Luminus thuisbatterij: Slimme energieopslag

Met de Luminus thuisbatterij kan je de energie die je zonnepanelen produceren, opslaan voor later gebruik. Met deze slimme en duurzame oplossing kan je je energiekosten aanzienlijk verminderen door de opslag en het gebruik van elektriciteit te optimaliseren. De Luminus thuisbatterij is een betaalbare en duurzame manier om energie op te slaan en te gebruiken.

Ontvang gratis advies van een expert in jouw buurt

Waarom investeren in een thuisbatterij?

Door een thuisbatterij aan te schaffen voor je woning kan je eigen gemaakte energie opslaan. Wie zonnepanelen heeft, verbruikt best zo veel mogelijk energie wanneer de zon schijnt. Helaas is dat door verschillende redenen niet altijd even evident.

Een gemiddeld gezin heeft een zelfconsumptie van slechts 30%. Dat wil zeggen dat 30% van je verbruik van je zonnepanelen komt. Dankzij de thuisbatterij kan je de zelfconsumptie aanzienlijk verhogen. Je bereikt hiermee een zelfconsumptie van 60 – 70% aangezien je de zelfgeproduceerde elektriciteit van overdag nu ook ‘s avonds kunt gebruiken. 

Thuisbatterij

Is het rendabel in 2024?

Of een thuisbatterij aankopen voor jou rendabel is, hangt af van heel wat verschillende factoren zoals de aankoopprijs, de capaciteit, de levensduur van de batterij, de opbrengst van je zonnepanelen, enzovoort. 

Wil je graag weten of een thuisbatterij voor jou ook rendabel is? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact op te nemen met een expert en ontdek zo ook de terugverdientijd van je gloednieuwe thuisbatterij. 

Levensduur thuisbatterij

Studies toonden aan dat de uiterste levensduur van een thuisbatterij van de huidige generatie 20 jaar bedraagt. De meeste thuisbatterijen hebben een garantie van 10 jaar. 

Zonnepanelen combineren met een batterij

Door zonnepanelen te combineren met de thuisbatterij, maak je de investering nog meer rendabel. Het combineren van je zonnepanelen en een thuisbatterij biedt enkele voordelen

  • Grote energie-onafhankelijkheid: je bent niet langer meer afhankelijk van de piekmomenten, het elektriciteitsnet en de schommelende energieprijzen. 
  • Hoge zelfconsumptie: door het gebruik van een thuisbatterij verhoog je sterk je zelfconsumptie. Daardoor geniet je van veel gratis elektriciteit. Bovendien daalt de distributienetkosten ook aangezien je minder stroom afneemt van het netwerk.
  • Hoge injectievergoedingen: door een terugleveringscontract te sluiten, ontvang je een vergoeding voor elke onverbruikte kWh zonnestroom die je terug in het net injecteert. 

Contacteer een installateur en krijg gratis advies

Hoe werkt een thuisbatterij?

De thuisbatterij zet de zonnestroom die via de zonnepanelen naar de elektriciteitskast loopt, om in bruikbare wisselstroom zodat jij die kan gebruiken in je woning. Je kan de opgeslagen elektriciteit gebruiken overdag, wanneer de zonnepanelen effectief werken, of op een later moment zoals ‘s avonds wanneer de zonnepanelen niet werken.

De batterij is onderdeel van een volledig systeem, bestaande uit: zonnepanelen, een batterij met een omvormer, een batterij vermogensmeter en een noodschakelaar. 

Meer onafhankelijkheid

Dankzij de thuisbatterij ben je minder afhankelijk van het distributienet. Zonder de batterij gebruik je slechts 30% van de opgewekte energie van je zonnepanelen. De overtollige energie wordt teruggegeven aan het net. De batterij zorgt ervoor dat je rond de 70 – 75% zelf gebruikt. 

Thuisbatterij aanrader van Luminus

Door de zeer slimme sturing van de batterij raadt Luminus de Huawei LUNA 2000 aan. Wat zijn de kenmerken van dit type thuisbatterij?

  • Het biedt een slimme module die gekoppeld is aan je thuisbatterij.
  • Het verlaagt je stroompieken.
  • Het zet je batterij in op de economisch meest interessante momenten.
  • Het kan slim laden: je kan je laadsessies inplannen op het goedkoopste moment afhankelijk van je energietarief, zonnepanelen en capaciteitstarief.
  • Door de batterij aan te schaffen, krijg je toegang tot een online monitoring platform.
  • Momenteel is de batterij enkel beschikbaar in combinatie met een nieuwe thuisbatterij van de lokale installateur Insaver.
  • Je hebt 10 jaar productgarantie.
Thuisbatterij

Prijs van een thuisbatterij

De prijzen van thuisbatterijen variëren sterk en hangen af van een aantal verschillende factoren zoals het merk, het type en de capaciteit. Voor een thuisbatterij betaal je vandaag de dag gemiddeld tussen de 5.000 en 11.000 euro (gemiddeld van 3 tot 10 kWh).

De populairste merken voor een thuisbatterij zijn Huawei, Pylontech, Tesla en LG

Benieuwd naar exacte prijzen specifiek voor jouw situatie? Contacteer dan zeker een expert. Via dit platform kan je gratis en vrijblijvend tal van offertes vergelijken zodat jij tot de beste deal komt voor jouw nieuw project.

Wat kost een batterij van 6 kWh vs 10 kWh?

Voor een batterij van 6 kWh betaal je gemiddeld rond de 4.000 euro. Voor een batterij van 10 kWh, daarentegen, betaal je al snel rond de 8.000 euro. Hoewel de prijs je misschien kan afschrikken, is de aankoop van een thuisbatterij een échte investering

Contacteer een ervaren professional en krijg gratis advies op maat

Benieuwd of een thuisbatterij voor jouw situatie rendabel is? Of wens je gewoonweg meer informatie over thuisbatterijen? Door onderstaand formulier in te vullen vergelijk je gratis en vrijblijvend tal van offertes van installateurs in jouw buurt. Werk voor je nieuw project steeds samen met een expert. Zo vermijd je slechte aankopen of slechte installaties. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.