Tesla Powerwall 3: nieuwste Tesla batterij op de markt

Ontdek in dit artikel de nieuwste revolutie in energieopslag: de Tesla Powerwall 3. Verken de voordelen en overwegingen van de Tesla Powerwall 3 voor een duurzamere energietoekomst!

Gratis advies ontvangen over thuisbatterijen?

Verbeterde kwaliteiten van de Tesla Powerwall 3

Na de introductie van de eerste Tesla Powerwall thuisbatterij in 2015, is nu de Powerwall 3 beschikbaar. Met een brutocapaciteit van 14 kWh en een nettocapaciteit van 13,5 kWh is deze batterij geschikt voor huishoudens met diverse energiebehoeften.

Hoewel de Powerwall 3 oorspronkelijk ontworpen is voor hogere elektriciteitsverbruiken, blijft het een waardevolle investering voor huizen met een aanzienlijke energievraag of voor wie elektrische auto’s overweegt.

De Powerwall 3 biedt niet alleen ruime opslagcapaciteit, maar ook verbeterde energie-efficiëntie, met een standaard efficiëntie van 90% bij laden en ontladen. Dit vertaalt zich in betere prestaties en de mogelijkheid om apparaten met hogere energiebehoefte aan te sluiten of om backup stroom te gebruiken voor langere periodes.

Met afmetingen van 1.150 x 753 x 147 mm is de Powerwall 3 compacter dan zijn voorganger, waardoor het in kleinere ruimtes kan worden geïnstalleerd, wat zowel esthetische als praktische voordelen biedt.

Tesla powerwall

Hoeveel kWh opslagcapaciteit?

De Tesla Powerwall 3 biedt een brutocapaciteit van 14 kWh en een nettocapaciteit van 13,5 kWh, wat ruim bemeten is. De oorsprong van Tesla ligt in de Verenigde Staten, waar het elektriciteitsverbruik twee tot drie keer hoger ligt dan in Duitsland.

Deze grote opslagcapaciteit is niet gericht op Belgische huishoudens met een lager eigen verbruik van energie. Het is bijzonder geschikt voor huizen met een aanzienlijk elektriciteitsverbruik (5.000 kWh of meer) of voor diegenen die van plan zijn een elektrische auto aan te schaffen. 

Deze thuisbatterij biedt een schaalbare en flexibele oplossing voor energieopslag in huishoudens. Met de mogelijkheid om tot wel 10 modules te stapelen, kun je eenvoudig de totale opslagcapaciteit vergroten volgens je eigen verbruik en specifieke behoeften.

Deze stapelbare functionaliteit stelt huishoudens in staat om hun energieopslag uit te breiden naarmate hun energieverbruik groeit, bijvoorbeeld door de toevoeging van zonnepanelen of de aanschaf van elektrische auto’s. Zo blijft de energievoorziening voor het hele huis gegarandeerd.

Door meerdere Powerwall 3-batterijen te combineren, kun je een krachtig en aanpasbaar energiesysteem creëren dat zich aanpast aan de evoluerende energiebehoeften van je huishouden.

Dit biedt niet alleen een grotere capaciteit, maar ook verbeterde flexibiliteit en duurzaamheid voor je energievoorziening.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Energie efficiëntie

Naast de verhoogde capaciteit brengt de Tesla Powerwall 3 ook een verhoogde energie efficiëntie met zich mee. Met deze standaard 90% efficiëntie bij het laden en ontladen van de Powerwall-serie in overweging, heb je een bijzonder krachtige batterij.

Dit resulteert in betere prestaties en biedt je zelfs de vrijheid om elektronica met een hoger energieverbruik aan te sluiten of de back-up stroom voor langere periodes te gebruiken, bijvoorbeeld bij een storing.

Afmetingen en uitzicht

Met afmetingen van 1.150 x 753 x 147 mm is de Powerwall 3 vijf inch kleiner en ongeveer 25% slanker dan zijn voorganger, de Powerwall 2. Een meer compact ontwerp is ongetwijfeld nuttiger, omdat de opslageenheid in kleinere ruimtes kan worden geïnstalleerd.

De overstap naar prismatische lithium-ijzerfosfaatcellen speelt mogelijk een grote rol in deze significante upgrade. Deze cellen zijn zeer efficiënt in het opslaan van zonne-energie. Bovendien verminderen ze aanzienlijk thermodynamische verliezen die doorgaans van invloed zijn op zonnebatterijen.

Hierdoor kan de Powerwall 3 meer zonne-energie opslaan in minder ruimte, wat de algehele productiviteit van de eenheid ten goede komt.

Met het gewicht van 114 kg, is de Powerwall 3 zwaarder dan zijn voorgangers. Dit maakt dat de installatie minstens twee tot drie personen vereist voor vervoeren en opzetten van de batterij. Installatie in ruimtes die een trap vereisen, zoals bijvoorbeeld een opslagtank in de kelder, zijn meer tijdrovend en vergen een grotere inspanning. 

