Thuisbatterij kopen: richtprijzen en handige info

Een thuisbatterij kopen is een belangrijke investering voor je energieverbruik. Wil je de beste thuisbatterij kopen? Lees dan verder om meer te weten te komen over de verschillende richtprijzen en handige informatie die je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Ontvang direct prijzen op maat

Een thuisbatterij kopen, maar aan welke prijs?

De kosten van een thuisbatterij kopen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit, het merk, het type batterijtechnologie en de installatiekosten. Over het algemeen varieert de prijs van een thuisbatterij van ongeveer € 4.000 tot € 10.000, exclusief btw en inclusief plaatsing.

Enkele voorbeelden van thuisbatterijen en hun gemiddelde prijzen zijn onder meer:

 1. Tesla Powerwall: een thuisbatterij met een capaciteit van 7 kWh kost gemiddeld tussen de € 5.000 en € 10.000.
 2. Samsung thuisbatterij: een batterij met een capaciteit van 3,6 kWh heeft een gemiddelde prijs van ongeveer € 6.500.

Hier is een tabel met de gemiddelde prijzen van thuisbatterijen per kWh capaciteit:

Capaciteit (kWh)Gemiddelde prijs (excl. btw, incl. omvormer & plaatsing)
3€ 4.000
8€ 5.000 – € 8.000
14€ 10.000

Houd er rekening mee dat de prijzen slechts een algemene indicatie zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de batterijtechnologie, installatiekosten en eventuele subsidies of kortingen die beschikbaar zijn.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en grondig onderzoek te doen naar de beschikbare opties voordat je een thuisbatterij aanschaft.

Vraag direct advies aan experts

Bepalende factoren bij het kopen van je thuisbatterij

Het kiezen van de juiste thuisbatterij is een belangrijke beslissing die afhankelijk is van verschillende factoren. Hieronder worden de belangrijkste overwegingen besproken die van invloed zijn op het kopen van een thuisbatterij:

Opslagcapaciteit

Denk goed na over de opslagcapaciteit van de thuisbatterij die je nodig hebt. Dit wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en bepaalt hoeveel energie de batterij kan opslaan. Zorg ervoor dat je de capaciteit afstemt op je energieverbruik en de hoeveelheid energie die je zonnepanelen of andere duurzame bronnen opwekken. Te veel capaciteit kan onnodige kosten met zich meebrengen, terwijl te weinig capaciteit je mogelijk niet genoeg energieopslag biedt.

Omvormer

De omvormer is een essentieel onderdeel van je thuisbatterijsysteem. Het zet de gelijkstroom van de batterij om in bruikbare wisselstroom voor je huishoudelijke apparaten. Zorg ervoor dat de omvormer compatibel is met je batterij en andere energiebronnen, zoals zonnepanelen. Een goede afstemming kan de efficiëntie van het systeem verbeteren en je helpen om optimaal gebruik te maken van de opgeslagen energie.

Zonnepaneleninstallatie

Als je al zonnepanelen hebt of van plan bent ze te installeren, controleer dan of de thuisbatterij compatibel is met je zonnepanelensysteem. Sommige batterijen zijn speciaal ontworpen om samen te werken met zonnepanelen, waardoor je de opgewekte energie rechtstreeks kunt opslaan. Een naadloze integratie tussen je zonnepanelen en batterij kan de efficiëntie en de terugverdientijd van het hele systeem verbeteren.

Levensduur batterij

Let op de levensduur van de batterij voordat je een beslissing neemt. Batterijen hebben een beperkte levensduur en hun capaciteit kan na verloop van tijd afnemen. Kijk naar de garantie en de verwachte levensduur van de batterij. Een batterij met een langere levensduur kan op de lange termijn kostenefficiënter zijn, omdat je minder vaak hoeft te investeren in vervanging.

Verplaatsing- en installatiekosten

Vergeet niet de verplaatsing- en installatiekosten in je overwegingen mee te nemen. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van je locatie, de complexiteit van de installatie en het gekozen merk of model van de batterij.

Vraag offertes aan bij verschillende leveranciers en overweeg de totale kosten van het volledige systeem, inclusief installatie en eventuele bijkomende kosten.

Door deze factoren zorgvuldig te evalueren en advies in te winnen bij professionele installateurs, kun je de beste thuisbatterij kiezen die aan je specifieke energiebehoeften voldoet en je investering op de lange termijn optimaliseert.

thuisbatterij kopen

Batterij zonnepanelen kopen

Het kopen van een batterij voor zonnepanelen kan een verstandige investering zijn om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren en je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen. Hier bespreken we de mogelijkheden van het combineren van batterijen met zonnepanelen, zowel voor huishoudens die nog geen zonnepanelen hebben als voor huishoudens die al wel zonnepanelen hebben.

