Vitocharge: de batterij voor bestaande én nieuwe installaties

Wil je een Vitocharge batterij in jouw woning installeren? Dit artikel geeft je een overzicht over wat het is, de voordelen en de kostprijs. Krijg hier wat meer inspiratie over en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

De Vitocharge VX3

De Vitocharge VX3 is een thuisbatterij. Met zo’n thuisbatterij kan je je energiekosten verlagen door meer duurzame energie te gebruiken.

Deze Vitocharge VX3 heeft verschillende functie. Zo kan deze bijvoorbeeld gebruikt worden als:

 • (Hybride) thuisbatterij voor zonnestroom.
 • Thuisbatterij met wisselstroom (als aanvulling op een bestaande fotovoltaïsche installatie).
 • Louter als zonne-inverter.

De Vitocharge VX3 is een thuisbatterij die bestaat uit een slimme hybride omvormer en het fotovolataïsche systeem. Op deze omvormer kan je je pv-panelen of zonnepanelen aansluiten, maar ook andere batterijcellen. 1 tot 3 batterijmodules met een vermogen van 4 kWh kan je dus aansluiten op deze Vitocharge VX3.

Door de modulaire opbouw van de Vitocharge VX3 is het mogelijk dat er maar één installateur nodig is om de thuisbatterij te installeren. Het systeem kan zowel aan de muur als op de vloer worden gemonteerd en kan op veel manieren gebruikt worden, zoals hierboven al vermeld.

Daarbovenop ben je met een thuisbatterij veel minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. De Vitocharge VX3 heeft ook nog de mogelijkheid om bepaalde stroomkringen, zeker bij stroompannes, voor een langere tijd van elektriciteit en dus stroom te voorzien.

We bespreken een aantal andere belangrijke zaken waarmee je best rekening houdt als je een Vitocharge VX3 thuisbatterij wilt aanschaffen.

Vitocharge thuisbatterij

Opslagcapaciteit

Een Vitocharge thuisbatterij is verkrijgbaar in 3 configuraties: met 2, 4 of 6 batterijen van elk 2.5 kWh. De opslagcapaciteit is dus afhankelijk van deze configuraties en zal dus 5 kWh, 10 kWh of 15 kWh zijn.

In een behuizing met een tijdloos design passen 2 thuisbatterijen. De Vitocharge kan hier bovenop op verschillende plaatsen geïnstalleerd worden: aan de muur of op de vloer. De compacte vorm zorgt ervoor dat deze thuisbatterij in elke woning wel een plekje heeft.

Daarbovenop zorgt de Vitocharge VX3 er door zijn speciale technologie en fotovoltaïsche systeem ervoor dat er een constante voorraad aan bruikbare stroom is, tot aan het einde van zijn levenscyclus. 

Dit doet de thuisbatterij door je capaciteitsreserve op peil te houden en de ontladingsdiepte slim te regelen. De thuisbatterij met het fotovoltaïsche systeem staat dus al vanaf dag 1 garant voor topprestaties en levert jaren later nog altijd betrouwbare stroom. Deze staat daarbovenop ook nog eens in directe verbinding met jouw verwarmingssysteem zodat de regeling soepel verloopt. 

Wil je meer informatie over de gepaste opslagcapaciteit voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier.

Ontvang gratis advies van een expert

Voordelen

De Vitocharge VX3 thuisbatterij heeft heel veel voordelen, vooral voor de eigenaars ervan als voor de professionals die het moeten installeren. We bespreken deze voordelen per categorie hier.

De voordelen voor de eigenaars zijn de volgende:

 • Geavanceerde technologie.
 • Veilig en duurzaam door de lithium-ijzerfosfaatcellen.
 • 10 jaar vervangingsgarantie tegen een constante waarden op de batterijcellen.
 • Een beter Energy Management.
 • In directe verbinding met je verwarmingssysteem voor een goede overloop van energie. 
 • Onmisbaar voor jouw energietransitie: je kan hiermee zelf opgewekte stroom opslaan en gebruiken.
 • Groene energie met all-informule.
 • Standby-functie + aantrekkelijke prijs: voor het geval dat je een stroomverstoring krijgt. Hierbij kan je verschillende accessoires verkrijgen.
 • Hoog rendement door de toekomstbestendige technologie.
 • Eenvoudig te plannen door de flexibele formaten.
 • Compact en uitstekend design: de Vitocharge VX3 heeft een diepte van 25 cm.
 • Uiteenlopende toepassingen: in verschillende scenario’s kan je deze thuisbatterij gebruiken.

Voor de professionals heeft deze Vitocharge VX3 inverter technologie echter ook een groot aantal voordelen:

 • Het is een 3-in-1 oplossing: zonnepanelen, een batterij en een hybride opslagsysteem in 1 apparaat.
 • 3 verschillende batterijcapaciteiten, elk met een compact design.
 • Eenvoudige installatie door het lichte gewicht.
 • Flexibele installatieplaats: wandbevestiging vs vloerbevestiging.
 • ViStart, Service Assistant en Vitoguide met inverter technologie: voor de inbedrijfstelling en service.
 • EEBUS-interface: je kan hier verschillende energiesystemen in integreren.

Strak design

De Vitocharge VX3 is de winnaar van de Design Plus Award powered by Light + Building. Door zijn innovatieve, modern en aantrekkelijk design heeft de Vitocharge VX3 deze prijs gewonnen. De wedstrijd werd georganiseerd door de German Design Council.

Kostprijs

Al die voordelen zorgt natuurlijk ook dat er een kostprijs aan vast hangt.

Voor een Vitocharge VX3 4.6A betaal je € 3.404,21. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de accessoires of behuizing die je er nog rondom neemt.

