Thuisbatterijen merken: soorten en prijs

In de zoektocht naar milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossingen rond energie zijn thuisbatterijen een veelbesproken onderwerp. Door de groeiende populariteit van groene energiebronnen, zoals zonnepanelen, kwamen thuisbatterijen op de markt. Ze werden ontworpen om meer zelfgeproduceerde energie te kunnen gebruiken, in plaats van deze op het net te injecteren.

In dit artikel bekijken we enkele van de beste merken van thuisbatterijen op de markt in 2024, hun prijzen en verschillende soorten. Welke thuisbatterij past het beste bij jouw situatie? Zijn batterijen rendabel zonder zonnepanelen? Kom het hier allemaal te weten.

Vraag direct advies en prijzen op maat

Welke zijn de beste merken van thuisbatterijen op de markt? [& Prijs]

Met een overvloed aan merken die allemaal zeggen de beste te zijn is een goede keuze maken een uitdagende opgave. Hieronder richten we ons op hoogwaardige merken die zich al bewezen hebben op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Naast een overzicht welke batterijen ze aanbieden worden de prijzen vergeleken zodat je een weloverwogen beslissing kan maken. 

Vergelijk thuisbatterij merken

LG 

De nieuwste batterijen van LG Prime, zijn beschikbaar in 10 kWh en 16 kWh. Ze kunnen makkelijk in parallel geplaatst worden om aan een grotere capaciteit te geraken.

Batterijen LG Flex zijn er in capaciteit 4,3 kWh, 8,6 kWh, 12,9 kWh en 17,2 kWh.

Als laatste hebben ze ook de LG RESU low voltage (LG RESU LV) accu’s met capaciteiten 6,5 kWh, 10 kWh, 12 kWh en 13 kWh.

De goedkoopste batterij uit het LG FLEX gamma kost ongeveer 2.500 euro, de duurste rond 10.000 euro.

LG thuisbatterij

SolarWatt

Het Duitse merk SolarWatt werkt samen met BMW om een ijzersterke batterij te ontwikkelen. De thuisbatterij flex met een modulair uitbreidbaar systeem heeft een capaciteit van 4,8 tot 57,6 kWh. Het bestaat uit twee modules. De basismodule en de reservemodules. Deze reservemodules, ter grootte van een schoenendoos, kunnen gestapeld worden om de capaciteit te verhogen. Je hebt steeds maar één basismodule nodig.

De prijzen starten rond 5.000 euro en stijgen naarmate de batterij een uitbreiding krijgt.

Solax Power

Solex triple power 4,5 kWh, 5,8 kWh en 6,3 kWh kunnen allemaal uitgebreid worden tot 4 componenten. Enkel dezelfde capaciteit van batterijen mag aan elkaar bevestigd worden. Ze bieden 10 jaar productgarantie. 

De batterij is verkrijgbaar vanaf ongeveer 4.000 euro voor de lichtste tot ongeveer 6.000 euro voor de zwaarste.

Meer weten?

Huawei: Ikea

De Chinese multinational Huawei bracht het model Luna 2000 op de markt met een capaciteit van 5 kWh, welke gestapeld kan worden indien een grotere capaciteit gewenst is. Er kan opgebouwd worden tot een opslagcapaciteit van 30 kWh. Je vindt de batterij in drie verschillende soorten modellen: 5, 10 en 15 kWh

Ikea werkt samen met Huawei om betaalbare batterijen op de markt te kunnen brengen. Een module van 5 kWh kan je vinden vanaf 2.500 euro. Om gebruik te maken van deze energiemodule heb je ook een vermogensmodule nodig. Deze vind je vanaf 1.000 euro. Je hebt 1 vermogensmodule nodig voor 1 tot 6 energiemodules.

Tesla Powerwall

Telsa, gekend om de elektrische wagens, brengt nu ook thuisbatterijen op de markt. Tesla’s Powerwall 2 heeft een capaciteit van 13,5 kWh. Er kunnen tot 10 eenheden gekoppeld worden. De slimme batterij heeft een app, waar je energieverbruik kan monitoren en regelen om zo te besparen. Ze bieden 10 jaar productgarantie. Momenteel werken ze aan een derde uitgave. Deze wordt ergens in de loop van dit jaar verwacht.

De prijs voor een Powerwall 2 is ongeveer 8.000 euro. Hoeveel de Powerwall 3 zal kosten is nog niet geweten.

Tesla Powerwall

Panasonic

Panasonic bracht thuisbatterijen op de markt onder de naam EVERVOLT. De batterijen zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 9kWh, 13,5kWh en 18 kWh. Er kunnen tot 4 modules gestapeld worden, wat een maximum opslagcapaciteit van 72 kWh kan geven. Er kwam na deze eerste versie een EVERVOLT 2.0 aan welke verkocht wordt met een opslagcapaciteit van 17,1 kWh of 25,6 kWh.

De thuisbatterijen met ingebouwde hybride omvormer zijn bij de duurdere op de Belgische markt. De prijzen starten aan 8.000 euro inclusief installatie. De grote EVERVOLT 2.0 thuisbatterijen starten op de Amerikaanse markt aan een prijs van ongeveer 13,500 euro inclusief omvormer. 