Tesla zou gegoten aluminium met gelaste afdichting gebruiken om de Powerwall 3 een strak en minimalistisch uiterlijk te geven. Zoals blijkt uit deze kleine maar significante verbeteringen, neemt Tesla zijn belofte van betere esthetiek en hogere prestaties zeer serieus. Dit alles draagt bij aan de algemene aantrekkingskracht en functionaliteit van de Tesla Powerwall 3.

Tesla Powerwall

Hoe lang gaat de batterij mee?

Hoewel de verbeteringen van capaciteit, efficiëntie en afmetingen veelbelovend zijn, is het ook belangrijk om de levensduur, garantie en prijs van de Powerwall 3 te overwegen. Laten we dieper ingaan op deze aspecten om een volledig begrip te krijgen van de voordelen en overwegingen van de Tesla Powerwall 3.

Meer weten?

Levensduur en terugverdientijd

De levensduur van de batterij is een cruciale factor bij het overwegen van een energieopslagsysteem zoals de Tesla Powerwall 3. Hoe lang de batterij meegaat, heeft directe invloed op de algehele kosteneffectiviteit en het rendement van de investering.

Een batterij met een langere levensduur biedt niet alleen meer waarde over een langere periode, maar draagt ook bij aan duurzaamheid door minder frequent vervangen en weggooien van batterijen.

De levensduur van de Tesla Powerwall 3 wordt vaak beoordeeld in relatie tot de terugverdientijd van de investering. Hoe langer de batterij meegaat, hoe langer je kunt profiteren van de voordelen ervan en hoe sneller je je initiële investering kunt terugverdienen door besparingen op energiekosten en andere voordelen.

Garantie nog niet gekend

Hoewel de specificaties en functionaliteit van de Tesla Powerwall 3 indrukwekkend lijken, is het belangrijk op te merken dat details over de garantie op dit moment nog niet bekend zijn. Net als zijn voorganger, de Powerwall 2, zou het een garantieperiode van 10 jaar kunnen hebben.

Garantie-informatie speelt echter een cruciale rol bij het beoordelen van de betrouwbaarheid en de langetermijnprestaties van een product, waardoor het verkrijgen van meer details wenselijk is.

Productgarantie Powerwall 2

Bij de vorige generatie bood Tesla een productgarantie die geruststelling bood aan gebruikers. Deze garantie dekte het systeem voor 10 jaar en gaf gebruikers gemoedsrust over de prestaties en betrouwbaarheid van hun investering.

Geen garantie op rendementsverlies

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel Tesla productgaranties kan aanbieden, er meestal geen garantie is tegen rendementsverlies bij batterijopslagsystemen. Rendementsverlies is een natuurlijk onderdeel van de veroudering van de batterij en kan leiden tot verminderde opslagcapaciteit na verloop van tijd.

Het is raadzaam om nauwlettend te letten op garantievoorwaarden en informatie over batterijlevensduur bij het overwegen van de aanschaf van de Tesla Powerwall 3, om een weloverwogen beslissing te nemen die aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen.

Tesla thuisbatterij kopen

Prijs hoger dan eerst gedacht

De prijs van de Tesla Powerwall ligt relatief hoog in vergelijking met soortgelijke elektriciteitsopslagsystemen op de markt. Het kostenplaatje ligt ook aanzienlijk hoger dan wat aanvankelijk geschat werd door Tesla zelf. Het substantieel gewicht van de Powerwall resulteert in meer arbeidstijd tijdens de installatie in vergelijking met vergelijkbare elektriciteitsopslagsystemen.

Afhankelijk van de lokale technische omstandigheden, de elektriciteitsmeter en de installatielocatie kan de totale prijs voor de Powerwall naar schatting ongeveer 14.800 euro bedragen, inclusief btw. 

Tesla thuisbatterij met zonnepanelen

Een 1-fasig batterijomvormer is geïntegreerd in de thuisbatterij. Dit betekent dat er geen afzonderlijke omvormer nodig is voor de installatie. Deze geïntegreerde benadering helpt de totale kosten van een zonnepaneelinstallatie te verlagen, met een gemiddelde besparing van ongeveer 1.500 euro. Deze kostenbesparing was ook al van toepassing bij de Powerwall 2.

Tesla thuisbatterij

Ontvang gratis offertes van ervaren installateurs! Vul onderstaand offerteformulier in en bespaar kosten

Maak gebruik van ons offerteformulier om moeiteloos en vrijblijvend kosteloze offertes aan te vragen. Hiermee kun je eenvoudig prijzen vergelijken en de beste optie kiezen die past bij jouw behoeften en budget.

Het advies van deskundige installateurs is altijd een meerwaarde voor jou, omdat het je helpt weloverwogen beslissingen te nemen en het meeste uit je investering te halen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.