LG Chem RESU 10H: kenmerken en prijs

Ontdek de eigenschappen van de LG Chem RESU 10H thuisbatterij. Lees in dit artikel meer over de verschillende kenmerken en modellen van deze reeks, alsook hun prijzen.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Kenmerken van de LG Chem RESU 10H

Voordelen

 • Capaciteit van 9,6 kWh, geschikt voor huishoudens met jaarlijks verbruik van 4.500 kWh.
 • Piekvermogen van 7 kW.
 • Gemiddeld langere levensduur van meer dan 20 jaar met 250 cycli per jaar.
 • Maximale ontlading van 100% voor efficiënt energiegebruik.
 • Elegante en lichte vormgeving, met een gewicht van 82 kg, geschikt voor elke locatie van installatie.
 • Weerbestendig tussen -10 °C en 45 °C.
 • Modulaire koppeling voor extra opslagcapaciteit.
 • 10 jaar garantie en back-up functie bij stroomonderbrekingen garandeert optimaal gebruik.

Nadelen

 • Relatief hoge initiële kostprijs.
 • Beperkte hoeveelheid stroom naar het elektriciteitsnet afhankelijk van omvormers.

Vergelijk prijzen en offertes

LG Chem RESU versus LG RESU Prime

 • LG Chem RESU: deze batterijen, zoals de RESU 10H, zijn betrouwbaar en bieden een capaciteit tot 9,6 kWh. Ze zijn ideaal voor huizen met ongeveer 18 zonnepanelen of een jaarlijks gebruik van 4.500 kWh. De capaciteit kan tot 90% benut worden.
 • LG RESU Prime: deze batterijen zijn ontworpen voor hoog uitgangsvermogen tot 7 kW en flexibiliteit. Ze kunnen worden gekoppeld voor meer opslagcapaciteit.

De beste keuze hangt af van je specifieke behoeften.

LG Chem RESU

Verschillende beschikbare capaciteiten van LG Chem RESU

LG Chem RESU

De LG Chem RESU-serie biedt diverse capaciteiten om uit te kiezen, waaronder 3,3 kWh, 6,5 kWh, 7 kWh, 10 kWh en 13 kWh batterijen. 

LG RESU Prime

Voor diegenen die nog grotere opslagbehoeften hebben, is er de LG RESU Prime. Met beschikbare capaciteiten van 10 kWh en 16 kWh biedt de RESU Prime-serie aanzienlijke opslagmogelijkheden voor hogere energievereisten.

slimme thuisbatterij

Capaciteit opbouwen

Een belangrijke vraag die vaak naar voren komt bij het evalueren van thuisbatterijen is of je de capaciteit modulair kunt opbouwen. In het geval van de LG Chem RESU 10H-batterij biedt het modulaire ontwerp de mogelijkheid om meerdere batterijen te combineren.

Dit flexibele systeem stelt gebruikers in staat om geleidelijk aan hun energieopslag uit te breiden naarmate hun behoeften groeien. Door meerdere LG Chem RESU 10H-batterijen aan elkaar te koppelen, kun je de totale opslagcapaciteit vergroten en zo voldoen aan veranderende energievereisten.

Op zoek naar een specialist?

Wat kost de thuisbatterij van LG?

De prijs van een LG Chem thuisbatterij varieert doorgaans tussen € 2.400 en € 5.700, afhankelijk van de gekozen opslagcapaciteit.

Bij de aanschaf en installatie van een thuisbatterij is het sterk aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen. In sommige gevallen, wanneer de thuisbatterij online wordt gekocht, moet je mogelijk ook zelf voor de installatie zorgen. Het inhuren van een vakman met de juiste kennis en ervaring is van groot belang om een correcte installatie te waarborgen.

Prijs RESU 10H en 7H

 1. LG Chem RESU 10 kWh: deze batterij heeft een prijs van € 4.800, wat neerkomt op € 480 per kilowattuur (kWh) aan opslagcapaciteit. 
 2. LG Chem RESU 7 kWh: deze variant heeft een prijs van € 4.400, wat overeenkomt met € 630 per kWh aan opslagcapaciteit. 

Prijs RESU Prime

De prijs kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de specifieke opslagcapaciteit en het model van de batterij. De RESU Prime-serie biedt opties met een opslagcapaciteit van 10 kWh of 16 kWh, en de prijsstelling weerspiegelt deze keuzemogelijkheden.

Op dit moment bevinden de prijzen voor de RESU Prime batterijen zich in een range tussen ongeveer € 5.700 en € 8.550

thuisbatterij

Garantie op de batterij

Bij de aankoop van een thuisbatterij, zoals de LG Chem RESU-serie, spelen garanties een rol in het waarborgen van de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid van het systeem.

Er zijn twee belangrijke aspecten van garantie waarmee rekening moet worden gehouden: de productgarantie en de garantie op rendementsverlies.

 • Productgarantie: de productgarantie dekt de batterij tegen defecten en problemen die kunnen optreden als gevolg van fabricagefouten of onvoorziene omstandigheden. Voor de LG Chem RESU-batterijen, inclusief de RESU 10 kWh en 7 kWh, wordt meestal een productgarantie aangeboden die de gebruiker geruststelling biedt gedurende een bepaalde periode, zoals bijvoorbeeld 10 jaar. 
 • Garantie op rendementsverlies: een andere essentiële garantiefactor is de dekking van rendementsverlies. Na verloop van tijd neemt de opslagcapaciteit van batterijen natuurlijk af, wat invloed kan hebben op lange termijn prestaties. De rendementsverliesgarantie bepaalt hoeveel capaciteit de batterij mag verliezen binnen een vastgestelde periode. Als dit niveau tijdens die periode wordt bereikt, zal de fabrikant actie ondernemen, zoals reparatie of vervanging.
thuisaccu

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van installateurs in jouw buurt

Krijg kosteloos en vrijblijvende offertes van professionele installateurs bij jou in de buurt. Zo kan je eenvoudig prijzen vergelijken en de beste optie voor jouw thuisbatterij vinden.

Laat specialisten je adviseren en begeleiden bij het kiezen en installeren van het juiste systeem voor jou. Vul nu ons offerteformulier in en neem de eerste stap richting een duurzamere energietoekomst.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.