Kstar batterij: slimme technologie voor duurzame energie

Wil je een Kstar batterij in jouw woning installeren? Dit artikel geeft je een overzicht over hoe deze slimme technologie voor duurzame energie werkt. Krijg hier wat meer inspiratie over en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Ontvang gratis en vrijblijvend advies

Samenwerking KSTAR en CATL levert batterij op

KSTAR is een Chinese fabrikant van zonnepaneel-omvormers en energie-opslagsystemen. Deze fabrikant heeft samen met CATL een batterij ontworpen.

Het gaat om de omvormer van KSTAR gecombineerd met de batterijoplossing van Contemporary Amperex Technology (CATL). De reeks energie-opslagsystemen heet de Blue-series.

KSTAR en CATL gebruiken hun eigen technologie om zo samen te werken en een wereldwijde markt voor energieopslag te ontwikkelen.

slimme thuisbatterij

Residentiële energieoplossing: BluE ESS

De BluE Residential ESS is een ‘alles-in-een’ één-fase-energie-opslagoplossing. De combinatie van dit en de CATL-technologie zorgt voor een hoogwaardige hybride omvormer. De kabelgeleiding is onzichtbaar en door het geavanceerde interne ontwerp is het optimaal te gebruiken in de werkomgeving.

De hybride omvormer beschikt ook over een intelligent modulair ontwerp en een online bedieningssysteem via de ESS-app. Zo worden klanten voorzien van een snelle respons en ononderbroken stroomvoorziening.

Laat je adviseren door een expert

Slimme technologie handleiding

De nieuwe technologie wordt toegepast op deze thuisbatterij. Door de samenwerking tussen CATL en KSTAR krijgen we hierbij een thuisbatterij en omvormer in één. Hierdoor laadt de zonne-energie de batterij onmiddellijk op.

Daarbovenop wordt de stroom enkel omgezet naar wisselstroom wanneer dit nodig is. Op deze manier verlies je geen zonnestroom.

De ingebouwde omvormer gaat stroomverlies tegen

De omvormer bevat slimme technologie en is volledig opgemaakt uit de modernste snufjes. Doordat de omvormer dus al in de thuisbatterij zit, hoef je dus ook niet meer te investeren in een aparte omvormer. De installatiekosten en het zoekwerk hiervoor kan je dus al achterwege laten.

Daarbovenop zorgt zo’n ingebouwde omvormer ervoor dat je niet onnodig zonnestroom verliest. Dit haalt namelijk het rendement naar beneden.

Werkt ook bij minder optimale omstandigheden

Het hybride systeem kan door zijn geavanceerde interne ontwerp ook werken onder zware omstandigheden zoals bijvoorbeeld opslagtemperatuur tussen -20°C en +60°C, bij zoute lucht of een hoge luchtvochtigheid.

Dit is een enorm voordeel ten opzichte van andere thuisbatterijen, die sneller hun efficiëntie en dus rendement verliezen bij minder ideale omstandigheden.

Thuisbatterij

Prijs KSTAR batterij

Zo’n slimme technologie gebruiken om duurzame energie op te wekken is allemaal goed en wel, maar hoeveel kost dat nu precies? Over het algemeen moet je de installatie van een thuisbatterij zien als een investering.

Het specifieke prijskaartje hangt af van een aantal factoren zoals het gekozen model en de capaciteit van de Kstar thuisbatterij.

Als richtprijs moet je toch gaan kijken naar een investering tussen de 4.000 en 13.000 euro. Dit is nog exclusief btw en de plaatsing door een installateur.

Let op: De installatiekosten kunnen verschillen per installateur of expert. Wil je de voordeligste prijs voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

Kom hier je exacte prijs te weten

Is de batterij rendabel in België?

Er zijn vele voordelen aan het hebben van een thuisbatterij als je zonnepanelen hebt. Je kan hiermee zelf controle nemen over de opbrengst van de installatie.

We sommen hieronder een aantal voordelen voor je op:

  • Je wordt onafhankelijker van het net.
  • Je bespaart op je energiefactuur.
  • Je verhoogt je zelfconsumptie.
  • Je hebt meer controle over je eigen energieverbruik.
  • Je investeert in een toekomst met duurzame energie.

