iLubat: innovatieve thuisbatterij van iLumen

iLubat is een innovatieve thuisbatterij van iLumen die afgestemd is op de Belgische markt en ontwikkeld om mensen te helpen hun energiekosten te verlagen. Het systeem maakt gebruik van een slim algoritme om de best mogelijke energie-efficiëntie te bieden, waardoor gebruikers in staat zijn hun energieverbruik te verminderen en hun energiekosten te verlagen.

Ontvang gratis advies van een expert

iLumen: het merk

ILumen is een Belgische producent van thuisbatterijen die gekend staat omwille van hun oplossingen op vlak van energie-opslag. Het bedrijf is oorspronkelijk bekend van de productie van PIDboxen voor zonnepanelen, maar lanceerde in 2018 een batterij onder de naam iLubat.

Het bedrijf produceert batterijen die rekening houden met de energiesituatie in België. De batterijen hebben een compact design die eenvoudig geïntegreerd kunnen worden in een bestaande installatie. 

premie thuisbatterij

Slimme energiemonitor iLusmart

iLusmart is de app van iLumen die jou helpt met je energiebeheer. Met de app kan je de verschillende apparaten in je installatie zoals de omvormer en batterij overzien en beheren.

De app helpt je met het monitoren van je energie-opbrengst en verbruik zodat je je zelfverbruik kan opkrikken en kan besparen op je energiekosten.

In de app kan je zowel data uit het verleden raadplegen als je energieproductie real-time opvolgen. Daarnaast ontvang je gepersonaliseerde tips om energie te besparen.

Wil je zeker zijn van de beste prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Batterijopslagsysteem iLubat

Het opslagsysteem dat iLumen produceert heet iLubat. Een groot voordeel aan de batterijen van iLubat is het feit dat ze zijn afgestemd op de Belgische markt.

Dat betekent dat ze zorgen voor een gevoelige besparing op het prosumententarief, ze bijdragen aan een stabieler elektriciteitsnet en ze als resultaat een optimaal gebruik hebben van de energie die wordt opgewekt door je zonnepanelen.

Omdat de ontlading plaatsvindt via de omvormer, worden de groenestroomcertificaten geteld via de bestaande groenestroommeter. 

Kenmerken van de batterij

De iLubat werkt op basis van lithium-ijzerfosfaat en bestaat ofwel uit één module, ofwel uit twee modules om de opslag te vergroten.

Daarnaast hebben de batterijen een compact design, kunnen ze eenvoudig geïntegreerd worden in een bestaande installatie, en zijn ze compatibel met alle soorten zonnepanelen. Omdat de batterijen zo compact zijn, kunnen ze naast de omvormer geplaatst worden. 

Opslag en vermogen

Er bestaat verschillende opslagcapaciteiten voor de iLubat, zodat deze is afgestemd op jouw energieverbruik. Er is een kleine module van 2,5 kWh. Het is mogelijk om twee modules te installeren om zo aan een opslagcapaciteit te komen van 5 kWh.

Daarnaast verliest de batterij geen energie bij het op- of ontladen omwille van de DC-technologie. De batterij heeft een vermogen van 1 kW.

Afmetingen en gewicht

De iLubat heeft een compact en stijlvol, zwart design. De batterij met een opslagcapaciteit van 2,5 kWh weegt ongeveer 36 kg en heeft de volgende afmetingen: 409 x 421 x 473.

Wie kiest voor een model van 5 kWh, krijgt een model dat dubbel zoveel weegt en dubbel zo hoog is. De batterij weegt dan om en bij de 70 kg en heeft de volgende afmetingen: 409 x 421 x 866

Vraag direct advies en prijzen op maat

Werking

Met een iLubat bespaar je op het prosumententarief. Dat is de belasting die geheven wordt op het gebruik van het elektriciteitsnet. Wanneer de batterij gecombineerd wordt met een ondergedimensioneerde omvormer, wordt het prosumententarief tot wel voor de helft verminderd en is de batterij al sneller terugverdiend

Garantie

De batterijen hebben 1 jaar garantie voor productie- en materiaaldefecten wanneer de batterij geïnstalleerd is door een erkende installateur.

innovatieve thuisbatterij

Wat kost iLubat?

De kostprijs van een iLubat is ongeveer 2.000 – 2.500 euro. De batterij is echter duurder wanneer je kiest voor een grotere opslagcapaciteit en de installatiekost kan verschillen van installateur tot installateur.

Anderzijds dalen je energiekosten door het maximaal verhogen van je zelfverbruik door de slimme technologie en de besparing die je doet op het prosumententarief.

Om te weten wat de terugverdientijd is van de batterij en of deze investering past bij jouw verbruiksprofiel, kan het een goed idee zijn om een specialist te raadplegen. Die kan je advies op maat bieden!

Wat is de gemiddelde prijs van een thuisbatterij?

De prijs van een thuisbatterij wordt beïnvloed door verschillende factoren. De grootste invloed is de capaciteit van de batterij. Over het algemeen geldt dat een batterij met meer capaciteit duurder is.

Daarnaast hebben ook de technologie in de batterij, installatiekosten, onderhoudskosten een invloed. Een vraag die je je ook moet stellen is of er in de batterij reeds een omvormer is ingebouwd, ook dit heeft een invloed op de kost. 

Capaciteit (kWh)Gemiddelde prijs (excl. btw, incl. omvormer & plaatsing)
3€ 4.000
8€ 5.000 – € 8.000
14€ 10.000

Deze prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen verschillen per merk of model van batterij. Om te weten welke batterij het best bij jou past en welke verschillende opties daarvoor bestaan, contacteer je best een specialist.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes! Vergelijk prijzen en bespaar kosten

Ben je op zoek naar een batterij die afgestemd is op de belgische markt en overweeg je om een thuisbatterij aan te schaffen om je eigen energieverbruik te optimaliseren? Een thuisbatterij is een grote investering, daarom is het van groot belang om het advies van een vakman in te schakelen.

Door te vertrouwen op het advies van een ervaren expert, kun je er zeker van zijn dat je een weloverwogen keuze maakt die nauw aansluit bij jouw specifieke verbruiksprofiel.

Om het proces nog eenvoudiger te maken, bieden wij jou de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het onderstaande formulier. Hierdoor kun je gemakkelijk in contact komen met gespecialiseerde vakmannen en hun aanbiedingen vergelijken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.