Deze prijs geldt voor een Vitocharge met een opslagcapaciteit van 5 kWh. Wil je meerdere thuisbatterijen en dus een hogere opslagcapaciteit, dan verhoogt de prijs.

Wil je de exacte prijs weten van jouw installatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand offerteformulier.

Kom hier jouw exacte prijs te weten

Viessmann app: ViCare

Je kan je verwarming regelen met de ViCare app vanuit de thuisbatterij. Je kan je verwarmingsinstallatie dus via het internet bedienen. Hierdoor bespaar je zowel tijd als energie.

Er zijn vele voordelen aan het bedienen van je verwarming met de Viessmann app of ViCare:

 • Warmte en comfort is gegarandeerd, volledig volgens jouw eigen wensen en instellingen.
 • Kosten besparen wanneer je niet thuis bent.
 • Intuïtieve bediening met je smartphone: de grafische interface van de app is bewust heel eenvoudig gehouden zodat je deze makkelijk kan bedienen. Er is daarbovenop ook een beter gebruiksgemak.
 • Een rechtstreekse lijn met je verwarmingsinstallateur: de app heeft ook een helpfunctie waardoor je altijd in rechtstreeks en snel contact staat met een vakman die jou kan helpen bij een probleem.
 • Garantie-uitbreiding tot 5 jaar.
 • Besparen door slimme componenten. Via de app kan je slimme instellingen kiezen zodat de verwarmingsinstallatie en dus de thuisbatterij enkel warmte en stroom vrijgeeft als dat nodig is. 

Met deze ViCare-app krijg je een overzicht van de status van je verwarmingssysteem, deze staat dus in directe verbinding met je verwarmingssysteem. Hierdoor krijg je zelf gemoedsrust en daarbovenop kan het je ook helpen bij de planning. Je kan voor elke dag verschillende schakeltijden programmeren, afhankelijk van je behoeften.

Op de app heb je nog een bijkomende Comfort-modus die je kan activeren, deze comfort modus wordt ook wel eens de Party-modus genoemd. Deze verlengt de verwarmingstijd wanneer je bijvoorbeeld gasten hebt en het dus laat kan worden.

Daarbovenop is er ook een spaarstand. De kamertemperatuur wordt hierbij verlaagd als je een hele dag weg bent. Heb je zin in een lang warm bad? Activeer dan de ‘Ik wil warm water’ functie voor een garantie op genoeg warm water voor je bad.

warm water

Financiële ondersteuning door Viessmann

Viessmann Comfort geeft je een voordelige oplossing op maat voor het financieren van energiebesparende technologieën zoals thuisbatterijen, maar ook warmtepompen, condensatieketels en zonnepanelen.

Door de stijgende energieprijzen en de klimaatuitdagingen wordt er nog maar eens onderstreept dat nieuwe technologie voor een energie-efficiënte woning belangrijk is.

Helaas vormt deze nieuwe technologie nog altijd een enorme investering, waardoor het soms kan afschrikken. Met Viessmann Comfort krijg je hier echter ondersteuning bij. Ze doen dit in samenwerking met BNP Paribas Fortis.

Meer weten?

De financiering bij Viessmann Comfort werkt stap voor stap. Er zijn hierbij 3 stappen:

 1. Ben je al in contact met een servicepartner van Viessmann, neem dan contact met hem op. Anders neem je best rechtstreeks contact op met Viessmann Comfort. Deze zullen dan je nieuwe energiezuinige verwarmingssysteem plannen.
 2. Van zodra er een offerte is opgesteld voor jouw nieuwe verwarmingssysteem, wordt er berekend wat het vaste maandbedrag is voor een periode van 2 tot 10 jaar. Dit bedrag en de periode is afhankelijk van de waarde van de investering.
 3. Van zodra je de contractformule hebt gekozen en er een financieringsovereenkomst is afgesloten, zal de installatie worden uitgevoerd door de installateur die de offerte heeft aangebracht.

Je betaalt dus een maandelijks bedrag en je profiteert vanaf dag één al van de voordelen van je nieuwe verwarmingsinstallatie!

Let op: Geld lenen kost ook geld!

Vitocharge thuisbatterij in de garage

Prijzen

Als we kijken naar de financieringstermijn, hangt de prijs af van het gekozen product of systeem. In onderstaande tabel geven we een overzicht van de voorwaarden voor particulieren.

KredietbedragMaximale looptijd (maanden)
 € 1.500 – € 2.500 24
 € 2.500,01 – € 3.700 30
 € 3.700,01 – € 5.600 36
 € 5.600,01 – € 7.500 42
 € 7.500,01 – € 10.000 48
 € 10.000,01 – € 15.000 60
 € 15.000,01 – € 20.000 84
 meer dan € 20.000 120 

Om een beter beeld te geven van dit proces geven we eventjes een kort voorbeeld: een jaarlijks kostenpercentage (JKP) van 6.49%, vaste jaarlijkse rentevoet van 6.49%.

Lening op afbetaling: kredietbedrag van € 27.014 (gemiddeld kredietbedrag zonder aanbetaling) met een looptijd van 120 maanden, af te lossen in 120 maandelijkste termijnen van € 225.12.

eendraadschema opstellen door een specialist

Op zoek naar een thuisbatterij? Contacteer gratis experten en krijg advies op maat

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het aanschaffen van een Vitocharge batterij of een thuisbatterij aan specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren en inspiratie op te doen.

Vind zo de beste optie voor jouw situatie. Het contacteren van vakmannen is belangrijk bij deze overweging. Maak gebruik van hun expertise en advies om zo de perfecte thuisbatterij voor jouw woning te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.