SolaX batterij: prijzen en modellen

Met de graduele opkomst van duurzame zonne-energie zijn er ook heel wat verschillende batterijen en omvormers op de markt gekomen. Hier geven we een overzicht van het merk Solax Power en evalueren we de prijzen en kwaliteit van hun nieuwste omvormer en thuisbatterij

Meer weten? Neem contact op met experts

Wie of wat is SolaX Power?

SolaX Power produceert vanaf 2012 enkele van de meest efficiënte omvormers voor zonne-energie.

Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal en wereldwijd erkend merk. Ze hebben kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Japan, Australië en de Verenigde Staten.

Bovendien zijn SolaX producten ontworpen, getest en vervaardigd volgens de hoogste wereldwijde normen. De producten hebben meer dan 500 certificeringen in het binnen- en buitenland en worden naar meer dan 80 landen en regio’s geëxporteerd.

SolaX Power is een gedreven bedrijf dat steeds grenzen wil verleggen op vlak van technologische innovaties in zonne-omvormers.

Om te garanderen dat hun producten de marktleidende oplossing blijven, wijden ze zich enorm toe aan onderzoek en ontwikkeling. 

Het bedrijf is bijvoorbeeld aangesloten aan R&D bij de Zhejiang University, dat een van de meest toonaangevende onderzoeksuniversiteiten is in China.

Stel je vragen aan specialisten

SolaX batterij prijs 2024

De prijs van SolaX thuisbatterijen begint met € 1.500 en loopt op tot € 3.500 afhankelijk van het vermogen. 

De prijs van SolaX omvormers schommelt tussen € 2.000 en € 2.500

SolaX batterij

Waarom kiezen voor SolaX Power thuisbatterij en omvormer?

Dit jaar heeft SolaX Power hun allernieuwste thuisbatterij en omvormer aangekondigd. Hier geven we wat meer informatie over beide producten.

Stapelbatterij HS25/26

De nieuwe stapelbatterij HS25/36 heeft een opslagcapaciteit van 2,5/3,6 kilowattuur. De laad- en ontlaadstroom is maximaal 45 ampère.

De batterij heeft een IP65-classificatie en is uitgerust met lithium-ijzerfosfaatbatterijcellen. Ook zorgt de verwarmingstechnologie ervoor dat deze batterij kan werken in lage temperaturen. 

De soft-start-functie beschermt de batterij en de omvormer tegen plotselinge schommelingen en met een levensduur van meer dan 6000 cycli gaat deze batterij lang mee.

Bovendien zorgt het brede capaciteitsbereik van 5,1 – 33,2 kilowattuur voor de nodige flexibiliteit om tijdens de levensduur het aantal batterijen uit te breiden.

Tot slot zijn de batterijmodules stapelbaar en eenvoudig genoeg om door één iemand te (laten) installeren.

Er is ook een SolaX app (iOS en Android) beschikbaar voor je smartphone en tablet om je batterij in real-time te monitoren.

De app geeft zowel je huidige lading weer alsook de geschiedenis van je oplaadgegevens. Je kan via de app zelf bepalen of en wanneer je jouw batterij wil opladen via het net tegen goedkopere stroomtarieven. Ook kan je de kracht-oplaadtijden van je batterijen aanpassen aan jouw verbruik.

Omvormer X3-Ultra

Het tweede nieuwste product in het SolaX Power gamma is de hybride omvormer X3-Ultra voor commercieel gebruik. Deze omvormer heeft een vermogen van 15 – 30 kilowatt.

De omvormer is geschikt voor maximaal 200% overdimensionering en 200% pv-ingansvermogen. Het kan ook gebruikt worden voor zonnepanelen met hoge vermogens.

Verder is de X3-Ultra combineerbaar met artificiële intelligentie en kan het gebruikt worden in virtuele elektriciteitscentrales (vvp’s). De omvormer kan bijvoorbeeld het intelligente beheer ondersteunen van ladingen van warmtepompen of laders van elektrische voertuigen.

De omvormer heeft een IP65-classificatie en AC en DC SPD type II. 

Review: hoe goed is SolaX batterij?

Met een batterij van SolaX ben je verzekerd van de nieuwste technologie in zonne-energie. De thuisbatterij zorgt ervoor dat je duurzame energie kan opslaan voor later gebruik en heeft een lange levensduur. Bovendien krijg je een garantie van tien jaar

Een SolaX batterij kan met zijn IP65-classificatie zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Het kan ook naast elke bestaande omvormer worden geplaatst waardoor je een bestaande zonnepaneleninstallatie niet hoeft aan te passen.

In de recentere batterijen maakt SolaX ook gebruik van de allernieuwste LFP-technologie die voor veiligere installaties zorgt met bredere temperatuurtoleranties. 

Met de smartphone en tablet app kan je eenvoudig de batterij in real-time opvolgen. Zo heb je een snel en eenvoudig overzicht van de huidige lading en de geschiedenis van oplaadgegevens in handbereik. 

geavanceerde thuisbatterij

SolaX batterij kopen: vergelijk prijzen en offertes

Heb je interesse in het kopen van een SolaX batterij, maar wil je graag nog wat meer informatie? Dat kan zeker! Hier kan je vrijblijvende en gratis offertes aanvragen bij specialisten in jouw buurt die je graag verder inlichten over de soorten omvormers en batterijen en hun prijzen. Zo kan je rustig verschillende prijzen bekijken en een geïnformeerde keuze maken. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.