SonnenBatterie 

Het Duitse bedrijf Sonnen streeft sinds 2010 naar schone en betaalbare energie voor iedereen. Er zijn verschillende opslagcapaciteiten beschikbaar en daarnaast kunnen ze modulair uitgebreid worden. Ze bieden twee soorten thuisbatterijen aan.

Daarnaast brachten ze twee noodstroomoplossingen op de markt om de batterijen te ondersteunen bij noodgevallen. 

SonnenBatterie 10 met 11/22 kWh capaciteit heeft een garantie van 10 jaar of 10.000 laadcycli kwaliteit. De uitbreiding kan in stappen van 5,5 kWh of 11 kWh.

SonnenBatterij 10 Performance, voor de grootgebruikers gaat tot wel 55 kWh. Er wordt ook hier 10 jaar productgarantie gegeven. 

De prijzen van dit merk schommelen tussen 10.000 euro en 36.000 euro, wat ze bij de duurste op de markt laat horen. Het intelligente opslagsysteem helpt wel meer stroom besparen dan reguliere batterijen.

Andere merken

Ontvang gratis advies van een zonne-expert

Contacteer vakmannen in jouw buurt

Vergelijk gratis offertes

Welke soorten thuisbatterijen zijn er bij de bekende merken?

Er zijn verschillende merken op de markt, gemaakt uit verschillende materialen. Alle soorten hebben andere kwaliteiten zoals een groot vermogen, een lange levensduur of ze bieden meer veiligheid. Ontdek hieronder welk type batterij ideaal is voor jou.

Lithium-ion batterij

Lithium-ion batterijen zijn de meest voorkomende. Ze worden onder andere gebruikt in laptops en mobiele telefoons. Alle eerder vernoemde populaire merken, zoals Tesla en Huawei maken hier gebruik van in hun thuisbatterijen.

Er bestaan verschillende chemische samenstellingen zoals lithium-ijzer-fosfaat (LFP). Deze nieuwere samenstelling van hoge kwaliteit is goedkoper en kan energie langer opslaan.

Loodbatterij

Loodbatterijen zijn een tweede populaire soort. Ze worden voornamelijk gebruikt in de auto-industrie voor startaccu’s. Loodwatterijen zijn over het algemeen groot en zwaar. 

Zoutwaterbatterij & flowbatterij: nieuwste accu’s

De zoutwaterbatterij is nog volop in ontwikkeling, maar zal de milieuvriendelijkste en veiligste optie onder de batterijen worden.

Als andere nieuwe ontwikkeling op de batterijmarkt is er de flowbatterij. Deze wordt gemaakt op basis van water en broom. Het zou goedkoop en langdurig energie kunnen opslaan. Verdere ontwikkeling van deze batterij zou het in de toekomst een rendabele aankoop kunnen maken.

Soorten thuisbatterijen

Welke thuisbatterij kiezen?

Het kiezen van een goede thuisbatterij is heel belangrijk voor veel mensen die een kleinere impact op het milieu willen maken. Koop je een batterij aan waar je niet tevreden van bent dan zal je later niet enkel de batterij, maar vaak ook de omvormer moeten vervangen. De merken en capaciteiten tegen elkaar opwegen is dus zeker nodig. Er zijn veel factoren die je in beschouwing moet houden. Hieronder sommen we de belangrijkste even op:

  • Energiebehoefte: hoeveel stroom verbruik je op piekmomenten en kan de batterij dit leveren?
  • Capaciteit: koop een batterij die minstens jouw dagverbruik kan opslaan.
  • Merk: betrouwbaarheid, garanties en een goede klantendienst zijn heel wat waard.
  • Compatibiliteit: voornamelijk belangrijk als je zonnepanelen hebt.
  • Levensduur: het is belangrijk te kijken of jouw thuisbatterij rendabel zal zijn.
  • Terugbetaaltijd: dit is in iedere specifieke situatie iets anders.
  • Uitbreidbaar in de toekomst: energiebehoeftes veranderen.

Pas als je alle factoren mee in overweging hebt genomen kan je een doordachte keuze maken. Vraag advies aan zonne-experten. Zij kunnen je hier vlot mee helpen.

Wat is de beste batterij in combinatie met zonnepanelen?

Om de beste batterij bij jouw zonnepanelen te vinden is het niet zozeer belangrijk te kijken naar de merken van de thuisbatterijen, maar wel naar de capaciteit. Zonnepanelen met een capaciteit van 3 kWh hebben minimum nood aan een thuisbatterij van dezelfde capaciteit. 

Zonnepanelen combineren met een thuisbatterij werd iets interessanter na het invoeren van de digitale meter. Heb je al een installatie zonnepanelen? Dan is het belangrijk te kijken of de batterij compatibel is. 

zonnepanelen op dak

Beste thuisbatterij merken: vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Benieuwd welk merken van thuisbatterijen het beste passen bij jouw situatie? Vul onderstaand offerteformulier dan gratis en vrijblijvend in. Op die manier kan je thuisbatterij prijzen makkelijk vergelijken. Investeer in groene energie met zonnepanelen en een thuisbatterij en haal dankzij de experts extra rendement uit jouw milieuvriendelijke energiebron. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.