Nog geen zonnepanelen

Als je nog geen zonnepanelen hebt, zijn er een paar belangrijke stappen om te overwegen voordat je een batterij aanschaft:

 1. Energieverbruik en behoeften: begin met het analyseren van je energieverbruik en behoeften. Kijk naar je gemiddelde maandelijkse elektriciteitsrekening om te begrijpen hoeveel energie je verbruikt en wanneer je het meeste verbruikt. Dit zal je helpen om de juiste opslagcapaciteit van de batterij te bepalen die past bij je energiebehoeften.
 2. Zonnepaneleninstallatie: als je van plan bent om zonnepanelen te installeren, is het verstandig om een batterij te kiezen die compatibel is met je toekomstige zonnepanelensysteem. Sommige batterijen zijn geoptimaliseerd om samen te werken met specifieke zonnepanelen merken of omvormers, wat een naadloze integratie mogelijk maakt. Overleg met een gespecialiseerde installateur om de beste combinatie te vinden.
 3. Financiële aspecten: voer een kosten-batenanalyse uit om te bepalen of het investeren in zonnepanelen en een batterijsysteem een rendabele keuze is voor jouw situatie. Overweeg ook eventuele subsidies, belastingvoordelen en terugverdientijden om de financiële voordelen te bepalen.
 4. Energieopslag capaciteit: kies een batterij met een geschikte opslagcapaciteit die past bij je energiebehoefte en budget. Een batterij met een grotere capaciteit kan meer energie opslaan, maar kan ook duurder zijn. Zorg ervoor dat je de balans vindt tussen je energiebehoeften en de kosten van de batterij.

Ik heb wel zonnepanelen

Als je al zonnepanelen hebt, biedt het toevoegen van een batterij enkele belangrijke voordelen:

 1. Energieopslag: met een batterij kun je de overtollige energie die je zonnepanelen overdag produceren opslaan voor later gebruik, zoals ‘s avonds of tijdens bewolkte dagen. Dit vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en kan je helpen om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie.
 2. Energieonafhankelijkheid: door je zonnepanelen met een batterij te combineren, kun je je huis voorzien van een back-up stroomvoorziening tijdens stroomuitval. Dit is vooral nuttig in gebieden met frequente stroomstoringen.
 3. Netstabiliteit: huishoudens met zonnepanelen en batterijen kunnen bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet door energie terug te leveren aan het net tijdens piekuren. Dit kan bijdragen aan een beter beheer van de vraag en aanbod van elektriciteit.
 4. Opslagcapaciteit: als je al zonnepanelen hebt, is het belangrijk om de opslagcapaciteit van de batterij af te stemmen op je energieverbruik en de hoeveelheid energie die je zonnepanelen produceren. Dit zal je helpen om optimaal gebruik te maken van de opgeslagen energie en eventuele overproductie te benutten.

Bij het combineren van batterijen met zonnepanelen is het van essentieel belang om te zorgen voor een goed afgestemd systeem dat optimaal presteert en je energiekosten verlaagt. Raadpleeg altijd een professionele installateur om je te helpen bij het kiezen van de juiste batterij en om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geïntegreerd en geïnstalleerd.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Soorten thuisbatterijen

Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder bespreken we de drie meest voorkomende types: de zoutwater thuisbatterij, de loodzuur thuisbatterij en de lithium-ion thuisbatterij.

zoutwater thuisbatterij

De zoutwater thuisbatterij is een opkomende technologie en biedt een milieuvriendelijk en recyclebaar alternatief voor andere typen batterijen. Enkele kenmerken van de zoutwater thuisbatterij zijn:

 • Milieuvriendelijk: zoutwaterbatterijen gebruiken zoutoplossingen als elektrolyt, waardoor ze veiliger en milieuvriendelijker zijn dan sommige andere chemische batterijen.
 • Diepe ontlading: een groot voordeel van zoutwaterbatterijen is dat ze volledig kunnen worden opgeladen en ontladen zonder capaciteitsverlies. Dit maakt ze ideaal voor situaties waarbij een volledige ontlading nodig is.
 • Lange levensduur: zoutwaterbatterijen hebben over het algemeen een langere levensduur dan loodzuur- of lithium-ionbatterijen, wat de algehele kosten op lange termijn kan verlagen.
 • Grootte: een nadeel van zoutwaterbatterijen is dat ze groter en zwaarder kunnen zijn dan andere typen batterijen, waardoor voldoende ruimte nodig is voor installatie.

