LG thuisbatterij: soorten en prijs

LG Chem, een divisie van het bekende LG Electronics, is momenteel een van de belangrijkste aanbieders van thuisbatterijen in België. De LG thuisbatterij scoort erg goed op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid, rentabiliteit en duurzaamheid.

Per kWh opslagcapaciteit zijn ze goedkoper dan de modellen van hun grote concurrent Tesla. Lokale installatiebedrijven werken daarom graag met LG thuisbatterijen.

Vraag direct advies en prijzen op maat

LG thuisbatterij prijs

LG thuisbatterij

De aanschafprijs van LG Chem RESU thuisbatterijen varieert naargelang de opslagcapaciteit. Hoe hoger de capaciteit hoe hoger de prijs van de batterij, maar hoe lager de prijs per kWh opslag.

Type LG thuisbatterijRichtprijs
LG Chem RESU 3.3 kWhca. € 2.400 (€ 725 per kWh)
LG Chem RESU 6.5 kWhca. € 3.600 (€ 550 per kWh)
LG Chem RESU 10 kWhca. € 4.800 (€ 480 per kWh)
LG Chem RESU 13 kWhca. € 5.700 (€ 440 per kWh)
LG Chem RESU 7 kWhca. € 4.400 (€ 630 per kWh)

Een LG thuisbatterij bestel je makkelijk zelf online. Toch is het vaak beter om eerst een goede installateur te zoeken en de thuisbatterij via dit bedrijf te kopen. Installatiebedrijven rekenen meestal dezelfde prijs als de fabrikant voor de batterij.

De kosten voor de installatie van je thuisbatterij en eventuele ondersteunende hardware kunnen aardig uiteenlopen bij de verschillende lokale installateurs. Check dus gerust meerdere offertes voor je een keuze maakt.

Ontvang een prijs op maat

Thuisbatterij premie

Wanneer je vóór eind 31 maart 2023 een LG thuisbatterij koopt, krijg je een deel van de investering terug van de Vlaamse overheid. De thuisbatterij premie bedraagt tot € 850 voor je thuisbatterij.

Hou er rekening mee dat je verplicht bent om de batterij door een erkende installateur te laten plaatsen.

Terugverdientijd thuisbatterij

Een investering in een LG 10 kWh thuisbatterij voor laagspanning (48 Volt) kan je nu al binnen 8 jaar terugverdienen. De LG10 thuisbatterij voor hoogspanning (400 Volt) heeft vanwege de hogere aanschafprijs per kWh een terugverdientijd van ongeveer 10 jaar.

De berekening geldt voor een gemiddeld huishouden in Vlaanderen met een zonnepanelen-installatie die ongeveer 9 kWh stroom per dag opwekt.

Om de terugverdientijd van je LG thuisbatterij zo kort mogelijk te houden is het belangrijk dat je de batterij en de omvormer voor de voordeligste prijs koopt en ook niet teveel betaalt voor de installatie.

Welke LG thuisbatterij kiezen?

LG Chem RESU thuisbatterij

Het is goed om een thuisbatterij te kopen met een opslagcapaciteit die min of meer overeenkomt met de dagproductie van je zonnepanelen.

Bovendien moet de batterij voldoende energie kunnen opslaan om je woning een hele dag van energie te voorzien.

In België levert een gemiddelde zonnepaneel-installatie ongeveer 9,6 kWh per dag en gebruikt een gemiddeld gezin (2 volwassenen + 1 kind) ook ongeveer 9,6 kWh per dag (VREG cijfers).

In zo’n situatie is een LG RESU 10 kWh thuisbatterij een prima keuze. Indien je zonnepanelen veel meer stroom leveren of je huishouden aanzienlijk meer stroom verbruikt, is het mogelijk om twee LG thuisbatterijen aan elkaar te koppelen.

Je kan bijvoorbeeld een LG RESU 6,5 connecteren aan een LG RESU 13. Zo loopt de opslagcapaciteit op tot 19,5 kWh.

De installatie van de tweede batterij hoeft niet samen met de eerste, maar kan ook maanden of jaren later. Voor de koppeling is een LG RESU Batterij combiner nodig (ca. € 600).

Laat je adviseren door een vakman

Soorten LG thuisbatterij

Alle modellen LG thuisbatterijen werken op lithium-ion technologie. Dankzij de lithium-ioncellen bieden de huisaccu’s een vrij grote opslagcapaciteit (in verhouding tot het gewicht) en laten ze zich snel opladen. Lithiumbatterijen vind je ook in elektrische auto’s, laptops en smartphones.

LG Chem heeft momenteel zes thuisbatterijen op de markt. Ze worden aangeboden binnen de RESU-serie en hebben een opslagcapaciteit die varieert van 3.3 kWh tot 13 kWh. Vier van de zes LG RESU thuisbatterijen maken gebruik van 48 Volt laagspanning. De andere twee zijn geschikt voor 400 Volt hoogspanning.

Dankzij de verschillende spanningen is het makkelijk om een LG thuisbatterij te vinden die goed past bij je zonnepanelen-installatie.

Thuisbatterijen van LG hebben geen ingebouwde omvormer. Als je reeds een hybride omvormer (slimme omvormer) bij je zonnepanelen-installatie hebt, kan elke LG RESU thuisbatterij direct op het systeem worden aangesloten (zonder extra omvormer).

Heb je een normale omvormer bij je zonnepanelen-installatie of helemaal geen zonnepanelen, dan zal je een extra omvormer moeten aanschaffen om de thuisbatterij op het elektriciteitssysteem aan te sluiten.

LG accu’s zijn compatibel met nagenoeg alle gangbare merken omvormers.

LG thuisbatterij installeren

LG thuisbatterij installeren: vraag en vergelijk offertes

LG Chem RESU thuisbatterijen hebben een compacte afmeting en zijn niet moeilijk te monteren tegen een muur of op de grond. Toch is de installatie geen doe-het-zelf klus, omdat je voldoende kennis en inzicht moet hebben van elektriciteit.

Installatiebedrijven berekenen hun kosten op basis van de afmeting/capaciteit van de thuisbatterij en de hoeveelheid ondersteunende hardware die erbij moet komen. Ze kijken ook naar de moeilijkheidsgraad van het werk. Lees: hoe simpel of complex zit je elektriciteitssysteem in elkaar.

Hier bovenop zetten de installateurs nog hun eigen werkloon. Het is sterk aanbevolen om meerdere installatiebedrijven van thuisbatterijen te benaderen en hun offertes te vergelijken. Via onderstaand offerteformulier doe je dat direct in één keer. Handig, toch?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Thuisbatterij - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?

2. Is je woning aangesloten op het elektriciteitsnet

3. Heb je een digitale meter/slimme teller?

4. Wanneer wens je de thuisbatterij te plaatsen?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.