijblijvend advies aan specialisten

Pylontech vs Huawei: verschillen

Bij het vergelijken van Pylontech en Huawei zijn er significante verschillen die van invloed kunnen zijn op je keuze. Hier zullen we de belangrijkste aspecten onder de loep nemen.

Opslagcapaciteit

Pylontech komt naar voren met een indrukwekkende maximale opslagcapaciteit van maar liefst 24,86 kWh, terwijl Huawei zich beperkt tot een maximum van 15 kWh. Dit aanzienlijke verschil in opslagcapaciteit kan een directe impact hebben op de hoeveelheid energie die je kunt opslaan en later kunt gebruiken.

Het is belangrijk om te overwegen welk niveau van opslag je nodig hebt om aan je energiebehoeften te voldoen, aangezien dit een cruciale factor kan zijn bij het maken van je keuze tussen deze twee opties.

thuisbatterij

Levensduur

De levensduur van de batterij is van cruciaal belang bij energieopslagoplossingen. Hoewel de exacte levensduur kan variëren afhankelijk van gebruik en omgevingsfactoren, is dit een factor die je zorgvuldig moet overwegen bij het vergelijken van Pylontech en Huawei.

De Huawei-batterij heeft een geschatte levensduur van 20 jaar, gebaseerd op een gemiddelde van 250 cycli per jaar. In vergelijking hiermee biedt Pylontech een opmerkelijke duurzaamheid met levenscycli van maar liefst 6.000. Dit vertaalt zich naar een verwachte levensduur van meer dan 10 jaar, vooral bij een gemiddelde temperatuur van 25°C.

Het verschil in levensduur tussen de twee merken kan een cruciale factor zijn in je beslissing, afhankelijk van hoe lang je wilt profiteren van je investering in een thuisbatterij. Het is verstandig om deze levensduurverwachtingen af te stemmen op je persoonlijke behoeften en doelen op de lange termijn.

Huawei

Welke omvormer is compatibel met de thuisbatterijen?

Een andere belangrijke overweging is de compatibiliteit met omvormers, die verantwoordelijk zijn voor het omzetten van de opgewekte zonne-energie naar bruikbare elektriciteit.

Huawei beperkt zich tot hun eigen merk omvormers, terwijl Pylontech werkt met de meeste 1 fase omvormers. Dit kan van invloed zijn op hoe goed het opslagsysteem integreert met je bestaande systeem.

Het begrijpen van deze verschillen zal je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen tussen Pylontech en Huawei voor jouw energieopslagsysteem.

Vind een specialist in jouw buurt

Gelijkenissen van de Pylontech en Huawei batterij

Bij het vergelijken van de Pylontech en Huawei batterij zijn er ook opvallende overeenkomsten die de moeite waard zijn om te benoemen.

thuisbatterij in garage

Garantie 

Zowel Pylontech als Huawei bieden een sterke garantie van 10 jaar op hun batterijsystemen. Deze garantie benadrukt het vertrouwen van beide merken in de duurzaamheid en prestaties van hun producten.

Het hebben van een lange garantieperiode kan gemoedsrust bieden voor consumenten die zich zorgen maken over de investering in een energieopslagsysteem.

Wat kost de Pylontech vs Huawei thuisbatterij?

De kosten zijn altijd een belangrijke factor bij het maken van een keuze tussen Pylontech en Huawei thuisbatterijen. 

Huawei biedt de LUNA2000 thuisbatterij, een lithium-ijzerfosfaat batterij, voor € 3.235 (incl. 21% btw). Pylontech’s Force L1 thuisbatterij met een capaciteit van 7.1 kWh heeft een prijs van € 3.900.

Het maken van een keuze tussen Pylontech en Huawei gaat verder dan alleen de prijs. Het is essentieel om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals opslagcapaciteit, levensduur en compatibiliteit met bestaande apparatuur, om de batterij te kiezen die het beste past bij jouw energiebehoeften en financiële situatie.

Wil je zeker zijn van de beste prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Ook interessant voor jou:

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat de zonne-energie die niet meteen wordt verbruikt, wordt opgeslagen.

Hoeveel kost de Huawei Luna 2000 thuisbatterij?

De prijs van de Huawei LUNA2000 thuisbatterij is € 3.235 (incl. 21% btw).

Wat is het verschil tussen de US 2000 en de US 3000 batterijen van Pylontech?

De enige onderscheidende factor tussen deze twee opslagoplossingen is de omvang en dimensies van het geheugen. De compactere US2000 variant levert een vermogen van 2,4 kWh, terwijl de grotere unit, de US3000, een capaciteit van 3,5 kWh heeft. Elke opslageenheid van de Pylontech batterijen is uitgerust met zijn eigen BMS-module.

Pylontech thuisbatterij

Contacteer gratis een expert en krijg advies op maat

Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met een van onze deskundige adviseurs. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat. Of je nu op zoek bent naar de ideale thuisbatterij of meer wilt weten over energieopslagoplossingen, wij helpen je graag verder. Bereid je voor op een duurzamere en energie-efficiënte toekomst met de juiste informatie en begeleiding.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.