loodzuur thuisbatterij

De loodzuur batterij is een gevestigde technologie die al jarenlang wordt gebruikt, ook in auto’s als startaccu. Enkele kenmerken van de loodzuur thuisbatterij zijn:

 • Betaalbaarheid: loodzuur batterijen zijn een van de meest budgetvriendelijke opties voor energieopslag, waardoor ze toegankelijk zijn voor mensen met een beperkt budget.
 • Beperkte ontlading: het nadeel van loodzuur batterijen is dat ze niet diep kunnen worden ontladen (slechts 30% tot 50%), waardoor hun bruikbaarheid voor sommige toepassingen beperkt kan zijn.
 • Levensduur: loodzuur batterijen hebben over het algemeen een kortere levensduur in vergelijking met andere typen batterijen, waardoor ze mogelijk vaker moeten worden vervangen.
 • Premies: voor loodzuur thuisbatterijen zijn er doorgaans geen specifieke premies of subsidies beschikbaar, wat ze minder aantrekkelijk kan maken voor sommige huishoudens.

lithium-ion thuisbatterij

De lithium-ion thuisbatterij is de meest voorkomende en populaire keuze op de markt. Enkele kenmerken van de lithium-ion thuisbatterij zijn:

 • Efficiëntie: lithium-ion batterijen hebben een hoog rendement en kunnen een groot deel van de opgeslagen energie leveren voor gebruik.
 • Compactheid: ze zijn relatief licht en compact in vergelijking met sommige andere typen batterijen, waardoor ze gemakkelijker te installeren zijn.
 • Lange levensduur: lithium-ion batterijen hebben over het algemeen een lange levensduur en kunnen veel laad- en ontlaadcycli doorstaan zonder significante capaciteitsvermindering.
 • Kosten: hoewel de initiële kosten van lithium-ion batterijen hoger kunnen zijn dan sommige andere opties, kunnen de lange levensduur en hoge efficiëntie de hogere prijs rechtvaardigen.
thuisbatterij kopen tesla

Welke thuisbatterij kies ik het best?

De keuze voor de beste thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder je energiebehoeften, beschikbare ruimte, budget en persoonlijke voorkeuren.

 • Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk en recyclebaar alternatief, kan de zoutwater thuisbatterij een goede keuze zijn, vooral als je de ruimte hebt voor de grotere afmetingen.
 • Als je een beperkt budget hebt en diepe ontlading niet noodzakelijk is voor jouw gebruik, dan kan een loodzuur thuisbatterij een betaalbare optie zijn.
 • Als je op zoek bent naar een batterij met hoge efficiëntie, lange levensduur en compact ontwerp, dan is de lithium-ion thuisbatterij waarschijnlijk de meest geschikte keuze.

Om zeker te zijn van de juiste keuze, is het aan te raden om advies in te winnen bij een erkend installateur. Zij kunnen je informeren over alle mogelijkheden en de beste keuze op maat van jouw situatie aanbevelen.

Vraag hier gratis offertes aan

Welke thuisbatterij merken kopen?

Thuisbatterij Ikea

Ikea biedt een thuisbatterijoplossing aan die bekend staat als de “Ikea Solar Battery.” Deze thuisbatterij is ontworpen om te werken in combinatie met zonnepanelen om overtollige energie op te slaan voor later gebruik. Enkele kenmerken van de Ikea Solar Battery zijn:

 • Capaciteit: de capaciteit van de Ikea Solar Battery is 3,3 kWh, wat voldoende is om een gemiddeld huishouden van energie te voorzien gedurende korte periodes of als back-up tijdens stroomuitval.
 • Prijs: Ikea staat bekend om zijn betaalbare producten, en de Ikea Solar Battery is geen uitzondering. De prijs ligt in een lagere prijsklasse in vergelijking met sommige andere merken op de markt.
 • Gebruiksgemak: Ikea streeft naar gebruiksvriendelijke producten, en de Solar Battery is geen uitzondering. De installatie en bediening van de thuisbatterij worden als eenvoudig en toegankelijk beschouwd.
 • Garantie: Ikea biedt garantie op hun thuisbatterij, maar de voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van het land en de specifieke regio.

