Industriële batterij zonnepanelen: slimme investering?

Industriële batterij zonnepanelen zijn een populaire manier om energie op te slaan die door zonnepanelen wordt gegenereerd. Deze batterijen kunnen worden gebruikt om stroom te leveren aan jouw bedrijf wanneer de zon niet schijnt. Dit kan een slimme investering zijn, omdat het je kan helpen energie te besparen en de kosten van jouw energierekening te verlagen.

Ontvang gratis advies van een zonne-expert

Wat is een industriële batterij?

Een industriële batterij is een type batterij dat speciaal is ontworpen voor professioneel en industrieel gebruik. Het onderscheidt zich van gewone batterijen die vaak voor huishoudelijke of incidentele doeleinden worden gebruikt.

Industrial batterijen hebben doorgaans een hogere vermogensdichtheid, kunnen bij extreme temperaturen blijven werken en zijn robuust en bestand tegen trillingen. Ze zijn ontworpen om krachtigere apparaten en machines van stroom te voorzien in industriële omgevingen waar duurzaamheid en betrouwbaarheid van essentieel belang zijn.

industriële batterij zonnepanelen

Toepassingen van de industriële batterij

Industriële batterijen hebben diverse toepassingen in verschillende industrieën:

  • Ze voorzien industriële machines en zwaar gereedschap van stroom, zoals heftrucks, graafmachines en boormachines.
  • In industriële faciliteiten fungeren ze als noodstroomvoorziening om essentiële systemen draaiende te houden bij stroomuitval.
  • Ze worden gebruikt voor grootschalige energieopslag van duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie.
  • In telecom en datacenters dienen ze als back-upstroombronnen om communicatie en gegevensverwerking ononderbroken te houden.
  • In afgelegen gebieden zonder toegang tot het elektriciteitsnet kunnen ze elektriciteit opslaan voor diverse toepassingen.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Werkt een industriële batterij met zonnepanelen?

Ja, een industriële batterij kan samenwerken met zonnepanelen om zonne-energie op te slaan. Dit stelt bedrijven en huishoudens in staat om duurzame energie op te slaan en te benutten wanneer dat nodig is, zelfs wanneer de zon niet schijnt.

Wat zijn de beste accu’s om zonne-energie op te slaan?

De keuze voor de beste accu’s om zonne-energie op te slaan, hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke energiebehoeften, het beschikbare budget en de gewenste levensduur van het opslagsysteem. Enkele van de meest gebruikte en populaire batterijtechnologieën voor zonne-energieopslag zijn:

  1. Lood-zuur batterijen: deze batterijen zijn een kosteneffectieve optie en worden veel gebruikt voor kleinschalige zonne-energieopslag. Ze hebben een beperkte levensduur en vereisen periodiek onderhoud.
  2. Flowbatterijen: flowbatterijen zijn een type redox-batterij die elektrolytvloeistoffen opslaan in externe tanks. Ze kunnen een lange levensduur hebben en zijn geschikt voor grootschalige energieopslag.
  3. Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) batterijen: deze variant van lithium-ion batterijen staat bekend om zijn veiligheid en stabiliteit, maar heeft een iets lagere energiedichtheid dan andere lithium-ion technologieën. Ze zijn geschikt voor toepassingen waar veiligheid cruciaal is.
  4. Natrium-zwavel batterijen: deze batterijen zijn een opkomende technologie voor grootschalige energieopslag en kunnen grote hoeveelheden energie opslaan. Ze worden gebruikt in enkele zonne-energieprojecten.

Li-ion batterij

De Li-ion batterij biedt het grote voordeel van groene stroom. Dankzij de langere levensduur en hogere ontladingsdiepte kan deze batterij maximaal gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen. Bovendien is de Li-ion batterij milieuvriendelijker dan loodzuur accu’s en heeft een snelle laadtijd.

Loodaccu

Loodzuur accu’s hebben een lagere energiedichtheid en kortere levensduur in vergelijking met lithium-ijzerfosfaat accu’s. Ze kunnen minder diep ontladen worden en hebben een hogere zelfontlading. Hoewel sommige toepassingen nog steeds gebruik maken van loodzuur accu’s, zijn deze over het algemeen minder efficiënt en minder milieuvriendelijk dan lithium accu’s.

industriële batterij zonnepanelen investering

Wat kost een industriële thuisbatterij van 50 kWh?

Een industriële thuisbatterij van BlauHoff met een capaciteit van 51,20 kWh kost tussen € 17,620.00 (exclusief BTW) en € 21,320.20 (inclusief BTW), afhankelijk van de specifieke prijsvoorwaarden en belastingen.

Advies nodig over een batterij op maat van jouw verbruik? Contacteer gratis zonne-experten

Advies op maat voor jouw industriële batterij en zonnepanelen nodig? Neem contact op met zonne-experten via onderstaand formulier. Ontvang vrijblijvende offertes en deskundig advies over industriële batterijen. Vergelijk prijzen en vind de perfecte oplossing voor jouw situatie. Vertrouw op erkende thuisbatterij installateurs voor een duurzame en gepersonaliseerde aanpak. Maak vandaag nog een slimme keuze voor groene energie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
2*. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet
3*. Heb je een digitale meter/slimme teller?
4*. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.