Van zodra je een digitale meter hebt, is een thuisbatterij de juiste en slimme investering. De kwaliteit van de thuisbatterijen zit in de lift, terwijl de prijs daalt.

De mensen die vroeger voordeel hadden met hun digitale meter van de terugdraaiende teller, kunnen dit goedmaken met een thuisbatterij.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van zo’n thuisbatterij gaat gemiddeld over 5 tot 10 jaar. Het financiële voordeel dat je hebt met een thuisbatterij loopt nadien alleen nog maar op.

Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op de terugverdientijd:

  • De aankoopprijs.
  • De opbrengst van jouw zonnepanelen.
  • Je energieverbruik.
  • De opslagcapaciteit van je thuisbatterij.

Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de terugverdientijd, of deze langer of korter is!

Wat is de levensduur van de thuisbatterij?

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het aantal laadcycli. Hoe meer laadcycli de batterij heeft, hoe langer deze meegaat.

Voor een KSTAR thuisbatterij moet je rekenen dat deze gemiddeld 10.000 laadcycli heeft. Dit komt neer op een levensduur van 20 jaar.

Daarbovenop krijg je een productgarantie van 10 jaar, wat dus de helft van de levensduur van je thuisbatterij bedraagt. KSTAR biedt wereldwijd een servicenetwerk aan waardoor er altijd wel iemand klaar staat om je te helpen bij een probleem.

Kom meer te weten over de levensduur van jouw specifieke thuisbatterij bij vakmannen in jouw buurt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier.

Neem contact op met vakmannen in jouw buurt

Ook interessant voor jou:

We geven je hieronder nog enkele leuke weetjes en tips mee die handig zijn om te weten als je kiest voor een KSTAR thuisbatterij.

Hoeveel kost een thuisbatterij van 10 kWh?

De prijs van een thuisbatterij hangt samen met het aantal kWh dat de batterij heeft. Een batterij van 3 kWh zal goedkoper zijn dan een thuisbatterij van 8, 10 of 14 kWh. We zetten in de tabel hieronder de prijzen even op een rijtje:

Aantal kilowatt uur (kWh)Kostprijs 
3 kWh  € 4.000
8 kWh € 5.000 – € 8.000
10 kWh € 8.000 
14 kWh € 10.000

Hou er rekening mee dat dit richtprijzen zijn en de prijs van een specifieke thuisbatterij, afgestemd op jouw wensen hiervan kan verschillen! Wil je de exacte prijs weten van jouw thuisbatterij? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier.

Wat zijn de beste zonnepanelen en hoeveel zijn er nodig bij een thuisbatterij?

Het is aangeraden om een accu van 1 tot 1.5 kWh per kWp van de zonnepanelen te hebben. Indien je dus een zonnepaneelinstallatie hebt van 4 kWp, is het ideaal om een thuisbatterij te voorzien met een capaciteit van 4 tot 6 kWh.

Als we deze redenering omdraaien zien we het volgende: per 1.5 tot 2 zonnepanelen heb je 1 kWh aan batterijcapaciteit nodig.

Bij het vergelijken van de verschillende merken van zonnepanelen, zien we dat SunPower aan het langste eind trekt. Ze leveren de meest rendabele en kwalitatief goede zonnepanelen. Het rendement van deze zonnepanelen kan gaan van 22.7% en na 40 jaar blijft dit rendement zelfs nog rond de 20% hangen.

Bestaat er een app voor de KSTAR energieoplossing?

De ESS-app zorgt ervoor dat je je KSTAR energieoplossing overal kan bedienen. Als je net terugkomt van je werk of vakantie, kun je altijd je thuisbatterij bedienen via slimme technologie en de ESS-app.

geavanceerde thuisbatterij

Interesse in een thuisbatterij? Contacteer experten, krijg 1 of meerdere offertes en bespaar kosten

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het aanschaffen van een thuisbatterij of KSTAR batterij aan specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren en inspiratie op te doen. Vind zo de beste optie voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.