Tesla thuisbatterij

De Tesla Powerwall is een van de meest bekende en populaire thuisbatterijen op de markt, geproduceerd door Tesla, het bedrijf dat bekend staat om zijn elektrische auto’s en innovaties op het gebied van duurzame energie. Enkele kenmerken van de Tesla Powerwall zijn:

 • Capaciteit: de Tesla Powerwall is beschikbaar in verschillende capaciteiten, waaronder 7 kWh en 13,5 kWh, wat grotere huishoudens meer flexibiliteit geeft bij het kiezen van de juiste capaciteit.
 • Geavanceerde technologie: Tesla staat bekend om zijn geavanceerde technologie en de Powerwall is geen uitzondering. Het heeft een ingebouwde omvormer, waardoor het eenvoudiger is om te installeren en te integreren met zonnepanelen.
 • Design: Tesla staat ook bekend om zijn elegante ontwerpen, en de Powerwall is geen uitzondering. Het heeft een slank ontwerp dat aan de muur kan worden gemonteerd, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan het huis.
 • Prijs: de Tesla Powerwall staat bekend om zijn kwaliteit en technologie, maar het komt met een hogere prijsklasse in vergelijking met sommige andere merken.
 • Garantie: Tesla biedt een beperkte garantie op de Powerwall, wat gemoedsrust kan bieden voor de kopers.

De populariteit van de Tesla Powerwall komt voort uit het merk Tesla zelf, de geavanceerde technologie en het streven naar duurzaamheid.

LG thuisbatterij

LG is een ander bekend merk dat thuisbatterijen aanbiedt, zoals de LG RESU (Residential Energy Storage Unit) serie. Enkele kenmerken van de LG RESU zijn:

 • Capaciteit: de LG RESU-serie is beschikbaar in verschillende capaciteiten, variërend van 3,3 kWh tot 16 kWh. Hierdoor kunnen huishoudens een batterij kiezen die het beste past bij hun energiebehoeften.
 • Compact ontwerp: LG RESU-batterijen hebben een compact ontwerp en kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Dit biedt flexibiliteit bij de plaatsing.
 • Hoge efficiëntie: LG RESU-batterijen zijn bekend om hun hoge efficiëntie en energieopslagprestaties, waardoor huishoudens meer waarde halen uit hun opgeslagen energie.
 • Garantie: LG biedt een beperkte garantie op hun thuisbatterijen, afhankelijk van het model en de regio.

LG heeft een goede reputatie op het gebied van elektronica en technologie, en de LG RESU-serie wordt vaak geprezen vanwege de betrouwbaarheid en prestaties.

thuisbatterij

Ook interessant voor jou:

Hoeveel kw thuisbatterij heb ik nodig?

Om de benodigde capaciteit te berekenen, bepaal je dagelijks stroomverbruik, analyseer je zonnepaneelvermogen, en bepaal je gewenste energieonafhankelijkheid. Een vuistregel is 4-6 kWh per gezinslid, maar een gedetailleerde berekening op basis van specifiek verbruik is aanbevolen.

Is een thuisbatterij rendabel?

Een thuisbatterij kan variëren in prijs, afhankelijk van de capaciteit, merk en extra functies. Over het algemeen kunnen de kosten van een thuisbatterij aanzienlijk zijn, inclusief installatiekosten. Wat betreft de rendabiliteit, moet worden opgemerkt dat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de energiebehoeften, energieopwekking, energieprijzen en subsidieregelingen van het specifieke huishouden. Een grondige kosten-batenanalyse is noodzakelijk om te bepalen of een thuisbatterij op dit moment rendabel is voor een individuele situatie.

Wat is de goedkoopste thuisbatterij?

De prijzen van thuisaccu’s kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de opslagcapaciteit, het merk en de kwaliteit. In een vergelijking werd de LG Chem geïdentificeerd als een van de goedkoopste opties, met een prijs van ongeveer € 3.900,- voor een opslagcapaciteit van 6,5 kWh. Daarentegen kost de Tesla Powerwall ongeveer € 6.900,-, maar biedt het een opslagcapaciteit van 14 kWh, wat resulteert in een lagere prijs per kWh.

Het is echter belangrijk op te merken dat de aanschaf van een thuisaccu over het algemeen een flinke investering is. Bij het selecteren van een thuisaccu is het verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de reputatie van het merk, de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product, en eventuele garantie- en onderhoudsvoorwaarden. Een grondige analyse van verschillende opties kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze die het beste past bij de specifieke behoeften en budget van een huishouden.

Thuisbatterij kopen: vergelijk merken en offertes!

Via onderstaand formulier kun je gratis en vrijblijvend offertes en advies over thuisbatterijen aanvragen. Dit helpt je beter te informeren, prijzen te vergelijken en de beste oplossing te vinden voor jouw situatie.

Een erkende thuisbatterij installateur/deskundige biedt waardevol advies op maat, waardoor je de meest geschikte batterij kiest die voldoet aan jouw behoeften en optimaal presteert. Hun expertise helpt je kosten te besparen en het maximale rendement uit duurzame energieopslag te halen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.